Πέθανε ο τεράστιος Γκόρντον Μπανκς (vid)

Πέθανε ο τεράστιος Γκόρντον Μπανκς (vid)

Ο Άγγλος τερματοφύλακας που έκανε ίσως την πιο μεγάλη απόκρουση του εικοστού αιώνα έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 81 ετών

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί σήμερα την απώλεια ενός μύθου καθώς όπως έγινε γνωστό ο τεράστιος Γκόρντον Μπανκς πέθανε σε ηλικία 81 ετών. Ο θρυλικός Άγγλος τερματοφύλακας που έγραψε ιστορία με τις αποκρούσεις του, έφυγε από την ζωή έχοντας πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή καριέρα και συνέδεσε το όνομα του με μια φάση που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Η απόκρουση του Μπανκς σε κεφαλιά του Πελέ στο Μουντιάλ του 1970 στο Μεξικό, θεωρείται από πολλούς η πιο μεγάλη απόκρουση του εικοστού αιώνα.

Ο ίδιος ο Μπανκς είχε δηλώσει αρκετά χρόνια μετά για την συγκεκριμένη φάση. «Ο Πελέ ήρθε κάποια στιγμή και με χτύπησε στην πλάτη λέγοντας. Πίστεψα πως ήταν γκολ. Κι εγώ το ίδιο φίλε του απάντησα». Ο Μπανκς όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς είχε αποκαλύψει και τι του είχε πει ο συμπαίκτης του, Μπόμπι Μουρ. «Μετά την απόκρουση ήρθε δίπλα μου ο Μπόμπι και μου είπε. Γέρασες Γκόρντον, παλιότερα θα την μπλόκαρες».

Ο θρυλικός Άγγλος τερματοφύλακας κατάφερε να κατακτήσει το Μουντιάλ του 1966 καθώς ήταν ο πορτιέρε των «λιονταριών» και δεν χωρά αμφιβολία πως κανένας Άγγλος τερματοφύλακας δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον Μπανκς.  Φόρεσε 73 φορές την φανέλα της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας και έπαιξε σε 628 παιχνίδια στην τεράστια καριέρα του.

Η οικογένεια του ανακοίνωσε τον χαμό του Γκόρντον Μπανκς αναφέροντας χαρακτηριστικά. «Ο Γκόρντον πέθανε στην διάρκεια της νύχτας. Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του αλλά και τόσο  περήφανοι για τα όσα θυμόμαστε από αυτόν». Ο Μπανκς έκανε σπουδαία καριέρα στην Λέστερ και την Στόουκ Σίτι και σίγουρα θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Δείτε το βίντεο με την μυθική απόκρουση του Μπανκς στην κεφαλιά του Πελέ

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ