Ούτε Μέσι, ούτε Ρονάλντο. Αυτός είναι ο πλουσιότερος αθλητής!

Ούτε Μέσι, ούτε Ρονάλντο. Αυτός είναι ο πλουσιότερος αθλητής!

Η ετήσια λίστα του Forbesπαρουσιάζει τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές παγκοσμίως για το 2018 και στην 1η θέση δεν βρίσκεται ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε ο Λιονέλ Μέσι.

Μπορεί να πρόκειται για δύο από τα μεγαλύτερα αθλητικά brand names της σύγχρονης εποχής στον αθλητισμό ε τους χορηγούς και τις διαφημιστικές να… σφάζοντ6αι για χάρη τους, αλλά ούτε ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, ούτε το «Α και το Ω» της Ρεάλ Μαδρίτης δεν βγάζουν τα περισσότερα για το 2018, στην άτυπη κόντρα που έχουν (και) σε αυτόν τον τομέα.

Πρώτος στην εν λόγω λίστα είναι ο περιβόητος μποξέρ, Φλόιντ Μέιγουεδερ. Ο Αμερικανός μπορεί πλέον να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά κατέκτησε την πρωτιά εξ’ αιτίας του αγώνα που έδωσε κόντρα στον Κόνορ Μακ Γκρεγκορ και μονοπώλησε το παγκόσμιο ενδιαφέρον!

Η αναμέτρηση του παγκόσμιου πρωταθλητή στην πυγμαχία κόντρα στον τρελό Ιρλανδό και παγκόσμιο πρωταθλητή του ΜΜΑ, απέφερε στον Μέιγουεδερ το ιλιγγιώδες ποσό των 275 εκατ. δολαρίων. Σε αυτά λοιπόν αν συνυπολογιστεί και το σταθερό εισόδημα του 41χρονου πυγμάχου (10 εκατ. δολάρια), τότε φτάνουμε στα 285 εκατ., ποσό που τον φέρνει στην κορυφή της λίστας για τέταρτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια.

Στο Νο.2 είναι ο Λιονέλ Μέσι με 111 εκατ. δολάρια (84 εκατ. από μισθούς και μπόνους/27 εκατ. από διαφημίσεις), στο Νο.3 ο Κριστιάνο Ρονάλντο που ήταν στην κορυφή τις δύο προηγούμενες σεζόν με 108 εκατ. (61 εκατ. από μισθούς και μπόνους/47 εκατ. από διαφημίσεις).

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα της λίστας του Forbes:

1.Μειγουέδερ (πυγμαχία), 285 εκατ. δολάρια
2.Μέσι (ποδόσφαιρο), 111 εκατ. δολάρια
3.Κ. Ρονάλντο (ποδόσφαιρο), 108 εκατ. δολάρια
4.Μακ Γκρέγκορ (ΜΜΑ, πυγμαχία), 99 εκατ. δολάρια
5.Νεϊμάρ (ποδόσφαιρο), 90 εκατ. δολάρια
6.ΛεΜπρον Τζέιμς (μπάσκετ), 85.5 εκατ. δολάρια
7.Φέντερερ (τένις), 77,2 εκατ. δολάρια
8.Κάρι (μπάσκετ), 76.9 εκατ. δολάρια
9.Ματ Ράιαν (αμερικάνικο ποδόσφαιρο), 67,3 εκατ. δολάρια
10.Μάθιου Στάφορντ (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) 59,5 εκατ. δολάρια

*Για την συμπλήρωση της λίστας, λαμβάνονται υπ’ όψιν τα οικονομικά δεδομένα κάθε αθλητή από την 1η Ιουνίου του 2017, μέχρι και την 1η Ιουνίου του 2018.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ