Πάφος – Ομόνοια 3-0: Tην διέλυσε και πήρε το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της

Πάφος – Ομόνοια 3-0: Tην διέλυσε και πήρε το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της

Η Πάφος ήταν καταιγιστική και επικράτησε με 3-0 της Ομόνοιας στον τελικό και στέφθηκε κυπελλούχος Κύπρου για πρώτη φορά στην ιστορία της

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για την Πάφο, καθώς η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το κύπελλο Κύπρου. Και το έκανε μάλιστα με εμφατικό τρόπο, νικώντας πεντακάθαρα την -επί διετία κάτοχο του τίτλου- Ομόνοια με 3-0, στον τελικό που διεξήχθη στο στάδιο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Το μεγάλο παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν η Πάφος κυριάρχησε απόλυτα, ενώ η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν κατάφερε να κάνει ούτε μία τελική προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης: Ο Όρτα «υπογράφει» νέα συνθήκη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Τάνκοβιτς άνοιξε το σκορ με πέναλτι, το οποίο καταλογίστηκε για χέρι μετά από εξέταση του VAR. Στο 37΄ ο Ντράγκομιρ με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και τρία λεπτά αργότερα ο Πέπε με σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 3-0.

Η Ομόνοια ανέβηκε κάπως στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν βρήκε το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι, ενώ στο τέλος έμεινε και με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κουλιμπαλί με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 86΄.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου (60′ Μάθιους), Χαμάς (82′ Λέζιακς), Μίλετιτς, Κούσουλος, Μπασιρού (82′ Στεπίνσκι), Χαραλάμπους (60′ Μπάκιτς), Σεμέδο, Σίμιτς, Κακουλλής (68′ Αλιούμ).

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Γκολντάρ, Κβίντα, Ρους, Μπότσκαϊ, Ντράγκομιρ, Ναμ, Πέπε (89′ Βαλακάρι), Τάνκοβιτς (89′ Δημητρίου), Τζάτζα (67′ Μελούσο), Ζάιρο (75′ Κοντρέρας).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ