Ο Τσέφεριν δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή στην προεδρία της UEFA το 2027

Ο Τσέφεριν δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή στην προεδρία της UEFA το 2027

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ανακοίνωσε ότι δεν θα βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της UEFA το 2027, όταν και θα πραγματοποιηθούν οι νέες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Την τελευταία του θητεία στην προεδρία της UEFA διανύει ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθούν το 2027.

Ο Τσέφεριν αν κι έχει δικαίωμα να βάλει ξανά υποψηφιότητα καθώς επί προεδρίας του θεσπίστηκε το όριο των τριών θητειών για όλες τις ανώτερες θέσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, δεν θα το πραγματοποιήσει και θα αποχωρήσει από την θέση του, την οποία κατέχει από το 2016. Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο ίδιος (8/2), δεν θα ασκήσει το δικαίωμα του καθώς θεωρεί ότι πρέπει να γίνει μια αλλαγή στην προεδρία της UEFA.

Διαβάστε επίσης: «Θρύλε μου η ζωή, δεν ξέρω τι θα πει…»

«Έχω αποφασίσει, ας πούμε πριν από έξι μήνες, ότι δεν σχεδιάζω πια να θέσω υποψηφιότητα για το 2027» τόνισε χαρακτηριστικά ο 56χρονος Σλοβένος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας στο Παρίσι, και πρόσθεσε σχετικά:

«Ο λόγος είναι ότι, μετά από κάποιο καιρό, κάθε οργανισμός χρειάζεται φρέσκο αίμα, αλλά κυρίως επειδή έλειπα για την οικογένειά μου για επτά χρόνια τώρα και θα είμαι μακριά γι’ άλλα τρία χρόνια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ