Εθνική Ελλάδος: Ο Σωκράτης δεν χάνει μπαράζ!

Εθνική Ελλάδος: Ο Σωκράτης δεν χάνει μπαράζ!

Υπάρχουν, όμως, αρκετοί παίκτες της Εθνικής μας ομάδας που έχουν εμπειρία από μπαράζ. Μόνο ο Παπασταθόπουλος, όμως, που έχει παίξει και στα τέσσερα

Η Εθνική μας ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Κροατία στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Μια διαδικασία που άλλες δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν έχει περάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία.

Το 2009, με 0-0 στο ΟΑΚΑ και 0-1 στο Νόνετσκ είχε αποκλείσει την Ουκρανία και είχε πάει εκείνη στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010. Προπονητής ο Οτο Ρεχάγκελ. Το 2013 με νίκη 3-1 στο Καραϊσκάκη και 1-1 στο Βουκουρέστι είχε αποκλείσει την Ρουμανία και είχε πάει εκείνη στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.

Ο Μίκαελ Σκίμπε θα είναι ο τρίτος προπονητής που θα το επιχειρήσει. Χωρίς να έχει εμπειρία από αγώνες μπαράζ, αφού πρώτη φορά θα «παίξει» τέτοια παιχνίδια, όπως όμως πρώτη φορά είχε συμβεί και σε Ρεχάγκλ και Σάντος. Τα είχαν καταφέρει και οι δύο.

Υπάρχουν, όμως, αρκετοί παίκτες της Εθνικής μας ομάδας που έχουν εμπειρία από μπαράζ. Μόνο ένας, όμως, που έχει παίξει και στα τέσσερα. Το όνομά του Σωκράτης Παπασταθόπουλος!

Επειδή τώρα γίνεται λόγος για το αν θα προλάβει ο Ελληνας αμυντικός, λόγω του τραυματισμού του, απλώς εμείς να σημειώσουμε ότι ο Σωκράτης δεν χάνει μπαράζ. Με ό,τι σημαίνει αυτό…

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στο πρώτο παιχνίδι με την Ουκρανία, σε ηλικία τότε μόλις 21 ετών, είχε παίξει σε όλο το 90λεπτο. Στην ρεβάνς, ο Ρεχάγκελ επίσης τον είχε επιλέξει για βασικό, αλλά στο 29′ τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Πλιάτσικας. Τέσσερα χρόνια αργότερα, φτασμένος παίκτης πια, ήταν εκείνος που ξεκινούσε την άμυνα του Σάντος. Παρουσία σε ολόκληρους τους αγώνες μπαράζ με Ρουμανία τόσο εντός όσο και εκτός.

Δύο ποδοσφαιριστές έχουν πατήσει αγωνιστικό χώρο στα τρία από τα τέσσερα ματς πρόκρισης στο Μουντιάλ. Ο Μήτρογλου είχε παίξει στο 0-0 με τους Ουκρανούς, όταν είχε περάσει στο 71′ αντί του Σαλπιγγίδη, ενώ ήταν ο πρωταγωνιστής στα μπαράζ με την Ρουμανία. Δύο γκολ στο Καραϊσκάκη, όταν και στο 79′ είχε δώσει τη θέση του στον Γκέκα, ένα γκολ στη Ρουμανία, όταν είχε βγάλει το 90λεπτο.

Επίσης, τρεις συμμετοχές, όχι σε αποστολή αλλά σε αγώνες μπαράζ, έχει και ο Τζιόλης. Είχε παίξει στη ρεβάνς με την Ουκρανία από το 71′, παίρνοντας τη θέση του Χαριστέα. Ενώ, με τη Ρουμανία είχε βγάλει και τα δύο 90λεπτα.

Δύο συμμετοχές, στα μπαράζ με Ρουμανία δηλαδή, έχουν Καρνέζης, Τοροσίδης, Σάμαρης (ως αλλαγή είχε μπει και στα δύο) και Μανιάτης (έγινε αλλαγή εντός, έβγαλε 90λεπτο εκτός). Ενώ μία συμμετοχή έχει και ο Μανωλάς, που δεν θα παίξει εκτός με την Κροατία, αλλά εντός θα είναι στη διάθεση του Σκίμπε. Ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός είχε μπει ως αλλαγή του Σιόβα στο 80′, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ουκρανία.

Στην αποστολή των μπαράζ και για τους τέσσερις προηγούμενους αγώνες, από εκείνους που τώρα έχει καλέσει ο Γερμανός τεχνικός είναι μόνο τέσσερις. Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Τζιόλης και Μήτρογλου. Ενώ σε αποστολή, χωρίς όμως να πάρουν χρόνο συμμετοχής στη δυάδα αγώνων με τη Ρουμανία, έχουν μπει και οι Καπίνο, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος.

Συνολικά, λοιπόν, τη διαδικασία των μπαράζ την γνωρίζουν οι 13 από τους 25 του Σκίμπε. Περισσότεροι από τους μισούς! Καθόλου άσχημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ