EFL Cup: Απίθανη Νότιγχαμ πέταξε εκτός την Τότεναμ – Αποκλεισμός για Άρσεναλ, Τσέλσι και Γουέστ Χαμ

Μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση του EFL Cup πέτυχε η Νότιγχαμ Φόρεστ επικρατώντας με 2-0 της Τότεναμ, ενώ η Άρσεναλ γνώρισε αποκλεισμό σοκ από την Μπράιτον (1-3). Στα πέναλτι αποκλείστηκε και η Γουέστ Χαμ (2-2 κ.α.), ενώ η Σίτι πήρε το ντέρμπι με την Τσέλσι (2-0).

Εκπλήξεις, πέναλτι και πολλές ανατροπές είχε το πρόγραμμα του τρίτου γύρου του EFL Cup, με τη Νότιγχαμ Φόρεστ να πετυχαίνει τη μεγαλύτερη νίκη, με 2-0, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Τότεναμ. Πρόωρο αντίο είπε και η Άρσεναλ που γνώρισε βαριά ήττα από την Μπράιτον με 3-1 στο Emirates, ενώ η Λίβερπουλ και η Νιουκάστλ χρειάστηκαν τη διαδικασία των πέναλτι για να προκριθούν.

Στο παιχνίδι που ξεχώριζε στο πρόγραμμα της τρίτης φάσης, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-0 της Τσέλσι, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την αναμέτρηση σε διάστημα πέντε λεπτών. Αρχικά ο Μαχρέζ στο 53′ έδωσε το προβάδισμα στους «Πολίτες», για να έρθει ο Άλβαρεζ στο 58′ και να σφραγίσει την πρόκριση των πρωταθλητών.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη έκπληξη με Τζορτζ Πάπας και η δικαίωση του Γιώργου Μπαρτζώκα (vids)

Η Νότιγχαμ Φόρεστ, με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πετάξει εκτός συνέχειας την Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε. Ο Λόντι στο 50′ και ο Λίνγκαρντ στο 57′ ήταν εκείνοι που «υπέγραψαν» το τελικό 2-0, με τη Νότιγχαμ μάλιστα να ολοκληρώνει το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Μανγκαλά στο 75ο λεπτό.

Με βασικό τον Κώστα Τσιμίκα, αλλά και εκτεταμένο rotation από πλευράς Γιούργκεν Κλοπ, η Λίβερπουλ τα… χρειάστηκε απέναντι στην Ντέρμπι Κάουντι, ωστόσο κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης, στη διαδικασία των πέναλτι. Οι «ρεντς» νίκησαν με 3-2 (0-0 κ.α.) και θα συνεχίσουν την πορεία τους στο EFL, όντας και οι κάτοχοι του τίτλου.

Σκληρό αποκλεισμό γνώρισε η Άρσεναλ, με τους «Κανονιέρηδες» να παρατάσσονται με αρκετές αλλαγές και εν τέλει να αποχαιρετούν το θεσμό μετά την ήττα με 3-1 από την Μπράιτον στο Εmirates. Παρόλο που προηγήθηκαν στο 20′ με τον Ενκέτια, οι πρωτοπόροι της Premier League, δέχτηκαν τρία αναπάντητα γκολ, από τους Γουέλμπεκ (27′), Μιτόμα (58′) και Λάμπτει (71′).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπόρνμουθ – Έβερτον 4-1
Μπρέντφορντ – Τζίλιγχαμ 1-1 (5-6 πέν.)
Μπρίστολ – Λίνκολν 1-3
Μπέρνλι – Κρόλεϊ 3-1
Λέστερ – Νιούπορτ 3-0
ΜΚ Ντονς – Μόρκαμπ 2-0
Στίβενεϊτζ – Τσάρλτον 1-1 (4-5 πέν.)
Άρσεναλ – Μπράιτον 1-3
Γουλβς – Λιντς 1-0
Νιούκαστλ – Κρίσταλ Πάλας 0-0 (3-2 πεν.)
Νότιγχαμ Φόρεστ – Τότεναμ 2-0
Σαουθάμπτον – Σέφιλντ 1-1 (6-5 πεν.)
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 2-0
Γουέστ Χαμ – Μπλάκμπερν 2-2 (9-10 πεν.)
Λίβερπουλ – Ντέρμπι 0-0 (3-2 πεν.)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα (10/11 22:00)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από