
Στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο θα παρθεί η απόφαση για τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το Κόπα Άφρικα, με τη Σενεγάλη και το Μαρόκο να βρίσκονται στα... μαχαίρια.
Έξι μήνες μετά τον τελικό του Κόπα Άφρικα ανάμεσα σε Μαρόκο και Σενεγάλη ακόμα εκκρεμεί ο νικητής του τροπαίου.
Σε ένα από τα πιο επεισοδιακά παιχνίδια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ακόμα μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε ακόμα σε ποια χώρα ανήκει το τρόπαιο, παρά το γεγονός πως μέσα στο γήπεδο η ομάδα του Σαντιό Μανέ κατέκτησε την κούπα, επικρατώντας των Μαροκινών στη διαδικασία των πέναλτι.
Διαβάστε επίσης: Νέα πρόταση της Ντουμπάι για Γουόκαπ – Η απάντηση του Ολυμπιακού
Η ομοσπονδία του Μαρόκου κατέθεσε ένσταση μετά το τέλος του ματς, για την απόφαση των Σενεγαλέζων να αποχωρήσουν για πάνω από δέκα λεπτά από τον αγωνιστικό χώρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για εις βάρος του πέναλτι.
Μάλιστα τον Μάρτιο του 2026 η Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισε να κατοχυρώσει το παιχνίδι υπέρ του Μαρόκου με 3-0, παίρνοντας το κύπελλο από τον Σαντιό Μανέ και την παρέα του.
Η ομοσπονδία της Σενεγάλης δεν δέχθηκε την απόφαση και προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο του CAS, προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση. Σύμφωνα με τον Μπεν Τζέικομπς η ακρόαση ανάμεσα στις δύο πλευρές θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου και θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.
🚨 BREAKING: The Court of Arbitration for Sport has scheduled a hearing to decide on who won the 2025 AFCON title. It will take place on October 8 between the Senegalese Football Federation and the Confederation of African Football (CAF) and the Royal Moroccan Football… pic.twitter.com/SoaBZnAFro
— Ben Jacobs (@JacobsBen) July 24, 2026


















