Εσπόζιτο: Μια οικογένεια, τρεις ποδοσφαιρικοί τελικοί σε ένα βράδυ

Εσπόζιτο: Μια οικογένεια, τρεις ποδοσφαιρικοί τελικοί σε ένα βράδυ

Το DNA των τριών Εσπόζιτο είναι φτιαγμένο με ποδοσφαιρικές μπάλες

Η Ιταλία στον αστερισμό της οικογένειας Εσπόζιτο. Τρία αδέρφια θα παίξουν σε τρεις διαφορετικούς «τελικούς»- και όλοι την ίδια ημέρα, την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Ο μεγάλος της οικογένειας, ο Σαλβατόρε Εσπόζιτο, 22 ετών αμυντικός μέσος, θα παίξει με τη Σπέτσια στον αγώνα μπαράζ εναντίον της Βερόνα με διακύβευμα την παραμονή στη Serie A. Ο χαμένος υποβιβάζεται στη Β΄ κατηγορία.

Διαβάστε επίσης: «Γελάει» η Ευρώπη με την αποβολή του Γουόκαπ: «Η πιο soft που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια» (vids)

Ο δεύτερος, ο Σεμπαστιάν Εσπόζιτο, 20 ετών επιθετικός, θα παίξει με την Μπάρι στον δεύτερο αγώνα μπαράζ της Serie B με την Κάλιαρι στο Σαν Νικόλα μπροστά σε 60.000 θεατές. Το πρώτο ματς τελείωσε 1-1. Ο νικητής προβιβάζεται στη Serie A.

Ο βενιαμίν της οικογένειας Εσπόζιτο, ο 17χρονος Φραντσέσκο Πίο, επίσης επιθετικός θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ-20 εναντίον της Ουρουγουάης. Στα προημιτελικά εναντίον της Κολομβίας πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με τακουνάκι.

Φυσικά και ο πατέρας Αγκοστίνο Εσπόζιτο έπαιζε ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε από την ακαδημία της Νάπολι στα χρόνια του Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει σπουδαία πράγματα και στο τέλος έγινε προπονητής. Στις αρχές της δεκαετίας του 2010 αποφάσισε να πάρει την οικογένειά του από την Καστέλαμαρε ντι Στάμπια της Καμπανίας και να μετακομίσει 800 χιλιόμετρα μακριά, στον ιταλικό βορρά και την Μπρέσια ώστε τα τρία αγόρια του -έχει και μία θυγατέρα, την Ανναμαρία- να παίξουν ποδόσφαιρο στην ακαδημία της ομώνυμης ομάδας.

Το DNA των τριών Εσπόζιτο είναι φτιαγμένο με ποδοσφαιρικές μπάλες. Ο παππούς τους ήταν καθηγητής λογοτεχνίας και φιλοσοφίας αλλά έπαιζε και σε ερασιτεχνική ομάδα ως επιθετικός μέσος. Ο αδερφός της μητέρας τους ήταν κι αυτός ποδοσφαιριστής στα νιάτα του παίζοντας στην ακαδημία της Νάπολι ως ακραίος επιθετικός.

Το ρίσκο που πήρε ο Αγκοστίνο Εσπόζιτο φαίνεται πως τελικά απέδωσε. Το Μπάρι- Κάλιαρι αρχίζει στις 21.30 ώρα Ελλάδας, το Βερόνα-Σπέτσια ξεκινά ένα τέταρτο αργότερα και ο τελικός του Μουντιάλ Κ-20 στις 12 το βράδυ. Σίγουρα ξέρουμε τι θα κάνει αύριο η οικογένεια Εσπόζιτο μπροστά σε τουλάχιστον δύο συσκευές τηλεόρασης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ