Βρετανοϊρλανδική σύμπραξη με στόχο τη διοργάνωση του Μουντιάλ το 2030

Βρετανοϊρλανδική σύμπραξη με στόχο τη διοργάνωση του Μουντιάλ το 2030

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Νησί, η Ιρλανδία θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τις λοιπές χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου με σκοπό την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ το 2030.

Η Αγγλία, μια από τις παραδοσιακότερες δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, έχει να φιλοξενήσει μεγάλη διοργάνωση από το Euro του 1996 και Μουντιάλ από αυτό του 1966, 52 χρόνια πριν. Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία των Λιονταριών, προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να πάρει τη διοργάνωση του 2018 και από τότε έχει στα σκαριά ένα μεγαλόπνοο σχέδιο.

Βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Β. Ιρλανδίας για να κατεβάσουν μια κοινή πρόταση και να διεκδικήσουν τη διοργάνωση ενός Μουντιάλ. Η σύμπραξη αυτή μάλιστα γίνεται πιο δυνατή μετά την πρόθεση της ιρλανδικής Ομοσπονδίας (FAI) να κατέβει στις συζητήσεις και να συμμετάσχει στη μελέτη που θα ξεκινήσει με σκοπό την υποβολή πρότασης διεκδίκησης.

Με δεδομένο το γεγονός ότι το Μουντιάλ του 2026 θα φιλοξενηθεί από τις ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό, η βρετανοϊρλανδική υποψηφιότητα αφορά το Μουντιάλ του 2030, το οποίο επίσης αναμένεται να διεκδικήσουν από κοινού και οι Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ