Η Μίλαν έχει τον δικό της… Κωστούλα: Οι «ματιές» του Πεπ, η ευκαιρία του Youth League και τα 12 λεπτά αξίας 10.000.000 ευρώ

Η Μίλαν έχει τον δικό της… Κωστούλα: Οι «ματιές» του Πεπ, η ευκαιρία του Youth League και τα 12 λεπτά αξίας 10.000.000 ευρώ

Ξεκινά σήμερα (19/4) το Final-4 του Youth League με τα περισσότερα βλέμματα να είναι στραμμένα στο «next big thing» του ιταλικού ποδοσφαίρου, Φρανσίσκο Καμάρντα.

Ξεκινά το τετραήμερο των… μικρών αφού από σήμερα Παρασκευή (19/4) μέχρι και την προσεχή Δευτέρα (22/4), στην Νιόν της Ελβετίας «χτυπά» η καρδιά του ευρωπαϊκού αναπτυξιακού ποδοσφαίρου.

Εκεί θα βρεθεί η ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού, που με παίκτες που ξεχωρίζουν όπως οι Κωστούλας, Παπακανέλλος και Κουτσίδης (ήταν και  στην αποστολή της πρώτης ομάδας για τη ρεβάνς με την Φενέρ), θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ναντ προς τον τελικό. Στον άλλον ημιτελικό όμως ανάμεσα σε Πόρτο και Μίλαν, υπάρχει στο ρόστερ των Ιταλών ένας φορ που με 12 λεπτά στην φετινή Serie A, έχει εκτοξεύσει την αξία του στα… 10.000.000 ευρώ!

Το ξεχωριστό ρεκόρ στην Serie A

Ο Φρανσίσκο Καμάρντα, περί ου ο λόγος, αποτελεί από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία των ακαδημιών της Μίλαν αλλά και του ιταλικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο, ο 16χρονος επιθετικός έγινε o νεαρότερος παίκτης που πραγματοποίησε ντεμπούτο στην Serie A (15 ετών, 8 μηνών και 15 ημερών), καθώς αγωνίστηκε ως αλλαγή απέναντι στην Φιορεντίνα για την 13η αγωνιστική.

Ο Ιταλός… Κωστούλας

Στο φετινό ιταλικό πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί δύο φορές, με συνολικά 12 αγωνιστικά λεπτά, όταν η Μίλαν δεν είχε επιλογές στην γραμμή κρούσης της εξαιτίας τραυματισμών. Το ντεμπούτο του σε τόσο νεαρή ηλικία, σε συνδυασμό με την τεράστια προοπτική του σαν παίκτης, έχουν εκτοξεύσει ήδη την χρηματιστηριακή του αξία στα 10 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το transfermarkt.

Την τρέχουσα σεζόν έχει συνολικά 36 συμμετοχές με 13 γκολ και 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, στο Youth League, σε 6 παιχνίδια 3 γκολ και 2 ασίστ και θέλει να οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό του Final-4. Εκεί, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, αν οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν επί της Ναντ και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον «Έλληνα Καμάρντα» Χαράλαμπο Κωστούλα.

Ο Κωστούλας έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω του με τις εμφανίσεις του στο Champions League των… μικρών αφού σε 6 αγώνες μετρά 5 γκολ και 2 ασίστ. Μάλιστα στο τελευταίο του τέρμα απέναντι στην Μπάγερν έδειξε την ικανότητά του στην εκτέλεση, πανηγυρίζοντας μάλιστα σαν άλλος Ελ Αραμπί.

Στο… ραντάρ του Γκουαρντιόλα

Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Μίλαν, σε συνδυασμό με το «potential» που όλοι παραδέχονται πως δεν έχει… ταβάνι, όπως είναι φυσικό έχει τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, αλλά κυρίως ενός top class προπονητή όπως ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που σύμφωνα με δημοσιεύματα στο εξωτερικό, τον έχει υπό εξέταση.

Το προσεχές τετραήμερο τα «παιδιά» του Ολυμπιακού, της Μίλαν, της Πόρτο και της Ναντ, θα έχουν πάνω τους τα βλέμματα προπονητών και σκάουτερ που θα ψάχνουν το επόμενο μεγάλο ταλέντο. Ο Κωστούλας και ο Καμάρντα είναι μόνο μερικά παραδείγματα που ξεχωρίζουν λόγω θέσης και αριθμών και το σίγουρο είναι πως αν συναντηθούν στον τελικό της διοργάνωσης, θα πρόκειται για μία μεγάλη μάχη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ