Μπέτις – Μπαρτσελόνα 2-2, 2-4 πεν: Ο Τερ Στέγκεν κατέβασε ρολά και την έστειλε τελικό

Μπέτις – Μπαρτσελόνα 2-2, 2-4 πεν: Ο Τερ Στέγκεν κατέβασε ρολά και την έστειλε τελικό

Με τον Τερ Στέγκεν να πιάνει δύο πέναλτι στη ρωσική ρουλέτα, η Μπαρτσελόνα τσέκαρε το εισιτήριο για τον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ και το... ραντεβού με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο φύλακας-άγγελος Τερ Στέγκεν έκανε τη… δουλειά για την Μπαρτσελόνα. Σε ένα τρομερό ημιτελικό, που κρίθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, η αρμάδα του Τσάβι έκαμψε την αντίσταση της σκληροτράχηλης Μπέτις (2-2, 2-4 πεν.), σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας ήταν ο ήρωας της Μπαρτσελόνα στη ρωσική ρουλέτα, με τους Καταλανούς να κλείνουν… ραντεβού με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του King Fahd International Stadium.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε δις σε κανονική διάρκεια και παράταση, αλλά δεν κατάφερε να «καθαρίσει» την πρόκριση. Χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι και την… συνδρομή του Τερ Στέγκεν, που κατέβασε ρολά στις εκτελέσεις των παικτών της Μπέτις.

Η Μπάρτσα μπήκε δυνατά και στο 23’ σκόραρε με τον Πέδρι αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Στο 31’ μετά από κόρνερ του Φεκίρ ο Κανάλες πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Τερ Στέγκεν έσωσε και στο 35’ μετά από ενέργεια του Ενρίκε, ο Ιγκλέσιας δεν κατάφερε να βρει την μπάλα με προβολή. Η πίεση των Καταλανών στα καρέ της Μπέτις απέδωσε καρπούς λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Πέδρι έβγαλε μαγική μπαλιά στον Ντεμπελέ που απέφυγε έναν αντίπαλο, έδωσε την μπάλα στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ.

Το ματς έγινε ροντέο στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπράβο να λέει «όχι» σε προσπάθεια του Ντεμπελέ στο 62ο λεπτό. Η Μπέτις σπατάλησε ευκαιρίες, με την δικαίωση να έρχεται στο 77′. Ο Λουίζ Ενρίκε έκανε δυο προσποιήσεις μέσα στην περιοχή, «έσπασε» τηΝ μπάλα στον Φεκίρ, ο οποίος με ωραίο πλασέ από διαγώνια θέση ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 81’ η Μπαρτσελόνα σκόραρε με τον Λεβαντόφσκι αλλά κι αυτό το γκολ ακυρώθηκε και στο 84’ ο Τερ Στέγκεν έσωσε μετά από σουτ του Ρόδρι.

Στο 90+3’ ο Μπράβο κατέβασε ρολά σε τετ α τετ με τον Φατί και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η Μπάρτσα μπήκε με το πόδι στο γκάζι στον έξτρα χρόνο και στο 92’ ο  Μάρκος Αλόνσο εκτέλεσε φάουλ από διαγώνια θέση, η μπάλα έφτασε στον Φατί, ο οποίος με απίθανο βολέ έδωσε το προβάδισμα στους Μπλαουγκράνα.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Πελεγκρίνι δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Με την συμπλήρωση 100′, ο  Λουίζ Ενρίκε έκανε το γύρισμα και ο Μορόν με υπέροχο τακουνάκι έγραψε το 2-2.

Ο ημιτελικός οδηγήθηκε στη ρωσική ρουλέτα,  όπου  ο Ζοσέ έκανε το 1-0 ενώ ο Λεβαντόφσκι έγραψε το 1-1. Ο Μορόν έκανε το 2-1 και ο Κεσί ισοφάρισε σε 2-2, ενώ ο Τερ Στέγκεν είπε «όχι» στην εκτέλεση του Χουάνμι. Ο Φάτι έκανε το 2-3, ο Τερ Στέγκεν έπιασε και το πέναλτι του Καρβάλιο και ο Πέδρι έγραψε το 2-4, στέλνοντας την Μπαρτσελόνα στον τελικό.

ΜΠΕΤΙΣ: Μπράβο, Ρουϊμπάλ (79’ Σαμπαλί), Μιράνδα, Πετσέγια, Λουίζ Φελίπε, Ροντρίγκες (87’ Γουαρδάδο), Κανάλες (46’ Καρβάλιο), Ρόδρι (79’ Χουάνμι), Φεκίρ (91’ Μορόν), Λουίζ Ενρίκε, Ιγκλέσιας (67’ Γουίλιαν Ζοσέ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Άλμπα (78’ Κρίστενσεν), Σέρτζι Ρομπέρτο (78’ Αλόνσο), Πέδρι, Γκάβι (96’ Κεσί), Ντε Γιονγκ (63’ Μπούσκετς), Ραφίνια (88’ Φάτι), Ντεμπελέ (63’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ