Ο ΠΑΟΚ και τα μεγαλύτερα αρνητικά ρεκόρ στην ιστορία του αθλητισμού

Ο ΠΑΟΚ και τα μεγαλύτερα αρνητικά ρεκόρ στην ιστορία του αθλητισμού

Με αφορμή την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, to10.gr θυμάται συλλόγους που χρειάστηκαν να περιμένουν... δεκαετίες για να στεφθούν ξανά πρωταθλητές.

Ο θυμόσοφος λαός ισχυρίζεται πως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και αυτό δεν θα μπορούσε να μην εμπίπτει και στον αθλητισμό.

Η δόξα και ο τίτλος του πρωταθλητή αποτελεί το απόλυτο έπαθλο στον ανταγωνιστικό αθλητισμό, όπου οι ομάδες ή αντίστοιχα οι αθλητές μπορούν να ανταμειφθούν για τους κόπους ολόκληρης της σεζόν.

Η ιστορία καταγράφει στατιστικά, τρόπαια και συλλόγους που κυριάρχησαν διαχρονικά ή σε μεμονωμένες εποχές και με βάση τα παραπάνω κρίνει και διαχωρίζει αντίστοιχα σε… πετυχημένους και αποτυχημένους.

Όταν λοιπόν μια ομάδα κάνει χρόνια ή ακόμα και δεκαετίες να αναρριχηθεί στην κορυφή το στάτους μπορεί να μειώνεται, όμως η δίψα βρίσκεται σε αντίθετη πορεία.

Κάτι τέτοιο συνέβη και τη φετινή χρονιά στη Superleague, όπου ο ΠΑΟΚ έπειτα από 34 ολόκληρα χρόνια έσπασε την πολυετή κατάρα και αναδείχθηκε πρωταθλητής για τρίτη φορά στην ιστορία του.

Η λειψυδρία που κρατούσε για τρεις δεκαετίες πλέον έχει πάψει να υφίσταται και ο σύλλογος μπορεί να ανασάνει για πρώτη φορά μετά από χρόνια, γνωρίζοντας ότι έχει πετύχει. Ότι έχει επιστρέψει για να επαναφέρει εκ νέου το όνομά του στο προσκήνιο.

Ο δικέφαλος του Βορρά όμως δεν είναι ο μοναδικός που έχει κάνει δυναμικό comeback μετά από μεγάλο διάστημα.

Παρόμοια περιστατικά έχουν κάνει ανά καιρούς την εμφάνισή τους στον παγκόσμιο χάρτη του αθλητισμού και to10.gr αποφάσισε να συγκεντρώσεις τις ομάδες που είχαν την ίδια μοίρα με τον «δικέφαλο».

Η λειψυδρία της Ατλέτικο στην Ισπανία

Ίσως η μόνη που έχει επιτύχει να βάλει δυο φορές τέλος στην μακροχρόνια… ξηρασία είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία τα τελευταία 30 χρόνια έχει καταφέρει να αναδειχθεί μόλις δυο φορές πρωταθλήτρια στην Ισπανία.

Το 1977 οι «ροχιμπλάνκος» κατέκτησαν για τελευταία φορά το τρόπαιο πριν αναρριχηθούν εκ νέου στην κορυφή 19 χρόνια αργότερα και τον Μάιο του 1996.

Οι ελπίδες για επιστροφή στον ανώτατο επίπεδο έκαναν μετά από καιρό την εμφάνισή τους στο βλέμμα των φιλάθλων, οι οποίοι όμως τελικά ίσως και να απογοητεύτηκαν καθώς η επόμενη φορά που η Ατλέτικο πανηγύρισε τον τίτλο ήταν το 2014, χάρη στο φοβερό σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Τριάντα χρόνια αργότερα στο Μεξικό

Τρία χρόνια νωρίτερα, η Τίγκρες κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο στο Μεξικό μετά από 29 ολόκληρα χρόνια. Τα «αιλουροειδή» παρά το δημοφιλές όνομα που έχουν δημιουργήσει στην πατρίδα τους είχαν μείνει μακριά από τον τίτλο για τρεις σερί δεκαετίες πριν τελικά σπάσουν την κατάρα το 2012.

Συγκεκριμένα, η ημερομηνία έγραφε Μάιο του 1982 όταν η Τίγκρες ήταν για τελευταία φορά πρωταθλήτρια στη χώρα της.

Κάποτε στην Αμερική…

Παραμένουμε στην αμερικανική ήπειρο, αλλά μεταφερόμαστε λίγο πιο βόρεια. Στο πρωτάθλημα του αμερικανικού μπέιζμπολ, οι Ρεντ Σοξ κατάφεραν το 2004 να φέρουν εις πέρας το ανέλπιστο: Να κατακτήσουν το τρόπαιο μετά από… 86 ολόκληρα χρόνια.

Πόλεμοι, δολοφονίες, εποχές, δεκαετίες είχαν παρέλθει από την τελευταία φορά που η αμερικανική ομάδα αναδείχθηκε πρώτη, όμως η… ελπίδα αντιστεκόταν σθεναρά.

Παρέμενε όνειρο και ως όνειρο έκανε την εμφάνισή της στους οπαδούς, οι οποίοι πιθανότατα αντίκρισαν για πρώτη φορά με τα μάτια τους την αγαπημένη τους ομάδα στην κορυφή.

Πέρασε μια… αιωνιότητα

Τελευταίο παράδειγμα αποτελούν οι Σικάγο Καμπς, οι οποίοι χρειάστηκε να περιμένουν περίπου έναν… αιώνα μέχρι να κατακτήσουν τον τίτλο. Το 2016 οι Αμερικανοί νίκησαν στους τελικούς τους Κλίβελαντ Ίντιανς και πανηγύρισαν το πρωτάθλημα σαν να ήταν το… πρώτο τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ