Ξάνθη Κ17 – Ολυμπιακός Κ17 0-2

Ξάνθη Κ17 – Ολυμπιακός Κ17 0-2

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της Ξάνθης (2-0) και στον τελικό του Final 4 της Σούπερ Λίγκας Κ17.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μούγιο, οι Εφηβοι του Ολυμπιακού νίκησαν την αντίστοιχη ομάδα της Ξάνθης με 2-0 και προκρίθηκαν στον τελικό του Final 4 της Σούπερ Λίγκας Κ17 που διεξάγεται στο Αγρίνιο.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σφράγισε τη νίκη των Πειραιωτών, οι οποίοι στον τελικό της Τετάρτης θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ημιτελικού ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

Οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν στον τελικό για 8η φορά και θα διεκδικήσουν το 2ο σερί και συνολικά 5ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Σέντρα, Μούγιος και 0-1!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό προηγήθηκε 1-0 με γκολ του Μούγιου. Ο νεαρός άσος των Πειραιωτών βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Γκάρα για το 1-0. Μετά το γκολ η ομάδα του Τάσου Θέου έδωσε χώρο στην Ξάνθη, με στόχο να χτυπήσει τους Ακρίτες στην αντεπίθεση. Στο 9’ ο Μούγιος απείλησε ξανά τον Γκάρα, με τον πορτιέρο της Ξάνθης να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ.

Οι Ακρίτες μετά το 10άλεπτο πήραν την κατοχή της μπάλας, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Καραργύρη. Στο 27’ ο Μαρτίνης σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή της Ξάνθης, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκάρα. Στο 35’ ήταν σειρά των Ακριτών να απειλήσουν τον Καραργύρη, με τον Φάκη να χάνει τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει. Οι παίκτες της Ξάνθης εκτέλεσαν το κόρνερ που είχαν κερδίσει, ο Τενεκές πήρε την πρώτη κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Φάκης μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Καραργύρη.

Νέο χτύπημα από τον Μούγιο

Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 0-1, ήρθε ως «από μηχανής θεός» ο Μούγιος και με δεύτερο προσωπικό γκολ στις καθυστερήσεις έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Φέκκας ελίχθηκε έξω από την περιοχή, έδωσε στον Μούγιο και αυτός με προβολή νίκησε τον Γκάρα για το 2-0.

Ευκαιρίες η Ξάνθη, δοκάρι ο Ολυμπιακός

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 49’ απείλησε με τον Γκατζόγια. Το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε ο αμυντικός της ακριτικής ομάδας, ωστόσο, έφυγε ελάχιστα δίπλα από τη δεξιά γωνία του Καραργύρη. Στο 60’ η Ξάνθη δημιούργησε νέα φάση στα καρέ του Ολυμπιακού, αλλά και πάλι η μπάλα κατέληξε άουτ, μετά το σουτ του Πασσαλή.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Καραργύρη και στο 76’ είχαν δοκάρι με τον Μαρτίνη! Ο νεαρός άσος σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκάρα. Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Ολυμπιακού πάγωσαν το ρυθμό, κράτησαν το υπέρ τους σκορ και προκρίθηκαν στον τελικό.

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Μπερδέλης Κωνσταντίνος): Γκάρας, Ποδάρας (56’ Μανίσογλου), Λεωντσάκος, Τενεκές, Θυμιάνης, Γραβάς (78’ Γκασιμπαγιαζίδης), Πασσαλής (70’ Τσιτσεκίδης), Γκατζογιάς (83’ Ισμέτογλου), Φακής, Τσιλιγγίρης (53’ Κοτόπουλος), Κακουλίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάσος Θέος): Καραργύρης, Κωνσταντινίδης, Μαρτίνς, Γκοτζαμανίδης, Μποσκουίδης, Γλυνός, Μούγιος (76’ Κοτσιανούλης), Νικόλης (81’ Τασιάς), Μπουλάρι (77’ Ζαχαράκης), Φέκκας (90’ Ντότης), Γεωργαντής (67’ Τσακίρης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ