Βασιλειάδης : Γενναίος Υφυπουργός ποδοσφαίρου. Όχι όμως και Υφυπουργός… μπάσκετ

Βασιλειάδης : Γενναίος Υφυπουργός ποδοσφαίρου. Όχι όμως και Υφυπουργός… μπάσκετ

Ο Βασιλειάδης είναι Υφυπουργός και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Επί των ημερών του μπορεί να πάρουμε Μουντιάλ, αποκλείεται όμως να διοργανώσουμε… Μουντομπάσκετ!

Έχει κλείσει ο φάκελος «συνυποψηφιότητας» της Ελλάδας για την διοργάνωση του Μουντιάλ 2030; Αν όχι τότε πρόκειται για θετική εξέλιξη.  Προλαβαίνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης να προσθέσει σε αυτόν τους «λεπτούς χειρισμούς» του, στην ντροπή κάθε ποδοσφαιρικής σεζόν με την κωδική ονομασία «οι τελικοί κυπέλλου Ελλάδας, στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ». Θα εκτιμηθεί πολύ από την FIFA. Μην κάνει και τη διαφορά πριν την τελική επιλογή…

Όχι, πρέπει να τα λέμε και αυτά. Να τα διαφημίζουμε. Γιατί κανείς δεν ξέρει να διοργανώνει ποδοσφαιρικές γιορτές καλύτερα, από την ελληνική Κυβέρνηση. Το αποδεικνύει με θαυμαστή συνέπεια κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Και αν ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει το «πολιτικό παράστημα» και δεν είναι κάποιος… μοναχοφάης; Θα πρέπει στην έκθεση του, προς την FIFA να κάνει ειδική μνεία και στον προκάτοχο του. Διότι από τον Σταύρο Κοντονή είναι που ξεκίνησαν όλα. Από τον προηγούμενο τελικό κεκλεισμένων των θυρών, με το έτσι θέλω. Τον τελικό ΑΕΚ- Ολυμπιακός, που μετατέθηκε και όλας καμιά εικοσαριά ημέρες ακόμη και γιατί ο Υφυπουργός δεν συμφωνούσε με τους «επόπτες» που θα στέκονταν στο πλευρό του «κορυφαίου» Σιδηρόπουλου.

Ήταν εκείνο το περίφημο ματς που θα γίνονταν με μαθητές…

Αυτά στο μακρινό ΄16. Στο ΄17 πάλι, βράδυ Πέμπτης προπαραμονή του τελικού, με Υφυπουργό Βασιλειάδη άλλαξε με το έτσι θέλω ο τόπος διεξαγωγής του τελικού: Από το ΟΑΚΑ πήγαμε στον Βόλο, με τον δήμαρχο της πόλης Αχιλλέα Μπέο να εγγυάται πως όλα θα κυλήσουν υποδειγματικά. Όπως και έγινε.

Η «χορογραφία» με τους μαχαιροβγάλτες στην πεζογέφυρα εκείνο το απόγευμα Σαββάτου έγινε φυσικά viral, όπως τα φιλιά της προέδρου της Κροατίας Κιτάροβιτς, στο Μουντιάλ 2018. Διαφήμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο παγκοσμίως. Τύφλα να χει το Euro 2004.

Τα περσινά προφανώς τα θυμάστε. Τριήμερο φεστιβάλ ξύλου στην Αττική. Με τον πρόεδρο Γραμμένο (τι να κάνει άραγε αυτή η ψυχή;) να παραδέχεται στο φινάλε, πως όντως ήταν μια «γιορτή του ποδοσφαίρου». Μίλησε και φέτος ο «δικός μας είναι» πρόεδρος. Υπενθύμισε πως πάγια θέση της ομοσπονδίας είναι ο τελικός να γίνεται παρουσία φιλάθλων.

Το πίστευε όμως τόσο πολύ που φρόντισε να λείπει από την περίφημη σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης. Μάλλον θα είχε κάποια καλύτερη δουλειά να κάνει, απο το να υπερασπιστεί την πάγια θέση της Ομοσπονδίας έναντι του Υφυπουργού.

Γιατί δεν θα έχει κόσμο ο τελικός του Σαββάτου; Όχι, πάντως γιατί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ τα έκαναν λίμπα δύο χρονιές στη σειρά. Ούτε γιατί οι ομάδες φοβούνται πως… τρίτη και φαρμακερή με ότι αυτό συνεπάγεται (αφαίρεση βαθμών) εν όψει της επόμενης χρονιάς. Αν ένιωθαν τέτοιο φόβο θα το έλεγαν εκείνες, όχι ο Βασιλειάδης. Δεν είναι υπάλληλος τους, ούτε δικηγόρος τους να σκέφτεται πριν απο αυτούς για… αυτούς.

Υφυπουργός είναι ο άνθρωπος.

Ο τελικός λοιπόν θα γίνει με συγγενείς και φίλους, διότι η Κυβέρνηση έχει την πληροφορία πιθανής προβοκάτσιας! Δηλαδή προφανώς, γιατί φοβούνται τους οπαδούς του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Πανιωνίου και του Ατρομήτου λόγο εντοπιότητας. Ίσως και του Απόλλωνα Σμύρνης μιας και η Ριζούπολη είναι κοντά…

Γενικότερα και ο Κοντονής και ο Βασιλειάδης πάντως έχουν επιδείξει μια σχετική ευαισθησία σε τέτοιες πληροφορίες προβοκάτσιας.  Πάντα με τη μπάλα του ποδοσφαίρου στο φόντο. Το έχουν αποδείξει κατ επανάληψη έχοντας κάνει το πρωτάθλημα στάση λεωφορείου. Πέρσι για παράδειγμα μετά το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ της Τούμπας και την εισβολή του οπλοφορούντα Ιβάν Σαββίδη, διακόπηκε η Σούπερ Λιγκ. Όχι τυχαία. Αυτό συνέβη είτε γιατί η Κυβέρνηση είχε την πληροφορία πως ετοιμάζονται και άλλοι ιδιοκτήτες να μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο με όπλο, είτε γιατί -ακόμη χειρότερα- μπορεί κάποιος να υποχρέωνε τον Ιβάν Σαββίδη να το ξανακάνει. Και να του τοποθετούσε και πάλι το όπλο στη ζώνη, χωρίς ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ να το καταλάβει.

Υπάρχουν βεβαίως και άλλα παραδείγματα. Άλλη μια φορά είχε επιβάλλει ο Κοντονής το 2015, να γίνει η Σούπερ Λιγκ δύο εβδομάδες στη σειρά κεκλεισμένων των Θυρών αλλά με κόσμο κανονικά ο προημιτελικός κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Το ματς με τον Φράνκο Χάρα που έγινε παρουσία 50.000 θεατών!

Κρατικός μηχανισμός, που δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι. Στις υπηρεσίες του ποδοσφαίρου φυσικά. Και ένας σπουδαίος Υφυπουργός να κάνει πράξη το όραμα του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή βέβαια με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Υφυπουργό Βασιλειάδη αποκλείεται να διεκδικήσουμε την διοργάνωση κάποιου Μουντομπάσκετ. Κάτι που δεν θα συνέβαινε ακόμη και με επιστροφή του Κοντονή (σύντροφε Σταύρο, γύρνα ή έστω τηλεφώνα τόσοι φίλοι δημοσιογράφοι σε αναζητούν) στο Υφυπουργείο. Εκεί δεν φαίνεται να υπάρχει η ίδια ευαισθησία. Ή για να μην τους αδικούμε μπορεί να μην προκύπτουν ανάλογες πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες: Για… προβοκάτσια. Αν υπήρχαν, αποκλείεται ο Υφυπουργός αθλητισμού να επέτρεπε αύριο την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής της Α1.

Πολλώ δε μάλλον το Ολυμπιακός-Προμηθέας με γενική είσοδο 1 ευρώ και διαιτητή τον σταρ της εποχής Αναστόπουλο.

Τι να φοβηθεί όμως η Πολιτεία από αυτό το ματς; Ότι μπορεί ο παράνομος και με το «έτσι θέλω» ορισμός ενός διαιτητή από τη λειψή ΚΕΔ του Φάρου, να φέρει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού; Παράσημο θα είναι για τον –κατά δική του ομολογία φίλαθλο του Ολυμπιακού- Βασιλειάδη ότι συνέβη επί των ημερών του.

Όχι, δεν το φοβάται ο Υφυπουργός αυτό το ματς. Τουλάχιστον δεν το φοβάται, όσο φοβάται εκείνους που θέλουν την διεξαγωγή του… Ούτε ο ίδιος, ούτε οι πολιτικοί του προϊστάμενοι.

αν πάει κάτι στραβά; Το πολύ-πολύ να επανδρώσουν όλοι παρέα το κότερο της χήρας Παναγόπουλου και να ανοιχτούν στο Φάληρο. Για να βλέπουν από μακριά!

Καλό κουράγιο λοιπόν. Γενικώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ