ΜακΓκόβερν : «Η Νότιγχαμ οδεύει στη σωστή κατεύθυνση με τον Μαρινάκη»

ΜακΓκόβερν : «Η Νότιγχαμ οδεύει στη σωστή κατεύθυνση με τον Μαρινάκη»

Ο θρυλικός αρχηγός της Νότιγχαμ Φόρεστ που κατέκτησε δύο συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε μεταξύ στην τωρινή κατάσταση της ομάδας λέγοντας ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης την ωθεί στη σωστή κατεύθυνση.

Αποτελεί μια εμβληματική μορφή του αγγλικού ποδοσφαίρου και ειδικά της Νότιγχαμ Φόρεστ. Φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας και ήταν αυτός που σήκωσε το Κύπελλο Πρωταθλητριών με τη Φόρεστ δύο συνεχόμενες φορές, το 1979 και το 1980 γράφοντας τη δική του ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο λόγος για τον Τζον ΜακΓκόβερν ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 μιλώντας για τον σύλλογο στον οποίο μεγαλούργησε και για τον τελικό του φετινού Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στον ιδιοκτήτη της Φόρεστ, Βαγγέλη Μαρινάκη, τονίζοντας την αισιοδοξία του και πως ο σύλλογος οδεύει στη σωστή κατεύθυνση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τζον ΜακΓκόβερν:

Για την άνοδο της Νότιγχαμ και την απευθείας στέψη της ως πρωταθλήτριας Αγγλίας: «Ήμασταν τρίτοι και είχαμε την τύχη κερδίζοντας τη Μίλγουολ με αυτογκόλ και συνδυασμό αποτελεσμάτων να ανέβουμε στη μεγάλη κατηγορία, όπου κατακτήσαμε το πρωτάθλημα την επόμενη περίοδο».

Για το αν το θαύμα της Λέστερ συγκρίνεται με τις τότε επιτυχίες της Νότιγχαμ: «Η Λέστερ έπαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο και κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια και δεν κατέκτησε και τους ευρωπαϊκούς τίτλους της Νότιγχαμ».

Για την προσφορά των προπονητών της Νότιγχαμ: «Ο Μπράιαν Κλαφ και ο Πίτερ Τέιλορ είχαν πολύ προχωρημένες ιδέες για το ποδόσφαιρο εκείνης της εποχής. Ήταν πολύ μπροστά από τους άλλους στο πώς έπρεπε να παίζεται το ποδόσφαιρο. Κοντρόλ, πάσα και κίνηση, με λίγες επαφές και αλλαγές θέσεων. Το ποδόσφαιρο όπως παίζεται σήμερα από πολλές ομάδες παιζόταν τότε από τη Νότιγχαμ. Το τίκι τάκα της σημερινής Μπαρτσελόνα το έπαιζε ο Κλαφ από τη Χάρτλπουλ ακόμη».

Για το μεγαλείο του Μπράιαν Κλαφ: «Είχε τρομερή αυτοπεποίθηση και σου μετέδιδε αυτή την εμπιστοσύνη. Ήθελε να αναλάβεις την ευθύνη και να παίζεις με βάση τις δυνατότητές σου. Δεν σου ζητούσε πράγματα παραπάνω από τις ικανότητές σου. Ήθελε να κάνεις το καλύτερο μπορείς. Κάποιοι παίκτες είναι δυνατοί σε κάποιους τομείς και αδύναμοι σε άλλους, εκείνος έπαιρνε το καλύτερο από όλους. Ήταν μοναδικός, μακράν ο καλύτερος από οποιονδήποτε άλλον. Όταν έφυγε από τη ζωή έσπασε μαζί και το καλούπι».

Για το αν μπορεί η Νότιγχαμ να επανέλθει ψηλά: «Έχουμε έναν νέο Έλληνα ιδιοκτήτη, ελπίζουμε να αλλάξουν τα πράγματα. Έχουμε τον Αϊτόρ Καράνκα νέο προπονητή και είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Πιστεύω πως η ομάδα οδεύει στη σωστή κατεύθυνση και θα βρει το δρόμο της».

Για τον τελικό μεταξύ Ρεάλ και Λίβερπουλ: «Σε έναν τελικό δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει ένα μεγάλο φαβορί. Η Ρεάλ τα έχει καταφέρει τόσες φορές τα τελευταία χρόνια και η Λίβερπουλ δεν έχει το άγχος. Πιστεύω πως η Λίβερπουλ θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα με την επίθεσή της στη Ρεάλ σε σχέση με τις άλλες ομάδες που αντιμετώπισε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ