«Έφυγε» ο μεγάλος Σεκουλάρατς

«Έφυγε» ο μεγάλος Σεκουλάρατς

«Έφυγε» σε ηλικία 81 ετών ο μεγάλος θρύλος του πρώην Γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου και του Ερυθρού Αστέρα, Ντράγκοσλαβ Σεκουλάρατς.

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο θρύλος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, Ντράγκοσλαβ Σεκουλάρατς. Ο «Σέκι» έγραψε με χρυσά γράμμα το όνομά του στην ιστορία της Εθνικής Γιουγκσλαβίας και του Ερυθρού Αστέρα. Ο ιδιαίτερος τρόπος παιχνιδιού του, τον έκανε να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της εποχής του.

Ο Σεκουλάρατς, γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1937 στο Στιπ της σημερινής ΠΓΔΜ και σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένεια του στο Βελιγράδι. Ο απελθών ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα τμήματα υποδομής του Ερυθρού Αστέρα, αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.  Το ντεμπούτο του δεν άργησε να έρθει και το 1955, σε ηλικία 17 ετών, αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τον Αστέρα.

Μέχρι το 1966 σκόραρε 159 γκολ και κατέκτησε επτά πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα πρώην Γιουγκοσλαβίας. Εν συνεχεία αγωνίστηκε με τις Καρλσρούη, Σεντ Λούις Σταρς, ΟΦΚ Βελιγραδίου, Σάντα Φε, Ατλέτικο Μπουκαραμάνγκα, Μιλιονάριος, Αμέρικα Ντε Κάλι, FC Παρί και τους Σέρμπιαν Γουάιτ Ιγκλς του Καναδά. Το τέλος της πλούσιας καριέρας του ήρθε το 1975.

Με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 18 ετών. Σημαντικότερη επιτυχία του με τα χρώματα της χώρας του ήτα το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες της Μελβούρνης το 1956. Επίσης συμμετείχε και δύο φορές σε Μουντιάλ, στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1958 και 1962.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας συνέχισε ως προπονητής. Ο Σεκουλάρατς βρέθηκε στον πάγκο των Σέρμπιαν Γουάιτ Ιγκλς, Γουατεμάλα, Φούτσκρεϊ, Ερ. Αστέρα, Αμέρικα, Αλ Νασρ, Χάιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ, Μαρμπέγια, Μπουσάν Νταεγού και Όμπιλιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ