Παναθηναϊκός Κ17 – ΠΑΟΚ Κ17 1-0

Παναθηναϊκός Κ17 – ΠΑΟΚ Κ17 1-0

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του ΠΑΟΚ και με γκολ του Μαυρουδή πήρε την πρόκριση (1-0) στον τελικό της Superleague K-17, όπου ήδη περιμένει ο Ολυμπιακός για έναν τελικό αιωνίων.

Οι Ακαδημίες του Παναθηναϊκού, απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι από τα πιο υγιή κομμάτια του πράσινου οργανισμού. Η Κ-15 της ομάδας κατέκτησε το πρωτάθλημα, η Κ-20 το έχασε στις λεπτομέρειες και πλέον η Κ-17 θα το διεκδικήσει την Τετάρτη κόντρα στον Ολυμπιακό, δείχνοντας πως παρά το προβληματικό παρόν, το μέλλον έρχεται με… φόρα.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο οι πράσινοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Το δίδυμο Μαυρουδή και Αλεξανδρόπουλου στον άξονα του Παναθηναϊκού έκανε πολύ καλή δουλειά τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά με τον δεύτερο να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες στην οργάνωση και προώθηση του παιχνιδιού προς την επίθεση.

Ωστόσο έλειπε η καλή τελική πάσα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, προς του κινητικούς Σερπέζη και Τζαβίδα. Η άμυνα του ΠΑΟΚ ανέκοπτε με ευκολία τις ημιτελείς προσπάθειες του Παναθηναϊκού και σταδιακά μετά το 30’, είδαμε πρωτοβουλίες και από τον ΠΑΟΚ που προσπάθησε να αναπτυχθεί από τα άκρα με τους Πουρναρά και Κορέα, αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Κάπως έτσι το ημίχρονο έληξε 0-0, με… ελαφριά πράσινη υπεροχή.

Ίδια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει και πάλι με γκάζια. Σταδιακά όμως η κούραση έκανε την εμφάνισή της. Στο 54’ ο Ηλιάδης αποχώρησε τραυματίας, όπως και ο καλύτερος του γηπέδου και αρχηγός των πράσινων, Αλεξανδρόπουλος στο 77’.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, βοηθούμενος από τις αλλαγές του προπονητή του, τα έδωσε όλα για την ισοφάριση και απείλησε για πρώτη φορά σοβαρά την εστία του Χατζηγιαννάκη στο 77’ με φάουλ του Σαπουτζή. Τελικά ο Παναθηναϊκός, άντεξε την πίεση του Δικέφαλου του Βορρά και πήρε τη νίκη με 1-0.

Την Τετάρτη ο τελικός της κατηγορίας, όπου ήδη περιμένει ο Ολυμπιακός που απέκλεισε νωρίτερα την Ξάνθη (2-0) με δύο γκολ του Μούγιου.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Συλαϊδόπουλος): Χατζηγιανάκης, Βαγιαννίδης, Παρασκευόπουλος, Καραγιάννης (Αναστόπουλος 89’), Σαντικάι, Μαυρουδής, Τζαβίδας (Ζαγαρίτης 60’), Αλεξανδρόπουλος (Σπίνος 77’), Σερπέζης, Αθανασακόπουλος (Τσιμπόκας 72’), Ηλιάδης (Σαμαράς 55’)

ΠΑΟΚ (Αλεξιάδης): Ταλιχμανίδης, Καραμπέρης (Σαπουντζής 76’), Βουτσάς, Ατμαζίδης (Καλουτσικίδης 68’), Πουρναράς (Τάχατος 63’), Μουτζούρης, Βρακάς (Τσιάκαλος 63’), Γρόσδης, Κορέας, Θεοδωρίδης, Σπαρτιάτης (Αβεντισιάν 63’)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ