«Ο ΠΑΟΚ δίνει μεγάλη βάση στους νέους παίκτες»

«Ο ΠΑΟΚ δίνει μεγάλη βάση στους νέους παίκτες»

Ο Βασίλης Γεωργόπουλος (προπονητής της Εθνικής Παίδων) μίλησε για τους νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Βασίλης Γεωργόπουλος, ξέρει καλά την επόμενη γενιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε στον «Libero 107.4» και μίλησε για την μεταγραφή του Κυριάκου Γιαξή στον Δικέφαλο, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Λύρατζη και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την εξέλιξη του Πέλκα.

Για την σκέψη που του προκαλεί όταν μαθαίνει ότι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, πήρε μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα: «Η πατρίδα μας είναι γεμάτη με πολύ καλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές…».

Για τον Κυριάκο Γιαξή που απέκτησε ο ΠΑΟΚ: «Ο Γιαξής είναι ένα από τα παιδιά που έχουν εντοπιστεί από την Ομοσπονδία μας. Σαφώς και είναι η αρχή, γιατί είναι πολύ μικρά σε ηλικία αυτά τα παιδιά. Πρέπει να εκπαιδευτεί για να γίνει καλύτερος. Έχει τα εχέγγυα, που είναι τα στοιχεία του, τα χαρακτηριστικά του σαν ποδοσφαιριστής. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της επαρχίας που προβιβάζεται σε μια μεγάλη ομάδα, κάνει το βήμα για να προωθηθεί και να παίξει στην πρώτη ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, είναι μια από τις ομάδες της Λίγκας, που δίνει πολύ μεγάλη σημασία στους νέους ποδοσφαιριστές και έχει αρκετούς. Εκεί που θα ενσωματωθεί τώρα στην Κ20 με προπονητή τον κύριο Γκαρσία, ο Γιαξής πιστεύω μετά από δύο χρόνια, θα είναι έτοιμος και ώριμος να ανταπεξέλθει στις επαγγελματικές υποχρεώσεις, που θα είναι πιο δύσκολες».

Για τα χαρακτηριστικά του Γιαξή: «Είναι ένας πολύ καλός μαθητής και αυτό μας απέτρεψε στην Εθνική να τον έχουμε στις βασικές μας επιλογές, γιατί έχανε τις πρωινές προπονήσεις στον Πανσερραϊκό και δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Η θέση που παίζει είναι στον άξονα. Παίζει και εξάρι και οκτάρι. Έχει πολύ καλή τεχνική, έχει πολύ καλά τρεξίματα. Καλά χαρακτηριστικά. Παίζει και με τα δύο πόδια, αλλά θα έχει πάρα πολύ ανταγωνισμό, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς παίκτες στην Κ20».

Για το πόσο σημαντικό είναι η δημιουργία «Β» ομάδων σε κάποιους συλλόγους: «Αυτή τη στιγμή, η Κ20 του ΠΑΟΚ παίζει σε ένα πρωτάθλημα, που είναι ανταγωνιστικό, θα προτιμούσα όμως όσες ομάδες έχουν την δυνατότητα, να έχουν μια δεύτερη ομάδα, που θα έπαιζε ή στη Β’ ή στη Γ’ εθνική, θα ήταν πολύ καλό και για την Εθνική μας ομάδα. Νομίζω ότι είμαστε κοντά και κάποια στιγμή θα γίνει. Είναι θέμα των ανθρώπων, που προγραμματίζουν τα πρωταθλήματα. Πρέπει να έχουμε κέρδος από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Σε όλους θα είναι κέρδος».

Για τον Πέλκα και την εξέλιξή του είπε: «Θαυμάζω την πρόοδο του Πέλκα, γιατί είχε υπομονή. Δούλεψε, πάλεψε και έχει γίνει ένας τοπ ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή. Είναι ένα κεφάλαιο για το ποδόσφαιρο μας και έρχονται ο Λημνιός και ο Κουλούρης, που είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές».

Για τον Μπαλογιάννη: «Για τον Μπαλογιάννη δεν έχω άποψη, απλά τον έχω δει. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αριστεροπόδαρος μέσος. Δεν τον είχα ποτέ στις Εθνικές, γιατί έλειπε στην Ολλανδία κάποια χρόνια, αλλά πέρσι τον κάλεσε ο κύριος Γκούμας στην Εθνική Νέων. Εγώ δεν έχω άποψη, ξέρω όμως ότι είναι ένας πολύ καλός μέσος».

Για τον Λύρατζη: «Για τον Λύρατζη μπορώ να πω ότι είναι το μπακ που έρχεται για τον ΠΑΟΚ και την Εθνική Ελλάδος. Νομίζω ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του Λέο Μάτος στον ΠΑΟΚ. Το λέω με βεβαιότητα γιατί είναι ένα παιδί με ταχύτητα, με εκρηκτική επιθετικότητα, πολύ καλή σέντρα. Από τη μέση και μπροστά, είναι καλύτερος από όλους. Στον ΠΑΟΚ έχουν δύο πολύ καλούς πλάγιους παίκτες, γιατί από αριστερά έχει και τον Τσαούση. Έχει γίνει πολύ καλή εκπαίδευση στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και πρέπει να δίνει σε 3-4 παιδιά τις ευκαιρίες τους. Έτσι θα έρθουν τα κέρδη για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ