Οι 10 πιο ακριβοί αμυντικοί στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Οι 10 πιο ακριβοί αμυντικοί στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Με αφορμή την μεταγραφή του Λούκας Ερνάντεζ από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Μπάγερν Μονάχου, to10.gr σας παρουσιάζει τις πιο ακριβές μεταγραφές αμυντικών στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η Μπάγερν Μονάχου έδωσε στην Ατλέτικο Μαδρίτης το ποσό των 68 εκατομμυρίων λιρών για να αποκτήσει τον διεθνή Γάλλο αμυντικό Λούκας Ερνάντεζ.

Τα λεφτά είναι πολλά για έναν παίκτη που φαίνεται πως έχει αρκετό ταλέντο και μπορεί να διακριθεί σε υψηλό επίπεδο.

Φυσικά αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που μία ομάδα σπαταλά τόσα χρήματα για να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα (μετά τον Ερνάντεζ φυσικά) ήταν η μεταγραφή του Μιλιτάο από την Πόρτο στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ποιοι άλλοι αμυντικοί όμως έχουν πωληθεί με μεγάλα ποσά που θα ζήλευαν ακόμα και επιθετικοί (αφού τα περισσότερα χρήματα σπαταλούνται για εκείνους);

Η απάντηση βρίσκεται παρακάτω…

1. Βιργκίλ Φαν Ντάικ – από Σαουθάμπτον σε Λίβερπουλ (75 εκατ. λίρες)

Η Λίβερπουλ είχε κατηγορηθεί πως είχε προσεγγίσει τον Φαν Ντάικ από το καλοκαίρι του 2017 χωρίς η Σαουθάμπτον να έχει δώσει κάποια άδεια στον παίκτη και τους «κόκκινους».

Έτσι οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν άδοξα και το deal δεν προχώρησε. Η ομάδα όμως του Γιούργκεν Κλοπ ήταν αποφασισμένη να τον κάνει κάτοικο Μέρσεϊσαϊντ.

Έτσι την χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου τίποτα δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο σε εκείνη και τον παίκτη.

Τελικά οι δύο σύλλογοι συμφώνησα σε ένα ποσό κοντά στις 75 εκατομμύρια λίρες και έτσι ο Ολλανδός έγινε η ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Μέχρι στιγμής η επιμονή που είχε η Λίβερπουλ φαίνεται να την δικαιώνει στοπ έπακρον αφού ο 27χρονος αμυντικός ηγείται στην άμυνα των «κόκκινων» αποτελώντας αυτήν τη στιγμή έναν από τους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου.

2. Λούκας Ερνάντεζ – από Ατλέτικο Μαδρίτης σε Μπάγερν Μονάχου (68 εκατ. λίρες)

Ο Λούκας ήταν ο βασικός αριστερός μπακ της Εθνικής Γαλλίας στο Μουντιάλ ου 2018 όπου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου.

Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση τόσο στο αριστερό άκρο της άμυνας, όσο και στη θέση του στόπερ.

Το συμβόλαιο του έληγε το καλοκαίρι του 20129 και η ισπανική ομάδα δεν ήθελε να τον αφήσει να φύγει ως ελεύθερος.

Έτσι η Μπάγερν κινήθηκε άμεσα για να μην τον χάσει και κατάφερε να τον αποκτήσει πληρώνοντας στους «ροχιμπλάνκος» 68 εκατομμύρια λίρες.

Όσο και αν οι Γερμανοί προσπάθησαν να μην καταβάλουν αυτά τα χρήματα και να αποκτήσουν ως ελεύθερο τον παίκτη, τελικά δε τα κατάφεραν.

3. Μπέντζαμιν Μεντί – από Μονακό σε Μάντσεστερ Σίτι (51,7 εκατ. λίρες)

Το προηγούμενο ρεκόρ πριν τη μεταγραφή του Φαν Ντάικ στη Λίβερπουλ το κρατούσε η Μάντσεστερ Σίτι από την μεταγραφή του Μπέντζαμιν Μεντί.

Το καλοκαίρι του 2017 οι «πολίτες» έψαχναν τον άνθρωπο που θα έκανε τη διαφορά στο αριστερό άκρο της άμυνας και αυτός ο άνθρωπος ΄ταν ο Γάλλος αμυντικός της Μονακό.

Ο Μεντί προερχόταν από μια εξαιρετική χρονιά με τους Μονεγάσκους και έτσι ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον επέλεξε για να ενισχύσει την άμυνα του.

4. Νταβίντ Λουίζ – από Τσέλσι σε Παρί Σεν Ζερμέν (50 εκατ. λίρες)

Η Παρί έψαχνε έναν αμυντικό για να δέσει την αμυντική της γραμμή μαζί με τον Τιάγκο Σίλβα και επέλεξε να φέρει στη Γαλλία τον βραζιλιάνο αμυντικό.

Οι Παριζιάνοι πλήρωσαν, το 2014, 50 εκατομμύρια λίρες στην Τσέλσι για να τον φέρουν στην ομάδας τους.

Έμεινε στη Γαλλία για δύο χρόνια κατακτώντας ένα πρωτάθλημα, για να επιστρέψει στην αγαπημένη του Τσέλσι τον Αύγουστο του 2016 για 43 εκατομμύρια λίρες.

5. Κάιλ Γουόκερ – από Τότεναμ σε Μάντσεστερ Σίτι (50 εκατ. λίρες)

Όταν ο Γουόκερ μετακινούνταν για το ποσό των 5 εκατομμυρίων λιρών από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Τότεναμ κανείς δεν περίμενε πως θα γινόταν ο ακριβότερος Άγγλος αμυντικός.

Από τότε που πήγε στη Σίτι τον Ιούλιο του 2017 αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Έχει κατακτήσει δύο φορές το Λιγκ Καπ και μία φορά την Πρέμιερ Λιγκ και από την τροπαιοθήκη του λείπουν το Κύπελλο Αγγλίας και φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ.

6. Τζον Στόουνς – από Έβερτον σε Μάντσεστερ Σίτι (47,5 εκατ. λίρες)

Η Σίτι έχει την τιμητική της όπως μπορείτε να διακρίνεται με τις μεταγραφές αμυντικών.

Οι «πολίτες» έδωσαν στην Έβερτον ένα ποσό κοντά στα 50 εκατομμύρια για να μπορέσουν να ενισχύσουν κι άλλο την αμυντική τους γραμμή.

Ο 24χρονος αμυντικός αρχικά δεν είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γκουαρδιόλα, όπως σιγά-σιγά με τις εμφανίσεις του κατάφερε να πείσει τον Καταλανό για τις ικανότητες του.

7. Έντερ Μιλιτάο – από Πόρτο σε Ρεάλ Μαδρίτης (42 εκατ. λίρες)

Η συγκεκριμένη μεταγραφή θα ολοκληρωθεί στο τέλος της σεζόν όπως ακριβός θα συμβεί και με τον Λούκας Ερνάντεζ.

Ο βραζιλιάνος αμυντικός έκανε πάρα πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα των «δράκων» και κατάφερε να πείσει τη διοίκηση των Μαδριλένων να τον φέρει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Η Πόρτο τον ανακάλυψε από την Σάο Πάολο και τον έφερε στην Ευρώπη το 2018, με τον 21χρονο να καταφέρνει αμέσως να κερδίσει θέση βασικού.

8. Ντέιβιντσον Σάντσες – από Άγιαξ σε Τότεναμ (36,6 εκατ. λίρες)

Μέχρι το καλοκαίρι του 2017 η Τότεναμ είχε καιρό να κάνει μια μεγάλη μεταγραφή, με την διοίκηση της ομάδας να αποφασίζει πως τότε ήρθε η κατάλληλη ώρα.

Τα «σπιρούνια» μάλιστα έκαναν ρεκόρ συλλόγου με την μεταγραφή του Κολομβιανού από τον Άγιαξ.

Ο πρώην παίκτης της Νασιονάλ είχε τραβήξει το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα μετά την πολύ καλή πορεία του «Αίαντα» μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Τότεναμ όμως ήταν αυτή που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του και να φέρι στο Λονδίνο έναν πραγματικά ταλαντούχο αμυντικό.

9. Λεονάρντο Μπονούτσι – από Γιουβέντους σε Μίλαν (35,2 εκατ. λίρες)

Ο Ιταλός αμυντικός έψαχνε μια νέα πρόκληση στην καριέρας του, αφού ήθελε να γίνει ο ηγέτης στην αμυντική γραμμή κάποιας άλλης ομάδας.

Η Μίλαν του έδωσε αυτήν την ευκαιρία και τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2017 έναντι του ποσού των περίπου 35 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Μπονούτσι κατέκτησε έξι πρωταθλήματα με τη «μεγάλη κυρία», αλλά δεν κατάφερε να φέρει την ίδια αίγλη και στην ομάδα του Μιλάνο, με τον Ιταλό τελικά να επιστρέφει πίσω στο Τορίνο έναν χρόνο αργότερα.

10. Σκοντράν Μουστάφι – από Βαλένθια σε Άρσεναλ (35 εκατ. λίρες)

Η Άρσεναλ δεν φημίζεται πως ξοδεύει αρκετά λεφτά, για να κάνει μεταγραφές, πόσο μάλλον όταν είχε έναν προπονητή όπως ο Αρσέν Βενγκέρ, ωστόσο στην περίπτωση του Γερμανού διεθνή αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση.

Το καλοκαίρι του 2016 προσέφερε 35 εκατομμύρια στην ισπανική ομάδα για να τον κάνει κάτοικο Λονδίνου και να ενισχύσει την άμυνα της,

Ο Μουστάφι δεν τα πήγε άσχημα στην πρώτη του χρονιά ωστόσο η ομάδα του δεν κατάφερε να βγει στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ