Ολυμπιακός Κ17 – Παναθηναϊκός Κ17 1-1 (4-3 πεν.)

Ολυμπιακός Κ17 – Παναθηναϊκός Κ17 1-1 (4-3 πεν.)

Ματσάρα στο Αγρίνιο στον τελικό του Final 4 της Σούπερ Λίγκας Κ17, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 1-0, τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 118' και να κατακτά το τρόπαιο στα πέναλτι με 4-3.

Στο Αγρίνιο και το γήπεδο του Παναιτωλικού, έλαβε χώρα ο τελικό του πρωταθλήματος για την κατηγορία Κ-17, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Οι δύο ομάδες λόγω και την νεαρής ηλικίας των ποδοσφαιριστών, έπαιξαν ένα ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες και στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης πάλεψαν άνευ όρων για τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και πίεσε τον Παναθηναϊκό για κάποιο γκολ, με τα σουτ των Μαρτίνη (2’) και Φέκκα (12’) να είναι άστοχα. Ωστόσο η πράσινη άμυνα άντεξε και μετά το 15’ οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα, να κρατούν μπάλα και να φαίνονται πιο απειλητικοί. Ο Σερπέζης στο 26’ και ο Μαυρουδής στο 43’ έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου για να δώσουν το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αλλά το 0-0 έμελλε να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν σαφώς πιο σφιχτά στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να έχουμε την πρώτη ευκαιρία στο 65’, με τον Παναθηναϊκό σε μια πολύ περίεργη φάση να έχει δοκάρι στο σουτ του Τζαβίδα που κόντραρε σε αμυνόμενο του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Θέου είχαν άμεση απάντηση με τον Μπουλλάρι (67’) να σουτάρει από πλεονεκτική θέση αλλά ο Χατζηγιαννάκης απέκρουσε με σωστή τοποθέτηση.

Το παιχνίδι από εκεί και πέρα έγινε πιο σκληρό, με τον διαιτητή να μοιράζει 4 κίτρινες κάρτες! Τελευταία ευκαιρία για την κανονική διάρκεια ήταν για τον Παναθηναϊκό αλλά ο Καραργύρης απομάκρυνε σε κόρνερ σουτ του Ηλιάδη, με αποτέλεσμα οι έφηβοι των αιωνίων να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση.

Στο μισάωρο της παράτασης οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν κάθε άλλο παρά συντηρητικά. Οι πράσινοι βρήκαν σκορ στο 97’ μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια και κοντινό τελείωμα του Αθανασακόπουλου. Από εκεί και πέρα οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν και το ματς έγινε ροντέο, με κάθε φάση να… μυρίζει γκολ.

Τελικά αυτό ήρθε για τον Ολυμπιακό με δραματικό τρόπο στο 118’ σε μια φάση με πολλές ομοιότητες με το γκολ του Παναθηναϊκού και τον Μπουλλαρι να λυτρώνει την ομάδα του και να στέλνει το ματς στα πέναλτι!

Εκεί οι έφηβοι του Ολυμπιακού ήταν ψύχραιμοι στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Ευστόχησαν σε 4, οι αντίπαλοί τους σε τρία και κάπως έτσι ο τίτλος στην κατηγορία των Κ-17 βάφτηκε κόκκινος για δεύτερη σερί σεζόν.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 4-3 (Κοτζαμαμανίδης)
Άστοχος και ο Σαντικάι, σουτάρει ψηλά άουτ
Αστοχεί ο Μπουλάρι για τον Ολυμπιακό, μπλόκαρε ο Χατζηγιαννάκης
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-3 (Ντοματάς)
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-2  (Τζιανούλης)
Αστοχεί ο Μαυρουδής με τον Καραργύρη να αποκρούει
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-2 (Φέκκας)
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-2 (Ζαγαρίτης)
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 (Μαρτίνης)
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-1 (Ηλιάδης)

Γκολ: 97′ Αθανασακόπουλος/118′ Μπουλλάρι

Κίτρινες:37′ Γλυνός, 42′ Κωνσταντινίδης, 80′ Νικολής, 86′ Μπουλλάρι, 90′ Μπόνιος/34′ Αλεξανδρόπουλος, 85′ Ηλιάδης, 99′ Τζαβίδας, 99′ Αναστόπουλος

Ολυμπιακός: (Τ. Θέος): Καραργύρης, Κωνσταντινίδης (108′ Κοτσιανούλης), Γκοτζαμανίδης, Μποσκουίδης, Μαρτίνης, Γλυνός (102′ Ζαχαράκης), Νικολής, Μούγιος (80′ Μπόνιος), Φέκκας, Τσακίρης (69′ Γεωργαντής), Μπουλλάρι.

Παναθηναϊκός: (Σ. Συλαϊδόπουλος): Χατζηγιαννάκης, Βαγιανίδης, Σαντικάι, Σπίνος (91′ Ντοματάς), Παρασκευόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Μαυρουδής, Σαμαράς (82′ Ζαγαρίτης), Αθανασακόπουλος (105′ Αναστόπουλος), Τζαβίδας (69′ Ηλιάδης), Σερπέζης (115′ Σιατούνης).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ