Εθνικός: «Απαράδεκτη η φιλοξενία του Ιωνικού»

Έντονα παράπονα για την φιλοξενία του Ιωνικού έχει ο Εθνικός, κάνοντας λόγο για «απόπειρες εκφοβισμού μέσω "φουσκωτών" και εν γένει προκλητική συμπεριφορά επίσημων παραγόντων της γηπεδούχου ομάδας»

Εθνικός: «Απαράδεκτη η φιλοξενία του Ιωνικού» | to10.gr

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης, ο Εθνικός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για τον τρόπο φιλοξενίας του Ιωνικού στο παιχνίδι των δύο ομάδων την Κυριακή (09/12). Οι Πειραιώτες κάνουν λόγο για τραμπουκισμούς και εκφοβισμό και εν γένει συμπεριφορές που «οδηγούν το ποδόσφαιρο 50 χρόνια πίσω»!

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

Η Διοίκηση του ΕΘΝΙΚΟΥ Ο.Φ.Π.Φ. εκφράζει τις έντονες διαμαρτυρίες της για την απαράδεκτη «φιλοξενία» που επιφύλασσε ο Ιωνικός πριν και κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα.
Η μέθοδος γνωστή: Απόπειρες εκφοβισμού μέσω «φουσκωτών» και εν γένει προκλητική συμπεριφορά επίσημων παραγόντων της γηπεδούχου ομάδας που αλώνιζαν χωρίς τον παραμικρό έλεγχο εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων προκαλώντας την αντίδραση των φίλων του Εθνικού.

Οι τελευταίοι γνωρίζοντας πως αυτό θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις δεν αντέδρασαν σε καμία περίπτωση, συμπεριφορά που για μια ακόμα φορά τους τιμάει, παρόλο που το επίπεδο πρόκλησης άγγιζε τα όρια του χυδαίου.

Χαρακτηριστικό των τραμπουκισμών που βίωσε η αποστολή του Εθνικού είναι η άσκηση βίας κατά του εντεταλμένου οργάνου της Ελληνικής Αστυνομίας (Αντιμετώπιση Αθλητικής Βίας) που την συνόδευε επισήμως και ο οποίος χτυπήθηκε από την «επιτροπή υποδοχής» των γηπεδούχων. Γεγονός καταδικαστέο που οφείλεται στους κακούς και ελλιπείς χειρισμούς του επί κεφαλής μέτρων τάξης της αναμέτρησης, που οδήγησε την αποστολή του Εθνικού να παγιδευτεί και να ασκηθεί βία στο προαναφερόμενο όργανο της τάξης.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές οδηγούν την κοινωνία και το ελληνικό ποδόσφαιρο 50 χρόνια πίσω. Δεν προστατεύονται έτσι οι ομάδες κύριοι…πεταμένα λεφτά. Μην χαλάτε τα χρήματα σας σε τέτοιου είδους επενδύσεις.

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ. δεν θα μπει στην διαδικασία ανταπόδοσης παρόμοιας συμπεριφοράς, δεν ταιριάζει άλλωστε στο επίπεδο του. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να δεχτούμε και να σκύψουμε το κεφάλι σε τέτοιου είδους τακτικές και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την προστασία του Εθνικού, των παικτών, των φιλάθλων και των διοικητικών παραγόντων του. Επιφυλασσόμεθα σε κάθε περίπτωση να προβούμε σε κάθε νόμιμη και αναγκαία ενέργεια προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της ομάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο