Φιλανθρωπικός αγώνας για την ανοικοδόμηση βομβαρδισμένου σχολείου με πρωτοβουλία του Σεφτσένκο

Φιλανθρωπικός αγώνας για την ανοικοδόμηση βομβαρδισμένου σχολείου με πρωτοβουλία του Σεφτσένκο

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προέβη ο Αντρέι Σεφτσένκο.

Ο άλλοτε μεγάλος άσος της Εθνικής Ουκρανίας και της Μίλαν, Αντρέι Σεφτσένκο, συγκεντρώνει χρήματα μέσω ενός φιλανθρωπικού αγώνα ποδοσφαίρου στο «Στάμφορντ Μπριτζ» του Λονδίνου για να βοηθήσει τη χώρα του που δοκιμάζεται απ’ τον πόλεμο εδώ και 15 μήνες μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Το παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου θα περιλαμβάνει «…σημερινούς παίκτες τοπ επιπέδου, αλλά και θρύλους της Άρσεναλ, της Τσέλσι, της Μίλαν» όπως ανέφερε ο Σεφτσένκο στο Reuters την Τετάρτη (31/5) μετά από επίσκεψη σε σχολείο στο Τσερνίχιβ που καταστράφηκε μερικώς από ρωσικές βόμβες τον περασμένο Μάρτιο.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω της πλατφόρμας United24 της κυβέρνησης της Ουκρανίας θα χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση του σχολείου με το κόστος να εκτιμάται στα 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Σεφτσένκο έχει συμμετάσχει στο έργο αποδεχόμενος την πρόσκληση του νυν παίκτη της Άρσεναλ, Ολεκσάντρ Ζιντσένκο. «Είναι ένα πολύ σημαντικό σχολείο, γιατί είναι το μόνο στην περιοχή που μπορεί να δώσει τη σωστή εκπαίδευση στα παιδιά», είπε ο Σεφτσένκο. «Αυτό το σχολείο καταστράφηκε από ρωσικούς πυραύλους. Κάποιες τάξεις καταστράφηκαν.

Σήμερα ακούσαμε πολλές ιστορίες από παιδιά, που έλεγαν πώς οι ρωσικές δυνάμεις έρχονται στα σπίτια με όπλα και τρομάζουν τα παιδιά. Για τους γονείς που εξαφανίστηκαν και κάποιοι απ’ αυτούς δεν επέστρεψαν ποτέ. Η πιο σημαντική αποστολή είναι να βγάλουμε τον πόλεμο από τα μυαλά των παιδιών», είπε ο 46χρονος Σεφτσένκο, ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2012 έχοντας φορέσει τις φανέλες της Ντιναμό Κιέβου, της Μίλαν και της Τσέλσι.

Απ’ την πλευρά του ο Ζιντσένκο είπε: «Δεν ήμουν εδώ για λίγο καιρό και μόλις πέρασα τα σύνορα ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Ακόμη και με όλα αυτά τα τρομακτικά πράγματα που έχουν συμβεί, αυτή εδώ είναι η γη μου» τόνισε ο αριστερός μπακ της Άρσεναλ και πρόσθεσε: «Τα παιδιά της Ουκρανίας που μεγαλώνουν με τον πόλεμο είναι όλο το θέμα. Τα παιδιά στη (δυτική) Ευρώπη δεν ξέρουν τι είναι οι σειρήνες. Είναι το πιο τρομακτικό που υπάρχει…».

«Παλεύουμε για να έχουμε δικαίωμα ύπαρξης», είπε ο Σεφτσένκο. «Για τη δημοκρατία μας, τη ζωή μας, τις οικογένειές μας». Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολομίντιρ Ζελίνσκι υποστηρίζει την πρωτοβουλία.

«Το Game4Ukraine στο Στάμφορντ Μπριτζ είναι μια ευκαιρία για την ποδοσφαιρική κοινότητα σε όλο τον κόσμο να ενωθεί, να δείξει αλληλεγγύη, να βοηθήσει την Ουκρανία, να βοηθήσει τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα θρανία τους και επίσης να προσελκύσουν ξανά την προσοχή ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας στον πόλεμο» σχολίασε ο πρόεδρος της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ