Αποκάλυψη σοκ της πορτογαλικής Αστυνομίας: «Ετοιμαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεμιέρα του Euro 2004!»

Αποκάλυψη σοκ της πορτογαλικής Αστυνομίας: «Ετοιμαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεμιέρα του Euro 2004!»

Οπως αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής της πορτογαλικής αστυνομίας, Κάρλος Άνζος, ότι τρομοκράτες σχεδίαζαν χτύπημα στο εναρκτήριο ματς του Euro 2004 ανάμεσα στις εθνικές Ελλάδας και Πορτογαλίας.

Το Euro 2004 έχει μείνει στις μνήμες όλων των Ελλήνων ως κάτι το σπουδαίο, το ανεπανάληπτο, το μυθικό. Κι αυτό καθώς η Εθνική μας ομάδας με «στρατηγό» τον Οτo Ρεχάγκελ πραγματοποίησε απίστευτη πορεία φτάνοντας ως την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Και όμως αυτό το επικό για την Ελλάδα σκηνικό θα μπορεί να είχε μείνει στην ιστορία ως μια από τις πιο «μελανές» σελίδες του Παγκόσμιου αθλητισμού.

Κι αυτό καθώς όπως αποκάλυψε μετά από 14,5 χρόνια ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της Πορτογαλίας, Κάρλος Άνζος, τρομοκράτες είχαν σκοπό να πλήξουν τη διοργάνωση.

Μάλιστα είχαν εγκατασταθεί στη Μπράγκα έχοντας σχεδιάσει να χτυπήσουν στο εναρκτήριο ματς του Euro που ήταν αυτό της Ελλάδας με την Πορτογαλία (στο γειτονικό Πόρτο)!

«Τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στην Μπράγκα για να προετοιμάσουν επίθεση στο Πόρτο κατά την έναρξη του Euro 2004. Δεν γνωρίζουμε εάν θα ήταν στην τελετή έναρξης ή στο ματς στο Ντραγκάο. Λάβαμε την πληροφορία τρεις μήνες πριν το Euro 2004. Αποφασίσουμε να τους συλλάβουμε. Και καλά κάναμε.

Ο κύριος ύποπτος ήταν ο Μοχάμεντ Μπουγερί, σκληροπυρηνικός μουσουλμάνος με ολλανδικό και μαροκινό διαβατήριο. Καταδικάστηκε κι εκδόθηκε εκτός Πορτογαλίας. Έπειτα από επτά μήνες δολοφόνησε τον Ολλανδό σκηνοθέτη, Τέο φαν Γκόγκ», αποκάλυψε ο Κάρλος Άνζος.

Ετσι στις 12 Ιουνίου του 2004 το ματς έγινε χωρίς προβλήματα, με την Εθνική Ελλάδας να πανηγυρίζει τη νίκη με σκορ 2-1 επί της Πορτογαλίας, χάρη στα γκολ των Γιώργου Καραγκούνη και Άγγελου Μπασινά (είχε μειώσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ