Νέο σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» και ο Βιάλι

Νέο σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» και ο Βιάλι

Την τελευταία του πνοή άφησε ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, της Σαμπντόρια, της Γιουβέντους και της Τσέλσι, Τζιανλούκα Βιάλι, μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε τα τελευταία χρόνια με την επάρατη νόσο.

Μια ακόμη μεγάλη απώλεια θρηνεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο του Πελέ, ο Τζιανλούκα Βιάλι άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών.

Ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, της Σαμπντόρια, της Γιουβέντους και της Τσέλσι, πάλευε τα τελευταία χρόνια, έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση του είχε επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς τα ιταλικά Μέσα ανέφεραν ότι βρισκόταν στο Λονδίνο και νοσηλευόταν.

Διαβάστε επίσης: Επιμένουν οι Ιταλοί για Ρέαμπτσιουκ: «Δίνει 4 εκατομμύρια η Μπολόνια» (pic)

Παρότι πάλευε από το 2017 με την επάρατη νόσο, ο Βιάλι είχε αποδεχτεί την πρόταση του Ρομπέρτο Μαντσίνι να αναλάβει ρόλο βοηθού στην εθνική ομάδα της Ιταλίας και μάλιστα ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στην πορεία της Σκουάντρα Ατζούρα προς την κατάκτηση του Euro 2020 το καλοκαίρι του 2021.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Βιάλι αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από το πόστο του ώστε να επικεντρωθεί στη δική του μεγάλη μάχη. Στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ο Ιταλός αγωνίστηκε με τη Σαμπντόρια συνολικά 328 φορές, με την οποία κατέκτησε συνολικά τρία Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ.

Στη Γιουβέντους ο Ιταλός «θρύλος» αγωνίστηκε 145 φορές, όντας μέλος και αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Champions League το 1996 απέναντι στον Άγιαξ στα πέναλτι. Με την Τσέλσι επίσης ο Βιάλι έγραψε μεγάλη ιστορία, καθώς φόρεσε τη φανέλα της 87 φορές, κατακτώντας ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, ένα Σούπερ Καπ και ένα Λιγκ Καπ, όντας ένας εκ των πιο iconin ποδοσφαιριστών της ιστορίας των «μπλε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ