
Ο Μέχντι Ταρέμι μίλησε κατά της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Ιράν, δηλώνοντας ότι επιθυμούν να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο στη χώρα.
Το Ιράν του Μεχντί Ταρέμι ηττήθηκε από το Ουζμπεκιστάν στα πέναλτι, σε ένα τουρνουά που διεξήχθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μετά το παιχνίδι, ο επιθετικός του Ολυμπιακού ξέσπασε κατά της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Ιράν στις δηλώσεις του.
Ο 33χρονος αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στη χώρα του, ενώ άφησε «αιχμές» όσον αφορά το κίνητρο που κινείται έτσι η Ομοσπονδίας, δηλώνοντας ότι αποσκοπούν στην καταστροφή του αθλήματος.
Συγκεκριμένα, ο Ταρέμι δήλωσε: «Τα τελευταία 2-3 χρόνια, από ψηλά, από όπου μπορείτε να φανταστείτε, καταστρέφουν το ποδόσφαιρο. Πώς είναι δυνατόν μόνο 2000 άνθρωποι να πηγαίνουν στο ντέρμπι Ζομπ Αχάν-Σεπαχάν; Το στάδιο Αζαντί δεν θα έχει ολοκληρωθεί για 4 χρόνια; Η Εστεγκλάλ Περσέπολις πρέπει να πάει να παίξει στο Σαχρεστάνι Κοντς…
Γιατί; Για να μην μαζευτούν 50-60.000 άνθρωποι σε ένα μέρος. Αν αυτή είναι η ιδέα, τότε τι θέλετε… να καταστρέψετε το ποδόσφαιρο; Είναι δυνατόν το γήπεδο του Τράκτορ να είναι πάντα κατεστραμμένο; Οι 4, 5 μεγάλες ομάδες μας έχουν πάντα κατεστραμμένα γήπεδα, οπότε τι; Για να μην μαζεύεται ο κόσμος; Αν η χώρα έχει εντάσεις ή οτιδήποτε άλλο, το ποδόσφαιρό μας δεν θα έπρεπε να υποφέρει από αυτό. Αν θέλεις να πάρεις κάτι, πρέπει να δώσεις κάτι.
Είναι δυνατόν να παίζεις ποδόσφαιρο σε κακά γήπεδα; Πόσα καλά γήπεδα έχουμε σε ολόκληρο το πρωτάθλημά μας; Μηδέν. Πόσους παίκτες έχουμε που μπορούν να παίξουν σε αυτά τα γήπεδα; Μηδέν».
😠 “From the top, they’re trying to ruin football in Iran. They simply don’t want 100,000 people gathering in one place. What’s your motive? You’re trying to stop Iranians from coming together – and your motives have nothing to do with football.” – Mehdi Taremi pic.twitter.com/RvT0mbzVA8
— Persian Soccer (@prznsoccer) November 18, 2025



















