Ένας χρόνος χωρίς τον Ευγένιο Γκέραρντ

Ένας χρόνος χωρίς τον Ευγένιο Γκέραρντ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το χαμό του ανθρώπου που διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό την ιστορία του ΟΦΗ.

Σαν σήμερα ένα χρόνο πριν το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε φτωχότερο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Ευγένιος Γκέραρντ σε ηλικία 78 χρόνων. Ένας φιλόσοφος του ποδοσφαίρου που έγραψε ιστορία με τον ΟΦΗ οδηγώντας την ομάδα του Ηρακλείου σε πολύ μεγάλες επιτυχίες. Ο Ολλανδός κέρδισε τον σεβασμό όλων και η είδηση του χαμού του βύθισε στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Γκέραρντ έμεινε στον πάγκο του ΟΦΗ για 15 χρόνια καθώς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου το 1985 και αποχώρησε το 2000. Κανείς άλλος προπονητής δεν έχει εργαστεί 15 συνεχόμενα χρόνια στον πάγκο ελληνικής ομάδας και είναι ένα νέο ρεκόρ που μάλλον δεν πρόκειται να καταρριφθεί. Ο Ευγένιος αγάπησε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αγάπησε την Κρήτη και είχε να λέει πως αισθάνεται Κρητικός.

«Για μένα η Κρήτη είναι το σπίτι μου» είχε δηλώσει σε συνέντευξη του ο Γκέραρντ και αυτό φανέρωνε την μεγάλη του αγάπη για το νησί. Ο Γκέραρντ οδήγησε τον ΟΦΗ στην κατάκτηση του Κυπέλλου ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως την σεζόν 1993-1994 η ομάδα του Ηρακλείου έφτασε στους 16 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αποκλείοντας την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο αποχαιρέτησε πέρυσι τον άνθρωπο που έγραψε μια ξεχωριστή και όμορφη ιστορία, έναν άνθρωπο που ήρθε στην χώρα μας όχι απλά για να δουλέψει, αλλά για να μείνει. Για πάντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ