Δεν έπεισε κανέναν ο Βασιλειάδης…

Δεν έπεισε κανέναν ο Βασιλειάδης…

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού παρουσίασε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που άρον, άρον έθεσε σε δημόσια διαβούλευση και δεν έπεισε κανένα για το «νομοπραξικόπημα» για την Αγιά Σοφιά και την Τούμπα. Και όχι μόνο για αυτό.

Τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να δικαιολογήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα (16/11), παρουσιάζοντας το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που άρον, άρον έθεσε σε δημόσια διαβούλευση.

Οι απαντήσεις που έδωσε δεν πείθουν αναφορικά με το «νομοπραξικόπημα» για την Αγιά Σοφιά και την Τούμπα. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο… «Αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (Α.Α.Ε) μπορούν, ύστερα από άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, να αναθέτουν, με δική τους δαπάνη, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα της επιλογής τους, την ανέγερση, ανακατασκευή, επισκευή ή και συντήρηση (α) των αθλητικών εγκαταστάσεων του ιδρυτικού τους αθλητικού σωματείου ή και (β) αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου, ή στο Ελληνικό Δημόσιο και τις οποίες έχουν δικαίωμα, βάσει νόμου ή σύμβασης, να τις χρησιμοποιούν για τις προπονητικές ή και αγωνιστικές τους υποχρεώσεις».

Ο αθλητικός νόμος του ’99, ως γνωστόν, δεν επέτρεπε σε ΠΑΕ, ΚΑΕ και λοιπές ΑΕΕ να ανακατεύονται με τέτοιο τρόπο στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη τους ή σε δημοτικά γήπεδα
Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε χαρακτηριστικά… «Η νέα Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα κρίνει και θα ελέγχει και για να σταματήσουμε να κρυβόμαστε δώσαμε τη δυνατότητα στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες να χρηματοδοτούν τις εγκαταστάσεις τους. Αυτή τη στιγμή μία ομάδα δεν μπορεί να κάνει εργασίες στο γήπεδο της. Αυτό θα γίνεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και τον έλεγχο της ΕΕΑ. Αυτές οι αλλαγές σταματάνε το κλοτσοσκούφι και το γαϊτανάκι για καταστάσεις που συνέβαιναν, χωρίς έλεγχο».

Για το πλαφόν στις θητείες στις Ομοσπονδίες (δύο συνεχόμενες θητείες ή τέσσερις συνολικά, άλλα αρχής γενομένης από τώρα, είπε… «Το νομοσχέδιο θέτει ένα ταβάνι στις θέσεις ευθύνης. Επομένως, με το πλαίσιο αυτό για πρόεδρο, γενικό γραμματέα, ταμία, θα υπάρχει όριο δύο συνεχόμενων θητειών ή τεσσάρων στο σύνολο του». Να σημειωθεί ότι Βασιλακόπουλος, Διαθεσόπουλος και άλλοι πρόεδροι, που είναι επί σειρά ετών στις Ομοσπονδίες, θα μπορούν να μείνουν στη θέση τους για άλλα οχτώ χρόνια!

Τέλος, για τη διάταξη που ενισχύει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ («Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν των διατάξεων του παρόντος» αναφέρει το άρθρο 81) ο Γ. Βασιλειάδης είπε ότι ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού με την UEFA… «Δεν είναι κάτι καινούργιο, υπάρχει από πέρσι έπειτα από τις συνεννοήσεις που είχαν γίνει με την UEFA. Ήταν ένα αποτέλεσμα συμβιβασμού με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ