
Μετά τους διάφορους επίσημους φορείς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Τζιάνι Ινφαντίνο δέχεται πιέσεις πλέον και από θρύλους του αθλήματος. Οι κοινή δήλωση.
Πιέσεις από ένα ακόμη «μέτωπο» προκειμένου να παραιτηθεί, δέχεται ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.
Αυτή τη φορά διάφοροι θρύλοι του ποδοσφαίρου με κοινή δήλωση την οποία υπογράφουν κάνουν λόγο για «…αλλαγή είναι απαραίτητη» και τονίζουν πως «… η εξουσία έχει θολώσει την ικανότητα της σημερινής ηγεσίας να ξεχωρίζει τα δικά της συμφέροντα από το τι είναι πραγματικά καλύτερο για το ποδόσφαιρο».
Μεταξύ των προσώπων που συνυπογράφουν ή έχουν κοινοποιήσει την κοινή τοποθέτηση βρίσκονται οι Ρομπέρ Πιρές, Εμανουέλ Πετί, Μικαέλ Σιλβέστρ κ.α.
Οι πρώην παλαίμαχοι άσσοι, αρκετοί εκ των οποίων στο παρελθόν έχουν βοηθήσει τον θεσμό των FIFA Legends, ζητούν ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο διοικείται το ποδόσφαιρο.
Ένα από τα σημεία τα οποία στέκονται μέσω αυτών που υποστηρίζουν, είναι η «έλλειψη συμμετοχής των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων στις σημαντικές αποφάσεις, αλλά και η ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια και αλλαγές στη δομή της FIFA».
Η ανακοίνωση των θρύλων
«Ως ποδοσφαιριστές, το ποδόσφαιρο μας έχει προσφέρει τα πάντα και εμείς του έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας. Μεταξύ μας, έχουμε αγωνιστεί στα μεγαλύτερα γήπεδα και έχουμε φορέσει με υπερηφάνεια τις φανέλες των εθνικών μας ομάδων.
Γνωρίζουμε, όμως, ότι κανένα από τα επιτεύγματά μας δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τους φιλάθλους, των οποίων το πάθος και η αφοσίωση αποτελούν τη βάση αυτού του παιχνιδιού.
Μοιραζόμαστε ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες με εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Όπως κι εκείνοι, βλέπουμε το άθλημα που αγαπάμε να απομακρύνεται από τις βασικές του αξίες υπό τη σημερινή ηγεσία της FIFA.
Για πάρα πολύ καιρό, βλέπουμε σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται χωρίς να ζητείται η γνώμη των ποδοσφαιριστών και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι φίλαθλοι που στηρίζουν το άθλημα.
Η αλλαγή είναι απαραίτητη. Η εξουσία έχει θολώσει την ικανότητα της σημερινής ηγεσίας να ξεχωρίζει τα δικά της συμφέροντα από το τι είναι πραγματικά καλύτερο για το ποδόσφαιρο.
Τα πρόσφατα γεγονότα καθιστούν πλέον αδύνατη τη σιωπή. Αρκετά.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να βοηθήσουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος του αθλήματός μας. Πρόκειται για ένα κάλεσμα που μας ενώνει όλους, από το grassroots ποδόσφαιρο μέχρι την κορυφή του αθλήματος.
Υπάρχουν καλοί άνθρωποι μέσα στη FIFA που θέλουν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη. Όμως, μια νέα εποχή απαιτεί δομική αλλαγή: οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν πραγματικό και άμεσο λόγο στον τρόπο με τον οποίο διοικείται το ποδόσφαιρο.
Όσοι πατούν στον αγωνιστικό χώρο και όσοι βρίσκονται στις εξέδρες αξίζουν μια πραγματική φωνή, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον του ποδοσφαίρου.
Η ποδοσφαιρική κοινότητα έχει παραμείνει σιωπηλή για πάρα πολύ καιρό.
Για τους φιλάθλους, για τους ποδοσφαιριστές και για το καλό του παιχνιδιού, δεν θα μείνουμε πλέον σιωπηλοί».
🚨 𝗕𝗥𝗘𝗔𝗞𝗜𝗡𝗚: Multiple legends have released a statement against FIFA.
«As players, football has given us everything, and we have given our lives to it.
Between us, we have played on its greatest stages and worn our national shirts with pride. But we know that none of… pic.twitter.com/qRFSkHgbXm
— The Touchline | 𝐓 (@TouchlineX) August 24, 2026



















