Λαμία – Ολυμπιακός 1-3: Είσαι ένα τρένο, που δεν σταματάει

Λαμία – Ολυμπιακός 1-3: Είσαι ένα τρένο, που δεν σταματάει

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 3άρα από τη Λαμία, με γκολάρες Καμαρά, Φορτούνη, Χασάν, πέτυχε τη 15η νίκη στα τελευταία 16 ματς, έφτασε τους 72 βαθμούς και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Super League που χάνει το πρωτάθλημα με 70 βαθμούς και πάνω!

Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Λαμία χάρη στα τέρματα των Καμαρά, Φορτούνη, Χασάν, πέτυχε τη 15η νίκη στα τελευταία 16 ματς, έφτασε τους 72 βαθμούς και έγινε η πρώτη ομάδα στην Ιστορία της Super League που χάνει το πρωτάθλημα με 70 βαθμούς και πάνω! Καμία σημασία δεν έχει για τους Πειραιώτες  το γεγονός ότι δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο. «Νίκες ως το τέλος» είχε ζητήσει ο Πέδρο Μαρτίνς, αυτό πραγματώνουν οι ποδοσφαιριστές του. Η ομάδα της Φθιώτιδας έγινε το ένατο διαδοχικό «θύμα» των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα της Super League και απομένει ακόμα ένα.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν ξεκίνησαν στο παιχνίδι στο επιθετικό τέμπο που τους έχουμε συνηθίσει. Η Λαμία έδειχνε σαν να αποτελεί τον κρυπτονίτη τους. Ο Μάκης Χάβος φόρτωσε το κέντρο του και δυσκόλεψε αρκετά τον Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να επιβάλει το παιχνίδι του. Πέρασαν αρκετά λεπτά μέχρι να δούμε τελική στο παιχνίδι και ήταν η ομάδα της Φθιώτιδας που απείλησε πρώτη. Στο 35ο λεπτό όμως, ο Ποντένσε με πολύ όμορφη ατομική ενέργεια από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο επερχόμενος Καμαρά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πειραιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η Λαμία δεν τα παράτησε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε μία φάση όπου φάνηκε ο Μπαράλες να σπρώχνει τον Μεριά. Εν τέλει η μπάλα έφτασε στον Ασούμπρε, που στο 65ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Όμως η χαρά για τους γηπεδούχους κράτησε μόλις τρία λεπτά. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ εκτός περιοχής στο 68′ και με αριστουργηματική εκτέλεσε έκανε το 1-2 για την ομάδα του φτάνοντας τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα.

Έκτοτε οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν στροφές, και στο 85′ βρήκε και τρίτο τέρμα. Μακρινή πάσα του Καμαρά, στον Νάτχο, γύρισμα του Ισραηλινού στον Χασάν και 1-3 από τον Αιγύπτιο που έβαλε το 10ο γκολ γράφοντας το τελικό 3-1 για τον Ολυμπιακό!

Το «κλειδί»: Η άμεση απάντηση του Κώστα Φορτούνη στην ισοφάριση του Ασούμπρε

10άρι: Ο Μαντί Καμαρά όχι μόνο ανοίγει το σκορ για την ομάδα του «ξεκλειδώνοντας» το παιχνίδι, από τα δικά του πόδια ξεκινάει και το τρίτο τέρμα.

Στον πάγκο: Ο Σολδάνο δεν εκμεταλλεύτηκε που του έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς. Δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά και από τους συμπαίκτες του αλλά δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνος.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς ξεκίνησε τους Ζιλ Ντίας και Φράνκο Σολδάνο, είδε ότι η Λαμία έχει βάλει δύσκολα στην ομάδα του και έριξε στη μάχη Μασούρα και Χασάν που ήταν θετικότατοι όσο αγωνίστηκαν, με τον Αιγύπτιο να βάζει και το κερασάκι στην ερυθρόλευκη τούρτα.

ΛΑΜΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3

Γκολ: 65′ Ασούμπρε – 35′ Καμαρά, 68′ Φορτούνης, 85′ Χασάν

Κίτρινες: 60′ Ασίγκμπα, 69′ Βάντερσον – 55′ Ποντένσε, 70′ Γκιλιέρμε, 73′ Φορτούνης

Κόκκινες:

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)

Τέταρτος διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΛΑΜΙΑ: Μελίσσας, Αντέτζο, Μπεχαράνο (81′ Μπουλούλης), Πλιάτσικας, Μπαράλες (73′ Τσούκαλος), Καραμάνος, Ασούμπρε, Δημούτσος (65′ Τομάς), Βάντερσον, Μπλάζιτς & Ασίγκμπα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λοντίγκιν, Καμαρά, Φορτούνης (84′ Νάτχο), Ανδρούτσος, Γκιγιέρμε, Μεριά, Τσιμίκας, Σολδάνο (58′ Χασάν), Ντίας, Ποντένσε (64′ Μασούρας) & Σισέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ