Απίστευτο: Δεκαπέντε χρόνια χωρίς συντήρηση το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ

Απίστευτο: Δεκαπέντε χρόνια χωρίς συντήρηση το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ

Από το 2004 όταν κι έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας μέχρι σήμερα, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά εργασία συντήρησης του στεγάστρου Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό και φανερώνει τους κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια αλλά και την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. Η είδηση πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ εργασίες συντήρησης στο στέγαστρο Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, είναι σοκαριστική.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος την αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού για να ελέγξει το στέγαστρο στο ΟΑΚΑ. Γιατί όταν δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά εργασία συντήρησης για δεκαπέντε χρόνια, τότε μόνο γι’ αδιαφορία μπορεί να μιλήσει κάποιος.

Κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά την ασφάλεια των φιλάθλων καθώς στο ΟΑΚΑ αγωνίζονται δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Γίνονται παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ με πολύ κόσμο στις εξέδρες του Σταδίου και όλοι θυμούνται το βίντεο από τον αγώνα της Ένωσης με την Μπάγερν.

Στο σχετικό βίντεο καταγράφεται η ταλάντωση της κερκίδας και μάλιστα ρεπορτάζ του γερμανικού Τύπου έδωσαν μεγάλη έκταση στο συγκεκριμένο θέμα και επενέβη μάλιστα και η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Είναι πραγματικά αδιανόητο να μην έχει πραγματοποιηθεί καμιά συντήρηση στο στέγαστρο Καλατράβα από το 2004, την χρονιά δηλαδή διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Έχουν περάσει 15 χρόνια και δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάσης ζήτησε πριν από λίγες μέρες την συνδρομή της γενικής γραμματείας υποδομών του υπουργείου υποδομών, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Η ουσία όμως είναι πως δεν έχει γίνει τίποτα από το 2004 και μετά και εδώ μιλάμε για την ασφάλεια του κόσμου που πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει παιχνίδια.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως το στέγαστρο Καλατράβα ήταν χωρίς οικοδομική άδεια για περισσότερα από δέκα χρόνια και η τακτοποίηση έγινε το 2014, δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπήρξε τότε μάλιστα πρόβλεψη για την υλοποίηση εργασιών συντήρησης και είχε προβλεφθεί και κονδύλι 8 εκατ. ευρώ. Εργασίες όμως δεν έγιναν.

Στην συνέχεια έγιναν δύο διαγωνισμοί από το Υπουργείο Πολιτισμού, ύψους 9,5 εκατ. ευρώ για την συντήρηση των κατασκευών αλλά και πάλι δεν έγινε το παραμικρό.

Φτάσαμε στο 2019, δεκαπέντε χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στο στέγαστρο Καλατράβα δεν έχει γίνει συντήρηση. Είναι πραγματικά αδιανόητο και φυσικά επικίνδυνο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ