Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Λίγο «πόλεμος», λίγο… πόκερ και ώρα για τη δεύτερη κούπα

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Λίγο «πόλεμος», λίγο… πόκερ και ώρα για τη δεύτερη κούπα

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονται το βράδυ της Παρασκευής (23:00) στη Σεβίλλη, στον τελικό του Copa Del Rey, με έπαθλο το δεύτερο τρόπαιο της σεζόν.

Ο… κακός χαμός! Μόνο αυτό συνοψίζει όσα έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία 24ωρα στην Ισπανία, στο παρασκήνιο του τελικού του Copa Del Rey, ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεκαέξι μέρες πριν το απόλυτο classico τίτλου στη La Liga, που λογικά θα κρίνει ποιος εκ των δύο θα κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ισπανία, το βράδυ της Παρασκευής (23:00 / Action 24) οι δύο κορυφαίοι σύλλογοι της χώρας κοντράρονται στο «Εστάντιο Δε Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης, με έπαθλο το δεύτερο χρονικά τρόπαιο της σεζόν (σ.σ. μετά το Σούπερ Καπ) και την ελπίδα του ποδοσφαιρικού κοινού όλου του πλανήτη το ματς να είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και το… pre game!

Περισσότερο από ένα παιχνίδι

Ένα pre game που εμπεριείχε τα… πάντα, εκ των οποίων ελάχιστα είχαν ξανά σχέση με ποδόσφαιρο, αφού παραδοσιακά, άλλωστε, το ισπανικό classico είναι πάντα κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι. Όλα ξεκίνησαν όταν η Ρεάλ Μαδρίτης δημοσίευσε στο επίσημο κανάλι της βίντεο στο οποίο εξαπολύει ξεκάθαρη επίθεση στον διαιτητή του αγώνα Ντε Μπούργος Μπενγκοετσέα, ο οποίος… άκουσον-άκουσον, έχει σφυρίξει περισσότερες νίκες της Μπαρτσελόνα, παρά της Ρεάλ! Fast Forward λίγα 24ωρα αργότερα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος εμφανίζεται… κλαίγοντας στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, ξεσπώντας για όσα ήταν υποχρεωμένος να ζήσει τις τελευταίες μέρες. Μεταξύ των οποίων, απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειάς του, ενώ παράλληλα ανέφερε πως «στο σχολείο λένε στον γιο μου ότι είμαι κλέφτης»!

Πόκερ ή αλλιώς πόλεμος ανακοινώσεων, διαρροών και πιέσεων

Παράλληλα με όλα αυτά, μέχρι και λίγες ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα, κανείς δεν ήταν σίγουρος ότι θα υπάρξει όντως τέτοια. Και αυτό γιατί η «Βασίλισσα» συνέχιζε να κάνει… all in στην τακτική της, απαιτώντας να αλλάξει η διαιτητική ομάδα του αγώνα, ειδάλλως δεν θα κατέβει να αγωνιστεί. Στα… μεθεόρτια, αυτής της απειλής των Μαδριλένων, η διοίκηση του συλλόγου ακύρωσε την προπόνηση της ομάδας, ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου του Κάρλο Αντσελότι, ενώ δεν πήγε και στο παραδοσιακό δείπνο της Ομοσπονδίας με τους ανθρώπους των δύο ομάδων. Κινήσεις που βεβαίως σπάνια γίνονται από ομάδες κορυφαίων πρωταθλημάτων και ειδικά του βεληνεκούς της Ρεάλ. Ωστόσο έγιναν και για αυτό ο ισπανικός Τύπος το Σάββατο, ανήμερα του τελικού πια, μόνο… φιλικός δεν ήταν προς την πλευρά της Ρεάλ, χρησιμοποιώντας περισσότερο από όλες φυσικά τις λέξεις «πόλεμος» και «σεισμός».

Κάπου εκεί όμως, το… πόκερ ολοκληρώνεται άδοξα για τη «Βασίλισσα». Αργά το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, μετά από σχετικές πιέσεις που προφανώς ασκήθηκαν, η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία τα… γύρισε. «Ουδέποτε σκεφτήκαμε να μην παίξουμε στον τελικό», τόνισαν μεταξύ άλλων οι «μερένχες», πηγαίνοντας τελικά… πάσο, μετά τη μεγαλοπρεπέστατη μπλόφα τους. Όλα αυτά βεβαίως, δεν άφησαν αμέτοχη την υπόλοιπη ποδοσφαιρική Ισπανία, αφού και άλλοι σύλλογοι σήκωσαν το γάντι, όπως π.χ. η συμπολίτισσα της Ρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία την κάλεσε να «σταματήσει να αμαυρώνει το ισπανικό ποδόσφαιρο».

Η Μπαρτσελόνα, τη… δουλειά της

Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα φρόντισε να μείνει απόλυτα συγκεντρωμένη και να μην παρασυρθεί από αυτό το εξωαγωνιστικό γαϊτανάκι ανακοινώσεων και διαρροών. Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, ο προπονητής των «μπλαουγκράνα», Χάνσι Φλικ, ήταν ξεκάθαρος όταν ρωτήθηκε για τις πιέσεις της Ρεάλ προς τους διαιτητές: «Δεν ξέρω τι να πω. Για μένα, αυτό είναι άθλημα. Είναι ένα παιχνίδι, ποδόσφαιρο, τίποτα περισσότερο. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι σωστό. Μετά τον αγώνα, πρέπει να αφήσουμε τα πάντα πίσω», σημείωσε ο Γερμανός.

Την ίδια ώρα, στο ίδιο μήκος κύματος κινούνταν και τα καταλανικά ρεπορτάζ, σημειώνοντας πως ουδέποτε η Μπαρτσελόνα «τσίμπησε» από την πρόθεση της Ρεάλ να δημιουργήσει εξωαγωνιστικό χάος. Και κακά τα ψέματα, γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού αγωνιστικά, η φετινή «Μπάρτσα» δείχνει να είναι ένα σκαλί πιο πάνω από τη μεγάλη αντίπαλό της. Η οποία πλέον βλέπει -ειδικά μετά τον αποκλεισμό με κάτω τα χέρια από την Άρσεναλ στο Champions League– πως η σεζόν της οδεύει σε πλήρη αποτυχία.

Μια σεζόν κατά την οποία έχει ήδη δεχθεί ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 9 γκολ σε δύο ματς από την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί τη νίκησαν 4-0 στο «Μπερναμπέου» στο ματς του πρώτου γύρου της La Liga και την ισοπέδωσαν ξανά με 5-2 στον τελικό του Σούπερ Καπ, όταν κρίθηκε ο πρώτος τίτλος της σεζόν. Τώρα, το βράδυ του Σαββάτου, κρίνεται ο δεύτερος και δύο εβδομάδες μετά, στο μεταξύ τους ντέρμπι στη Βαρκελώνη, για το πρωτάθλημα, λογικά θα κριθεί και ο τρίτος, με τις δύο ομάδες να λύνουν έτσι -επί χόρτου- όλες τις φετινές διαφορές τους μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Κυνηγά ιστορικό επίτευγμα η «Μπάρτσα», να σώσει τη χρονιά η Ρεάλ

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως αυτός θα είναι ο όγδοος τελικός Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα (σ.σ. τυπικά γηπεδούχος) και Ρεάλ Μαδρίτης, με τη δεύτερη να έχει τέσσερις κατακτήσεις και την πρώτη τρεις. Οι δύο τελευταίοι τελικοί πάντως και μοναδικοί αυτόν τον αιώνα, το 2011 και το 2014, πήγαν αμφότεροι στην πλευρά της «Βασίλισσας». Επιπλέον, συνολικά η Ρεάλ έχει 24 τρόπαια Copa Del Rey, ενώ η πρώτη της σχετικής λίστας, Μπαρτσελόνα, έχει 31.

Η Μπαρτσελόνα, όπως προαναφέρθηκε, πέρα από την εξαιρετική φόρμα που διανύει μετρώντας 22 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα μέσα στο 2025, έχει έναν λόγο παραπάνω να κυνηγά το 32ο της τρόπαιο, αφού είναι στο δρόμο για να πετύχει ένα ιστορικό «κουαντράμπλ», δηλαδή να κατακτήσει και τα 4 τρόπαια της σεζόν. Έχει ήδη πάρει το Σούπερ Καπ, είναι πρώτη στο ισπανικό πρωτάθλημα και στον ημιτελικό του Champions League!

Απέναντί της, η Ρεάλ Μαδρίτης που όλα δείχνουν ότι… ξέμεινε με το Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στο -4 και τα πράγματα δεν δείχνουν ευοίωνα, από το Champions League αποκλείστηκε άδοξα και το Σούπερ Καπ το έχασε με συντριβή. Έτσι, αν κατακτήσει το Copa Del Rey, αφενός θα σώσει κάπως τη χρονιά, αλλά ταυτόχρονα θα πάρει και μια γερή δόση καλής ψυχολογίας δύο βδομάδες πριν το classico που θα κρίνει όπως όλα δείχνουν και τη φετινή La Liga.

Με Τερ Στέγκεν ξανά η Μπαρτσελόνα, έχασε και Καμαβινγκά η Ρεάλ

Στα αμιγώς ποδοσφαιρικά, ο Χάνσι Φλικ είχε μια ευχάριστη είδηση τις τελευταίες μέρες, αφού είδε τον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν να επιστρέφει στην αποστολή της ομάδας μετά από 7 μήνες, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του. Αντιθέτως, εκτός αγώνα είναι ως γνωστόν οι Μπαλντέ και Λεβαντόφσκι, όπως και οι μακροχρόνια τραυματίες Μπερνάλ και Κασάδο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Κάρλο Αντσελότι, ανάμεσα στις φήμες για το μέλλον του, έχει να διαχειριστεί έναν ακόμη φετινό τραυματισμό, αφού το υπόλοιπο της σεζόν θα χάσει ο Εντουαρντό Καμαβινγκά που χτύπησε στο ματς με τη Χετάφε και προστέθηκε στη λίστα των μακροχρόνιων απουσιών, μετά τους Καρβαχάλ και Μιλιτάο.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ