Ποδοσφαιριστές στέλνουν μήνυμα κατά της δουλείας στη Λιβύη! (pics, vid)

Ποδοσφαιριστές στέλνουν μήνυμα κατά της δουλείας στη Λιβύη! (pics, vid)

Στη Λιβύη εν έτει 2017 η ανθρώπινη υπόσταση συνθλίβεται, η ελευθερία πουλιέται και οι μετανάστες μετατρέπονται σε δούλους. Σε μια τέτοια κατάσταση υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αντιδρούν...

Η Βαλένθια επικράτησε εκτός έδρας της Εσπανιόλ με το καθαρό 2-0. Ο Τζόφρι Κοντογκμπιά ο οποίος άνοιξε το σκορ για τις «νυχτερίδες», αφιέρωσε το γκολ στους σκλάβους της Λιβύης!

Ο Γάλλος άσος που έχει αφρικανικές ρίζες δεν μένει απαθής σε όσα συμβαίνουν στη χώρα της Αφρικής όπου μετανάστες πωλούνται σαν σκλάβοι και ανέφερε: «Εκτός ποδοσφαίρου δεν είμαι προς πώληση», θίγοντας ένα ζήτημα πληγή στο σώμα της αφρικανικής ηπείρου όπου πωλούνται στα σκλαβοπάζαρα Αφρικανοί πρόσφυγες!

Ο 28χρονος άσος της Βαλένθια μπορεί να ζει σε ένα περιβάλλον που δεν θυμίζει σε τίποτα την αθλιότητα της κατάστασης στην Αφρική αλλά δεν γυρίζει το βλέμμα του αδιαφορώντας. Στο πρόσφατο αγώνα ενάντια στην Εσπανίολ, σήκωσε τη φανέλα του και από μέσα φορούσε μια μπλούζα με το άνωθεν μήνυμα. Μάλιστα αργότερα, στο twitter, πρόσθεσε: «Η επανάσταση είναι εν εξελίξει, υποστηρίζουμε τους εξεγερμένους ανθρώπους  στη Λιβύη»

https://twitter.com/Geo_Kondogbia/status/932328796262490112

Το CNN σε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ αναφέρει ότι δεκάδες μετανάστες πουλήθηκαν από λαθρεμπόρους στη Λιβύη φανερώνοντας στον κόσμο μια απαράδεκτη φρίκη, αυτή της δουλείας εν έτει 2017.

https://twitter.com/ATLBlackStar/status/931654042232741889

Ο μέσος των «νυχτερίδων» δεν είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που έχει αντιδράσει, στέλνοντας ένα τόσο ηχηρό μήνυμα! Ο Ντουκουρέ της Λεβάντε όταν πέτυχε το πρώτο του τέρμα στην αναμέτρηση κόντρα στην Λας Πάλμας άδραξε την ευκαιρία να δείξει κι εκείνος την συμπαράστασή του. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που πέτυχα το πρώτο μου γκολ στη La Liga, ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα, οι σκέψεις μου είναι στους σκλάβους στη Λιβύη», έγραψε στο Twitter.

https://twitter.com/Doukoure_off/status/932353178783412225

https://twitter.com/albertoowono/status/932333912654843905

Το ίδιος και ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πολ Πογκμπά, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση στο σαββατιάτικο ματς των «Κόκκινων Διαβόλων» κόντρα στην Νιουκάστλ, έκανε το 3-0 και πανηγύρισε χαρακτηριστικά, ενώνοντας τους καρπούς του σε μια όμορφη κίνηση αλληλεγγύης. Αργότερα εξήγησε τη χειρονομία του στα social media: «Παρότι είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα, οι προσευχές μου στρέφονται σε εκείνους που υποφέρουν από την σκλαβιά στη Λιβύη! Ελπίζω ο Αλάχ να είναι στο πλευρό σας και αυτή η βιαιότητα να λάβει τέλος!»

https://www.instagram.com/p/Bbp2t1inbKt/

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ