Συγκλονιστικός Χένρικσεν : Ο Δανός δίνει μάχη με τον καρκίνο

Συγκλονιστικός Χένρικσεν : Ο Δανός δίνει μάχη με τον καρκίνο

Συγκλονιστικός Χένρικσεν: Ο Δανός δίνει μάχη με τον καρκίνο

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναθηναϊκού, Ρενέ Χένρικσεν συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις που έκανε στην εφημερίδα Ekstra Bladet, για την μεγάλη μάχη που δίνει ενάντια στον καρκίνο. Ο Χένρικσεν έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα της πατρίδας του και γνωστοποίησε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, αναφέροντας μάλιστα πως πρόκειται για μια σπάνια μορφή της ασθένειας, η οποία ονομάζεται μυελωμάτωση. Ο Χένρικσεν τονίζει μάλιστα στην συνέντευξη του πως είναι μια ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπευτεί και πως οι θεραπείες που κάνει έχουν στόχο να μην χειροτερέψει η κατάσταση της υγείας του.

«Πίστευα πως τα παιχνίδια είχαν τελειώσει αλλά τώρα πρέπει να δώσω έναν ακόμα αγώνα. Και είναι ο αγώνας της ζωής μου», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού και συνέχισε. «Ελπίζουμε πως με την θεραπεία που κάνουμε η νόσος δεν θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα. Είναι μια ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπευτεί αλλά μπορώ να ζήσω για πολλά χρόνια. Ήμουν αθλητής και πάντα έπαιζα για τη νίκη. Με στενοχωρεί λοιπόν που δεν μπορώ να κερδίσω σ’ αυτόν τον αγώνα, αλλά μπορώ να παίξω για την ισοπαλία».

Ο Χένρικσεν έχει ήδη ξεκινήσει τις θεραπείες και ο πρώτος κύκλος της θεραπευτικής αγωγής με βλαστοκύτταρα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο.

«Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις»

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός του τριφυλλιού είναι αποφασισμένος να δώσει μια μεγάλη μάχη και αυτό ακριβώς τόνισε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Ekstra Bladet. «Είμαι αποφασισμένος να βρω την δύναμη και να παλέψω. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτό τον μεγάλο αγώνα. Κατάλαβα ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα στο ξεκίνημα της χρονιάς, όταν αντιμετώπισα δυσκολίες να ανέβω μια σκάλα. Το πρόβλημα που υπάρχει στον οργανισμό μου είναι ότι το αίμα παράγει πολλά λευκά αιμοσφαίρια κι αυτό δεν είναι καλό».

«Σοκαρίστηκα αλλά δεν τα παρατώ»

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού δίνει κι ένα ξεχωριστό μήνυμα αναφέροντας χαρακτηριστικά. «Δεν θα πω ότι δεν σοκαρίστηκα όταν έμαθα τα άσχημα νέα. Ήταν ένα μεγάλο σοκ. Είμαι όμως αποφασισμένος να συνεχίσω την ζωή μου και θα πηγαίνω στην ΑΒ για να προπονώ τα παιδιά. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν μέρες που το σώμα μου δεν είναι σε καλή κατάσταση. Προσπαθώ όμως να ζήσω μια φυσιολογική ζωή».

Η ασθένεια του Ρενέ Χένρικσεν είναι από τις πιο σπάνιες μορφές καρκίνου και στην Δανία νόσησαν τον περασμένο χρόνο 200 άνθρωποι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ