Σκέψεις για πρόταση συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ 2030 από την Ελλάδα και τρεις ακόμα βαλκανικές χώρες

Σκέψεις για πρόταση συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ 2030 από την Ελλάδα και τρεις ακόμα βαλκανικές χώρες

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε την πρόθεση της Ελλάδας να συνδιοργανώσει μεγάλη διοργάνωση μαζί με τις Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία, ενώ ο Βούλγαρος πρωθυπουργός μίλησε ευθέως για το ενδεχόμενο πρότασης για το Μουντιάλ του 2030!

Η Ελλάδα, μαζί με τρεις ακόμα βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία) έριξε στο τραπέζι το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, μέσω του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Στη Βάρνα, όπου και βρίσκεται, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε σε δηλώσεις του πως οι τέσσερις χώρες συζητούν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν από κοινού μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, σε βάθος 10ετίας. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, τον υποστήριξε λέγοντας πως «αξίζει τον κόπο να υποβάλουμε μια πρόταση οι τέσσερις χώρες, προκειμένου να φιλοξενήσουμε από κοινού το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2030».

Πρόκειται για υπόθεση πάνω στην οποία εργάζεται και ο Γιώργος Βασιλειάδης το τελευταίο διάστημα, ενώ αποκαλύφθηκε ότι η ιδέα για τη διεκδίκηση του Μουντιάλ προήλθε από τον Σέρβο πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Για συνδιοργάνωση το εν λόγω έτος αναμένεται καταθέσουν υποψηφιότητα και οι Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη, τη στιγμή που η Ιρλανδία θα εξετάσει κοινή υποψηφιότητα με Αγγλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία. Τέλος, Αλγερία, Τυνησία και Μαρόκο σκέφτονται επίσης να εισέλθουν στη διεκδικήση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ