
Ο Άρης συνεχίζει να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός επιθετικά στα φιλικά προετοιμασίας, κάτι που έδειξε και κόντρα στον Πανθρακικού, τον οποίο νίκησε με 5-1, στο «Βικελίδης», στο πρώτο του «τεστ» επί ελληνικού εδάφους.
Μετά τις «τριάρες» κόντρα σε Αταλάντα U23 (3-0) και Μόντσα (3-1) επί ιταλικού εδάφους, ο Άρης συνέχισε να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός επιθετικά και στο πρώτο του «τεστ» στην Ελλάδα. Σε φιλικό που έγινε στο «Βικελίδης» η ομάδα του Μιχάλη Γρηγοριου επικράτησε με 5-1 απέναντι στον Πανθρακικό.
Δύο γκολ σημείωσε ο Ράτσιτς (11′, 54′) και από ένα οι Γιαννιώτας (41′), Γκαρέ (65’πεν.) Γαλανόπουλος (71′), σε μια «μεστή» εμφάνιση, με ωραίες συνεργασίες, αρκετές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ και πάνω από όλα αποτελεσματικότητα. Το γκολ του Πανθρακικού πέτυχε στο 56′ ο Αθανασακόπουλος.
Εκτός για τους «κίτρινους» ήταν οι τραυματίες Κουαμέ, Μορόν, Ματάρ και Χόνγκλα (αναρρώνει από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε) ενώ Παλάσιος, Μπασίρου, Μιρ και Ντιόπ είναι ανέτοιμοι.
Όσον αφορά το φιλικό ο Άρης έκανε το 1-0 στο 11′, με ωραίο σουτ του Ράτσιτς έξω από την περιοχή, μετά από ασίστ του Μπουσαΐντ. Εν συνεχεία ο «Θεός του πολέμου» απείλησε με Φαμπιάνο (27′) και Γιαννιώτας (33′), με τον τελευταίο να βρίσκει δίχτυα έξι λεπτά 39ο λεπτό, από καλή συνεργασία και ασίστ του Ράτσιτς. Το 2-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου στο φιλικό του Βικελίδης.
Ο δείκτης (3-0) ανέβηκε στο 54′, όταν οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Ράτσιτς σκόρερ (δεύτερο προσωπικό τέρμα) και δημιουργός αυτή τη φορά ο Γιαννιώτας, στο 54ο λεπτό. Παρά τις αλλαγές του Γρηγορίου ο Άρης συνέχισε να ψάχνει κι άλλα γκολ και να έχει την υπεροχή στο ματς. Έτσι Ο Γκαρέ από την άσπρη βούλα στο 65′ (ο Φαντιγκά κέρδισε το πέναλτι) πέτυχε και 4ο γκολ για τους κιτρινόμαυρους, με τον Γαλανόπουλο λίγο αφότου είχε περάσει στο ματς να διαμορφώνει το τελικό 5-1 με καρφωτή κεφαλιά, μετά από εξαιρετική ασίστ του Μπουσαΐντ στο 73′.
Να αναφέρουμε πως ο Άρης είχε την ευκαιρία να επεκτείνει περισσότερο το σκορ, αλλά ο Δώνης αστόχησε από πολύ καλή θέση. Τέλος να σημειωθεί πως ο Μιχάλης Γρηγορίου έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Άρης: (Μιχάλης Γρηγορίου): Διούδης – Φαντιγκά, Φαμπιάνο, Γένσεν, Κέρκεζ – Ράτσιτς, Νινγκ – Γκαρέ, Μπουσαΐντ, Γιαννιώτας – Καντεβέρε.
Επίσης αγωνίστηκαν οι Μάικιτς, Γαλανόπουλος, Χαρούπας, Παπασαραφιανός, Βοριαζίδης, Ντιαλό, Αλφαρέλα, Δώνης, Κάμτσης, Αντωνιάδης
Πανθρακικός (Κώστας Γεωργιάδης): Σγουρής, Ντουμάνης, Κολλαράς, Σεβαστίδης, Ζιουλής, Πέιος, Παπακωνσταντίνου, Ζώνιος, Σαραντίδης, Αθανασακόπουλος, Τσιλέμ
Επίσης αγωνίστηκαν: Γκορτνεζιάνι, Γιανναράκης, Λαρεά, Τσελεμπάκης, Βουτσάς, Ρούτσης, Παχούμης Χρ., Αναστασόπουλος, Παϊτέρης, Τσιντέρα, Ντέμπροβα, Παχούμης Κ.



















