Ο Κουρτουά χάρισε την κούπα στην Τσέλσι

Ο Κουρτουά χάρισε την κούπα στην Τσέλσι

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, καθώς επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Αζάρ στο 21'. Τεράστια εμφάνιση από τον γκολκίπερ των λονδρέζων, Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος έκανε πέντε μεγάλες αποκρούσεις στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Τσέλσι νίκησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, επικρατώντς με 1-0 χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Αζάρ στο 21′. Οι λονδρέζοι κατέκτησαν το όγδοο Κύπελλο στην ιστορία τους και πανηγύρισαν στο Γουέμπλεϊ καθώς ολοκλήρωσαν την σεζόν σηκώνοντας μια κούπα. Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.
Τεράστιος ο Κουρτουά
Ωστόσο ο τερματοφύλακας της Τσέλσι, Τιμπό Κουρτουά ήταν εντυπωσιακός και με εξαιρετικές αποκρούσεις χάρισε το τρόπαιο στους πρωτευουσιάνους. Ο πορτιέρε της Τσέλσι έκανε πολύ μεγάλη εμφάνιση και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να πανηγυρίσουν, παρά τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησαν στο δεύτερο ημίχρονο.
Το πέναλτι του Αζάρ
Η Τσέλσι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να αιφνιδιάσει την Γιουνάιτεντ, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Αζάρ. Ο Βέλγος είχε μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά ενώ ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι από τον Τζόουνς. Ο Αζάρ ευστόχησε στο 21′ και το γκολ αυτό έκρινε τον τελικό, χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα του Λονδίνου.
Καλύτερη η Μάντσεστερ – «Καθάρισε» ο Κουρτουά
Η Γιουνάιτεντ πίεσε στο δεύτερο μέρος. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι το ματς παίχτηκε στο μισό γήπεδο, αλλά ο Κουρτουά έκανε την διαφορά με τις αποκρούσεις του. Η Μάντσεστερ δεν μπόρεσε παρά την υπεροχή της, να βρει το γκολ της ισοφάρισης και τελικά η Τσέλσι κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.

Το «κλειδί»: Η Τσέλσι αιφνιδίασε την Μάντσεστερ και κατάφερε να προηγηθεί. Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς και βοήθησε τον σχεδιασμό του Αντόνιο Κόντε.

Το10άρι: Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι, Τιμπό Κουρτουά ήταν ο κορυφαίος παίκτης του παιχνιδιού.

Στον πάγκο: Ο Αλέξις Σάντσες κινήθηκε σε ρηχά νερά και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Γιατί κόουτς: Η Μάντσεστερ «έχασε» ένα ημίχρονο (το πρώτο) κι αυτό σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

Διαιτητής Μάικλ Ράιλι

Γκολ: 21′ Αζάρ (πεν.)

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ρούντιγκερ, Μόουζες, Καντέ, Φάμπρεγας, Μπακαγιόκο, Αλόνσο, Αζάρ (91′ Γουίλιαν), Ζιρού (89′ Μοράτα).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Μάτιτς, Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (72′ Λουκάκου), Αλέξις, Ράσφορντ (72′ Μαρσιάλ).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ