Παναθηναϊκός: Μια ελληνική ομάδα δίχως Έλληνες σκόρερς

Παναθηναϊκός: Μια ελληνική ομάδα δίχως Έλληνες σκόρερς

Έτσι κι αλλιώς στον Παναθηναϊκό το ελληνικό στοιχείο, τουλάχιστον όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας, δεν είναι έντονο. Κουτρουμπής και Κουρμπέλης θεωρούνται βασικοί ποδοσφαιριστές, ο Κολοβέτσιος έχει καταγράψει ήδη δέκα συμμετοχές μέσα στη σεζόν, ο Δώνης έχει πέντε, ο Χατζηγιοβάννης εφτά, αλλά είναι… χαμένος στα τελευταία ματς. Υπάρχουν ακόμα στο ρόστερ οι Αυλωνίτης, Τζανδάρης, Ευαγγέλου, […]

Έτσι κι αλλιώς στον Παναθηναϊκό το ελληνικό στοιχείο, τουλάχιστον όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας, δεν είναι έντονο. Κουτρουμπής και Κουρμπέλης θεωρούνται βασικοί ποδοσφαιριστές, ο Κολοβέτσιος έχει καταγράψει ήδη δέκα συμμετοχές μέσα στη σεζόν, ο Δώνης έχει πέντε, ο Χατζηγιοβάννης εφτά, αλλά είναι… χαμένος στα τελευταία ματς.

Υπάρχουν ακόμα στο ρόστερ οι Αυλωνίτης, Τζανδάρης, Ευαγγέλου, Πίσπας και Στάικος. Ένα ρόστερ με λίγους Έλληνες και ακόμα λιγότερους… μεσοεπιθετικούς Έλληνες, αφού απ’ όλους αυτούς μόνο ο Χατζηγιοβάννης και ο Πίσπας είναι παίκτες που αγωνίζονται από τη μέση και μπροστά. Έχει εξήγηση, λοιπόν, το μηδέν γκολ στα πρώτα 13 επίσημα παιχνίδια της χρονιάς. Παραμένει, ωστόσο, αξιοπρόσεκτο και σίγουρα όχι θετικό το γεγονός πως από τα 13 γκολ του Παναθηναϊκού σε ισάριθμα ματς σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, κανένα δεν έχει ελληνικό χρώμα.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ελληνική ομάδα… χωρίς Έλληνες σκόρερς. Και αυτό αποτελεί ένα ακόμα πρόβλημα στα ήδη αρκετά – αγωνιστικά και μη – που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός τούτη τη σεζόν.

Ξένοι ναι, αμυντικοί ποτέ
Οι «πράσινοι» έχουν πάρει τέσσερα γκολ από τον Σουηδό, Γκιγιέρμο Μολίνς, που είναι και πρώτος σκόρερ, από δύο γκολ έχουν οι Λουντ, Τσάβες και Καμπέσας και από ένα οι Άλτμαν, Χίλιεμαρκ και Βιγιαφάνιες.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως κοιτάζοντας τους σκόρερς, βλέπουμε ότι σκοράρουν μόνο μεσοεπιθετικοί. Ούτε ένας παίκτης της αμυντικής γραμμής δεν έχει σημειώσει γκολ, κάτι που επίσης είναι πρόβλημα για μια ομάδα, αν αυτή θέλει να μείνει ψηλά. Και ιδιαίτερα για μια ομάδα που εκτός όλων των άλλων, είδε και δύο από τους παίκτες που θα στήριζε πολλά σε ανάπτυξη και εκτέλεση, τους Τσάβες και Λουτσιάνο, να τραυματίζονται και να τους χάνει για σημαντικό χρονικό διάστημα (ο Τσάβες είναι στην τελική ευθεία της επιστροφής, τον Λουτσιάνο θα τον δούμε πάλι το νέο έτος).

Θα σπάσει το περσινό… μυθικό ρεκόρ;
Αν, πάντως, νομίζετε πως αυτά τα 13 ματς που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός φέτος, δίχως κάποιος Έλληνας να σκοράρει, είναι πολλά, μάλλον θα αναθεωρήσετε διαβάζοντας το περσινό σερί των «πράσινων».

Ο Παναθηναϊκός έδωσε 32 συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη χωρίς ούτε ένας Έλληνας να σκοράρει πέρσι, σε μια ομάδα, πάντως, που ο Στραματσόνι τη δημιούργησε με ελάχιστους Έλληνες (παρά τις δηλώσεις του Ιταλού προπονητή πως θα ήθελε πολύ να στηριχτεί σε ελληνικό κορμό).

Χρειάστηκε να έρθει ο Βίκτωρας Κλωναρίδης τον Ιανουάριο και να σκοράρει στις αρχές Φεβρουάριο σε ματς Κυπέλλου με τον Κισσαμικό στα Χανιά (4-0 οι «πράσινοι) στο 33ο παιχνίδι της σεζόν για να βρει ο Παναθηναϊκός Έλληνα σκόρερ (στο ίδιο παιχνίδι πέτυχαν γκολ και οι Πίσπας και Χατζηγιοβάννης, τα πρώτα τους επίσημα με την πρώτη ομάδα).

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως πριν από το γκολ του Κλωναρίδη τον Φεβρουάριο του 2017, ο τελευταίος Έλληνας παίκτης που είχε σκοράρει με το τριφύλλι ήταν και πάλι ο… Κλωναρίδης. Τον Μάιο του 2016, σε αγώνα για τα πλέι οφ της σεζόν 2016-17. Ο Κλωναρίδης έφυγε, επέστρεψε μετά από έξι μήνες και χρειάστηκε να σκοράρει και πάλι εκείνος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ