Η Ρωσία δεν… μετακομίζει στην Ασία και προτείνει διαπραγματεύσεις με την UEFA

Η Ρωσία δεν… μετακομίζει στην Ασία και προτείνει διαπραγματεύσεις με την UEFA

Δεν θα ενταχθεί στη Ασιατική Συνομοσπονδία η Ρωσία, ενώ θα σχηματιστεί ομάδα εργασίας από UEFA, FIFA και ΔΟΕ όσον αφορά το μέλλον της.

Η ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν θα προχωρήσει τελικά σε αίτημα «μετακόμισης» στην ασιατική συνομοσπονδία και αντ΄αυτού θα προσπαθήσει να έρθει σε συνεννόηση με την UEFA, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής στις διεθνείς διοργανώσεις, τόσο για τους συλλόγους, όσο και για τις εθνικές ομάδες της χώρας.

Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας, Αλεξάντρ Ντιούκοφ, λίγο μετά τη σημερινή (30/12) συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής. Οπως εξήγησε, η επιτροπή αποφάσισε «… να προτείνει στην UEFA τη σύσταση μίας ομάδας εργασίας», η οποία θα κληθεί να βρει λύσεις «… ώστε να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα της επιστροφής των ρωσικών συλλόγων και των εθνικών ομάδων στις επίσημες διεθνείς διοργανώσεις».

Διαβάστε επίσης: Τα οικονομικά δεδομένα για τον Λάτο, η πρόταση, οι απαιτήσεις της Βαλένθια και η περίπτωση του Σουάζο

Η ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου τελεί υπό αποκλεισμό (όπως και στη συντριπτική πλειονότητα των αθλημάτων), μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, τον περασμένο Φεβρουάριο. Εξαιτίας αυτού του αποκλεισμού, η εθνική Ρωσίας δεν μπόρεσε να μετάσχει στα πλέι-οφ πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ενώ οι σύλλογοι τέθηκαν εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων. Τον Σεπτέμβριο, η εθνική Ρωσίας αποκλείστηκε και από την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

«Εξετάζουμε την πιθανότητα να επιστρέψουμε στις διοργανώσεις της UEFA. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε μέρος στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026», πρόσθεσε ο Ντιούκοφ, ο οποίος διευκρίνισε ότι προτείνει να μετάσχουν στην ομάδα εργασίας τρεις εκπρόσωποι της UEFA καθώς και αξιωματούχοι της FIFA και της ΔΟΕ.

Πάντως, ο Ντιούκοφ δεν έκλεισε εντελώς την… πόρτα σε μία πιθανή μετακίνηση της Ρωσίας στην ασιατική συνομοσπονδία, σε περίπτωση που οι συζητήσεις με την UEFA «ναυαγήσουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ