Σκοράρει και στον τουρισμό ο Κριστιάνο!

Σκοράρει και στον τουρισμό ο Κριστιάνο!

Κερδοφόρα από τη δεύτερη της χρήση και η εταιρεία που ελέγχει το ξενοδοχείο του στη Μαδρίτη!

Η «Pestana CR7 Madrid», η εταιρεία που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο που διαθέτει ο πορτογαλικός όμιλος και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Gran Vía της Μαδρίτης, πέτυχε το πρώτο καθαρό κέρδος το 2022, μόλις στη δεύτερη χρονιά που ήταν ανοιχτό για το κοινό!

Αυτό το καθαρό ποσό ήταν λίγο πάνω από 194.000 ευρώ, σε σύγκριση με την απώλεια σχεδόν ενός εκατομμυρίου που κατέγραψε το 2021.

Διαβάστε επίσης: Ο Μαρτίνεθ έχει έτοιμο τον Ορτέγκα

«Ξεκινώντας τον Απρίλιο», αναφέρει η έκθεση διαχείρισης, «ο τομέας του τουρισμού κατέγραψε θετική εξέλιξη, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι φορείς του κλάδου να είναι πολύ κοντά στα έσοδα που αποκτήθηκαν το 2019». Στο πλαίσιο αυτό, η Pestana CR7 αναφέρει ότι η ανάπτυξη του 2022 ήταν αποτέλεσμα «μιας σημαντικής αύξησης της μέσης τιμής, λόγω της αύξησης της ζήτησης και της αλλαγής του μείγματος των καναλιών διανομής, καθώς και της αύξησης του ποσοστού πληρότητας. Ήταν επίσης το πρώτο πλήρες έτος δραστηριότητας του ξενοδοχείου, το οποίο του επέτρεψε να «αποκτήσει ευνοϊκά λειτουργικά αποτελέσματα».

Οι λογαριασμοί Pestana CR7 Madrid δείχνουν επίσης μια εταιρική αναδιοργάνωση στην κοινοπραξία μεταξύ του Dionisio Pestana, ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού ομίλου, και του Κριστιάνο Ρονάλντο, και με την οποία, εκτός από αυτή στη Μαδρίτη, λειτουργούν ξενοδοχεία στη Λισαβόνα, τη Νέα Υόρκη και το Μαρακές. Παράλληλα, δημιούργησαν μια νέα εταιρεία, την Pestana CR7 Holding, η οποία συγκεντρώνει πλέον τις μετοχές και των δύο μερών.

«Ο Ντιονίσιο Πεστάνα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψαν συμφωνία κοινής επιχείρησης με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου brand και μιας νέας ξενοδοχειακής ιδέας», ενόψει της «προώθησης και απόδοσης» των ξενοδοχείων που έχουν ήδη ανοίξει. Οι εταίροι, αναφέρει η έκθεση, έχουν ορίσει «ένα σύνολο αποφάσεων για τις σχετικές δραστηριότητες που πρέπει να ληφθούν με κοινή συμφωνία και από τα δύο μέρη». Μεταξύ αυτών, η έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου και του προϋπολογισμού, οι εκπρόσωποι στις συνελεύσεις των εταίρων, η πώληση περιουσιακών στοιχείων ή η σύσταση άλλων θυγατρικών, για παράδειγμα.

Με αυτήν την αναδιάρθρωση, οι εταιρείες που ήταν μέτοχοι κατά 50% στην Pestana CR7 Madrid πούλησαν τις μετοχές τους στην Pestana CR7 Holding, η οποία με τη σειρά της ανήκε σε παρόμοια αναλογία στους Ronaldo και Pestana. Ο Miguel José Paixâo Dos Santos, πρώην ποδοσφαιριστής που εμφανίζεται και ως διαχειριστής της εταιρείας CR7 SA, η οποία ομαδοποιεί τις μετοχές του Ρονάλντο σε άλλες επιχειρήσεις, όπως η κλινική μαλλιών Insparya, εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή στη διοίκηση αυτής της εταιρείας.

Μπορεί τα 194.000 ευρώ να μοιάζουν μεροκάματο για τον Κριστιάνο ως παίκτης στη Σαουδική Αραβία, αλλά ως επιχειρηματίας είναι ποσό κάτι παραπάνω από καλό για νέα εταιρεία. Αν μη τι άλλο ο Πορτογάλος ξέρει να σκοράρει και εκτός γηπέδων…

Πηγή: in.gr 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ