Απειλές θανάτου κατά Μεξικάνας διαιτητή και παρέμβαση Ινφαντίνο

Απειλές θανάτου κατά Μεξικάνας διαιτητή και παρέμβαση Ινφαντίνο

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, υπερασπίστηκε την Κάτια Ιτζέλ Γκαρσία που κατάγγειλε ότι δέχθηκε μηνύματα όπως «θα πεθάνεις» και «θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια».

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε ο αγώνας (1/8) Λιγκ Καπ Μοντερέι-Σινσινάτι 2-3 για την 32χρονη Μεξικάνα διεθνή διαιτητή Κάτια Ιτζέλ Γκαρσία και προκλήθηκε μέχρι και παρέμβαση του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο. Αιτία αποτελούν οι απειλές θανάτου κατά της ρέφερι όπως «θα πεθάνεις» και «θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια».

«Είμαι απογοητευμένος και λυπημένος από τις απειλές κατά της διαιτητή Κάτια Ιτζέλ μετά την απόδοσή της στους αγώνες του πρώτου γύρου του Leagues Cup μεταξύ Μοντερέι και Σινσινάτι», έγραψε ο Τζιάνι Ινφαντίνο στον λογαριασμό του στο Instagram, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη στήριξή του: «Στη FIFA, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας μαζί με την FMF (ομοσπονδία ποδοσφαίρου Μεξικού) και την CONCACAF (η συνομοσπονδία ποδοσφαίρου που διοικεί το ποδόσφαιρο στις χώρες της Βόρειας Αμερικής, της Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής) καταδικάζοντας τις ενέργειες όσων κάνουν αυτές τις απαράδεκτες απειλές. Προσφέρουμε την άνευ όρων υποστήριξή μας, ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε επίσης: «Δεν υπάρχει θέση στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία για κακοποίηση, διακρίσεις και βία οποιουδήποτε είδους.

Η Κάτια Ιτζέλ Γκαρσία διαιτήτευσε τον αγώνα Μοντερέι-Σινσινάτι 2-3 και οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι στο γκολ της νίκης υπήρχε οφσάιντ. Μετά το ματς της Πέμπτης (1/8) η Γκαρσία βρέθηκε στο στόχαστρο.

Όπως κατάγγειλε η ίδια, εξ ου και η παρέμβαση του Ινφαντίνο, μεταξύ άλλων απειλήθηκε και η ζωή της («θα πεθάνεις» και «θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια»). Η 32χρονη διαιτητής κοινοποίησε τα μηνύματα δημόσια, πυροδοτώντας ένα κύμα υποστήριξης, με τις διοικητικές αρχές του ποδοσφαίρου τόσο από το Μεξικό όσο και από όλο τον κόσμο να προχωρούν σε δηλώσεις στήριξης.

«Στο Μεξικό, μια χώρα όπου 10 γυναίκες δολοφονούνται κάθε μέρα, όπου 91 άνθρωποι δολοφονούνται κάθε μέρα (άνδρες και γυναίκες). Δεν μπορούμε να ομαλοποιήσουμε τη βία», έγραψε η Γκαρσία στο Instagram. «Απορρίπτω πλήρως τη βία σε όλους τους χώρους!» τόνισε επίσης η διεθνής ρέφερι.

Αρκετοί αρμόδιοι διοικητικοί φορείς του Μεξικού έχουν έκτοτε δεσμευτεί να συνεργαστούν για να βρεθούν και να λογοδοτήσουν οι δράστες αυτών των απειλών.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ