Έχουν κι οι δυο τους ανοικτές πληγές…

Έχουν κι οι δυο τους ανοικτές πληγές…

Ο Λουτσέσκου δεν ξέρει τι να κάνει με το μαρκάρισμα του Φορτούνη και ο Μαρτίνς πως θα τα βγάλει πέρα η άμυνά του στις κόντρα επιθέσεις…

Πάνω από όλα είναι παιχνίδι που κερδίζουν παίκτες με προσωπικότητα. Τέτοιοι αφθονούν στις δυο ομάδες. Στον ΠΑΟΚ από τέτοια παιχνίδια έχουν πια εμπειρίες αντίστοιχες με εκείνες που έχουν ο Λάζαρος, ο Τοροσίδης και ο Φορτούνης. Τώρα πια ο Μπίσεσβαρ, ο Μάτος, ο Μαουρίσιο και φυσικά ο Βιεϊρίνια ξέρουν και με το παραπάνω να διαχειρίζονται τέτοια ματς.

Κατά συνέπεια πρέπει αλλού να ψάξουμε μήπως και βρούμε πως θα πάει και που μπορεί να κριθεί το μεγάλο ντέρμπι. Ένα είναι σίγουρο. Ο Ολυμπιακός θα μπει στην Τούμπα όπως μπήκε και στο πρώτο ματς στο Φάληρο. Να επιβάλλει τον ρυθμό του θα ψάξει και να κάνει αυτό που του βγαίνει στα τελευταία παιχνίδια. Να σκοράρει νωρίς. Ο Λουτσέσκου έχει το…πρόβλημα της Τούμπας. Σε διαφορετική περίπτωση θα φρόντιζε να υποδεχτεί την πίεση του Ολυμπιακού και να την φέρει σε λογαριασμό χωρίς να κινδυνέψει.

Ο κόουτς των πρωτοπόρων δεν έχει πρόβλημα να στηρίξει όλο το ματς πάνω στον βαρέλα και τον Κρέσπο, το κορυφαίο δίδυμο κεντρικών αμυντικών στο πρωτάθλημα. Η πυρακτωμένη Τούμπα όμως δεν χωνεύει εύκολα αμυντικές τακτικές και παιχνίδι σκοπιμότητας. Θέλει νίκη απέναντι στον μισητό αντίπαλο και θα βρει τρόπο να το εκφράσει και να το περάσει στους παίκτες. Εδώ πρόκειται για μια δύσκολη ισορροπία που καλείται να βρει ο Λουτσέσκου.

Καθαρά αγωνιστικά έχει κι ένα πρόβλημα ακόμα. Πως μαρκάρει κανείς τον Γκερέρο και τον Φορτούνη. Τι κάνεις όταν ένας από τους δυο γυρίζει και παίρνει μπάλα ανάμεσα σε κέντρο και μεγάλη περιοχή. Τον δίνεις στον Σάκχοφ (αν παίξει αυτός αμυντικός χαφ) με τον κίνδυνο να δει την πλάτη του ή τραβάς έξω τον έναν από τους δυο στόπερ με αποτέλεσμα να σου αδειάσει το κέντρο άμυνας.

Αυτό το περίεργο σχήμα που παίζει ο Μαρτίνς με τον Φορτούνη κάτι σαν εννιάρι είναι πολύ μπελαλίδικο πράγμα για κάθε προπονητή. Για τον Ρουμάνο κόουτς εδώ είναι μια πηγή κινδύνων που δεν υπάρχει εμπειρία στην αντιμετώπισή της. Για τον Μαρτίνς τα πράγματα δεν είναι πιο ευχάριστα. Ότι ο Ολυμπιακός θα επιτεθεί από την αρχή είναι δεδομένο. Ότι η άμυνά του θα κρατήσει στις αντεπιθέσεις δεν είναι.

Στην κόντρα επίθεση ο Βούκοβιτς είναι πιο αργός και από τον Μπίσεσβαρ. Αν παίξει ο Σάκχοφ αυτοί θα είναι οι πιο αργοί του γηπέδου. Ο Σισέ έχει την ταχύτητα να προλάβει ακόμα και τον εκρηκτικό Σαμπά αλλά μπορεί να πουλήσει την μπάλα σε σχετικά ακίνδυνη φάση και μετά θα πρέπει να βγάλει ο Βούκοβιτς τα κάστανα από τη φωτιά. Η αναγκασμένη να τοποθετηθεί ψηλά άμυνα των ερυθρολεύκων είναι η μόνη ουσιαστική αδυναμία των παικτών του Μαρτίνς. Ο ΠΑΟΚ ακόμα κι να αναγκαστεί από την πίεση που θα δεχτεί, να οπισθοχωρήσει θα βρει τρόπο να δημιουργήσει αντεπιθέσεις. Στον βαθμό που ο Ολυμπιακός δεν εκτεθεί, θα έχει πρώτη τύχη στο παιχνίδι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ