
Η Ατλέτικο διέλυσε με 5-0 την Μπέτις εκτός έδρας και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου μαζί με Μπαρτσελόνα, Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ.
Το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας έκλεισε η Ατλέτικο Μαδρίτης! Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε διέλυσε με 5-0 την Μπέτις στο «Benito Villamarín» και συμπλήρωσε το καρέ μαζί με Μπαρτσελόνα, Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ.
Η «σεμνή τελετή» στην Ανδαλουσία είχε λάβει πρόωρο τέλος πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 40 λεπτά της αναμέτρησης, μιας και οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε σκόραραν τρεις φορές με τους Χάντσκο (12′), Σιμεόνε (30΄) και Λούκμαν (37′) ο οποίος βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο του με την φανέλα των Μαδριλένων. Το 4-0 έκανε ο Αντουάν Γκριεζμάν στο 62ο λεπτό, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Αλμάδα στο 83′.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των προημιτελικών του Copa del Rey έχουν ως εξής:
Αλμπαθέτε-Μπαρτσελόνα 1-2
Αλαβές-Σοσιεδάδ 2-3
Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2
Μπέτις-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-5



















