Τα… βατόμουρα των μεταγραφών της σεζόν που ολοκληρώθηκε

Τα… βατόμουρα των μεταγραφών της σεζόν που ολοκληρώθηκε

Η φετινή σεζόν έφτασε στο τέλος της στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και πλέον μπαίνουμε σε μεταγραφικούς ρυθμούς. To10.gr σας παρουσιάζει τις χειρότερες μετακινήσεις της χρονιάς που ολοκληρώθηκε.

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ολοκληρώνονται σιγά-σιγά, με τις ομάδες να κάνουν τον απολογισμό τους σε τίτλους, μεταγραφές και πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχοντας πλέον το νου τους στην επόμενη σεζόν.

Τις δύο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους (καλοκαιριού και Ιανουαρίου) έγιναν αρκετές κινήσεις από τις ομάδες με κάποιους παίκτες να αποδεικνύονται χρυσάφι και κάποιους άλλους να μην αποδίδουν όπως θα ήθελαν, τόσο εκείνοι, όσο και οι σύλλογοι τους.

Εμείς θα ασχοληθούμε με τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν τα λεφτά που δαπανήθηκαν για εκείνους. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν έπαιξαν πολύ ή ότι δεν μπόρεσαν ποτέ να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της ομάδας τους.

Πάμε λοιπόν να δούμε τις 15 χειρότερες μεταγραφές της σεζόν 2018/19:

15. Γιάγια Τουρέ (από ελεύθερος σε Ολυμπιακό)

Ο Τουρέ ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να δέχονται με μεγάλη ευχαρίστηση την επιστροφή ενός παιδιού που αναδείχθηκε σε πολύ ηλικία από τους «ερυθρόλευκους» και έκανε μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη.

Ο Ιβοριανός δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα στην ομάδα του Πειραιά, αγωνιζόμενος συνολικά μόλις 222 λεπτά με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, πριν συμφωνήσει με την διοίκηση να τερματίσει το συμβόλαιο του.

14. Τζιανλουίτζι Μπουφόν (από ελεύθερος στην Παρί Σεν Ζερμέν)

Μετά την αποτυχία της Γιουβέντους να προκριθεί στον τελικό του Champions League τη σεζόν 2017/18, ο Μπουφόν αποφάσισε να αλλάξει «στέγη» και να μετακομίσει στο Παρίσι για να διεκδικήσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά που λείπει από τη συλλογή του.

Ο Ιταλός μπορεί να μην κόστισε χρήματα στους Παριζιάνους, ωστόσο με το τεράστιο λάθος που έκανε στην φάση των «16» κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κόστισε την πρόκριση στην ομάδα του Τόμας Τούχελ.

Πλέον στα 41 του θα πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην Παρί, αν θα ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ή αν θα αποφασίσει να αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση.

13. Ντομινικ Σολάνκε (από Λίβερπουλ σε Μπόρνμουθ – 21 εκατ. ευρώ)

Ο Σολάνκε μπορεί να χαρακτηριστεί και ως επένδυση από τους «τσέρις» για τα επόμενα χρόνια, ωστόσο η πρώτη σεζόν που πραγματοποίησε με την Μπόρνμουθ ο 21χρονος φορ δεν φαίνεται να έπεισε τους οπαδούς της ομάδας πως άξιζε τα λεφτά του.

Στις 10 συμμετοχές που πραγματοποίησε με τον σύλλογο δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ κατέγραψε στο ενεργητικό του μία ασίστ. Πλέον την επόμενη σεζόν θα πρέπει να δείξει περισσότερα πράγματα για να δικαιολογήσει το ταλέντο του.

12. Γεράι Μίνα (από Μπαρτσελόνα σε Έβερτον – 30 εκατ. ευρώ)

Μετά το πολύ καλό Μουντιάλ που πραγματοποίησε με τη χώρα του την Κολομβία, ο Μίνα δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει και να λάμψει με τη φανέλα της Έβερτον.

Οι τραυματισμοί έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό καθώς μπόρεσε να αγωνιστεί μόλις σε 12 παιχνίδια με τα «ζαχαρωτά» του Μάρκο Σίλβα, χωρίς να προσφέρει όσα θα ήθελε στην ομάδα του Λίβερπουλ.

11. Μαριάνο Ντίαζ (από Λιόν σε Ρεάλ Μαδρίτης – 21, 5 εκατ. ευρώ)

Μπορεί τα νούμερα του να φαίνονται καλύτερα από την προηγούμενη σεζόν που είχε αγωνιστεί στη Ρεάλ, όμως η αλήθεια απέχει από αυτό που έδειξαν τα νούμερα που είχε ο 25χρονος.

Τα χρήματα που ξοδεύτηκαν από την ομάδα του Φλορεντίνο Πέρεθ δεν δικαιολογούνται από τα νούμερα του κατέγραψε, αφού σε 22 συμμετοχές με τη φανέλα των «μερένγκες» σημείωσε 4 γκολ χωρίς να μοιράσει κάποια ασίστ.

Οι τραυματισμοί και η αστάθεια στην απόδοση του δεν τον βοήθησαν, ωστόσο οι οπαδοί της Ρεάλ δεν είναι από εκείνους που δέχονται πολλές δικαιολογίες και θα περιμένουν να επιστρέψει καλύτερος την επόμενη σεζόν.

10. Ματία Καλντάρα (από Γιουβέντους σε Μίλαν – 35 εκατ. ευρώ)

Οι πολλοί τραυματισμοί ταλαιπώρησαν τον Ματία Καλντάρα, στην πρώτη του σεζόν φέτος στην Μίλαν, όταν και αγοράστηκε για με σκοπό να «γεμίσει τα παπούτσια» του Λεονάρντο Μπονούτσι.

Ο 25χρονος αμυντικός απέτυχε να σημειώσει κάποια συμμετοχή με τους «ροσονέρι» στο πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος όλη τη σεζόν σε μόλις τρία ματς σε Europa League, Κύπελλο και την ομάδα νέων της Μίλαν.

Το χειρότερο όμως είναι πως μετά την ρήξη χιαστών που υπέστη τον Μάρτιο, θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, κάνοντας έτσι τους πρώτους του 18 μήνες με τον σύλλογο να μοιάζουν με ένα κακό όνειρο.

9. Χαβιέ Παστόρε (από Παρί Σεν Ζερμέν σε Ρόμα – 24 εκατ. ευρώ)

‘Ενας επαναλαμβανόμενος τραυματισμός στην γάμπα έχει εμποδίσει σημαντικά την πρώτη σεζόν του Χαβιέ Παστόρε με τη Ρόμα, η οποία ήλπιζε να πάρει πολλά περισσότερα από τον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό.

Ο Παστόρε έχει παίξει συνολικά μόλις 708 λεπτά φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις κι ενώ έχει σκοράρει τέσσερα γκολ σε αυτό το διάστημα, η απουσία του δεν φαινόταν να επηρεάζει ιδιαίτερα τη Ρόμα.

Στα 29 του, η αξία του Παστόρε είναι σχεδόν απίθανο να αυξηθεί, με τους πρόσφατους τραυματισμούς του, μετατρέποντάς τον σε έναν ακριβό παίκτη που απλά κάθεται στον πάγκο.

8. Γκονζάλο Ιγκουαΐν (από Γιουβέντους σε Μίλαν και Τσέλσι – με δανεισμό)

Έπειτα από μια κακή εμφάνιση στον τελευταίο αγώνα της Premier League, κόντρα στη Λέστερ, οι οπαδοί της Τσέλσι έβλεπαν το όνομα του Τάμι Άμπραχαμ να μην μοιάζει και τόσο κακή επιλογή, από τη στιγμή που ο Αργεντίνος απέτυχε να πείσει τους «μπλε» πως αξίζει να μείνει.

Παραχωρήθηκε δανεικός δύο φορές μέσα στη σεζόν (με συνολικό κόστος 18 εκατ. ευρώ) από τη Γιουβέντους, με τον 31χρονο στράικερ να σημειώνει 13 γκολ σε 40 συμμετοχές για Μίλαν και Τσέλσι.

Μια ενδεχόμενη επιστροφή του πιθανός δεν θα τον βοηθήσει, από τη στιγμή που δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που πήρε, κάνοντας το μέλλον του στην Αγγλία αβέβαιο.

7. Αντρέ Ζαμπό Ανγκισά (από Μαρσέιγ σε Φούλαμ – 24 εκατ. ευρώ)

Οι οπαδοί της Μαρσέιγ ένιωσαν έναν… κόμπο στο στομάχι όταν είδαν τη Φούλαμ να σπάει το ρεκόρ της σε μεταγραφή παίκτη για να υπογράψει τον Ανγκισά.

Ο 23χρονος δεν είχε ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, αποτυγχάνοντας να δώσει στους «κότατζερς» τη σταθερότητα που επιζητούσαν στο κέντρο.

Δεν κατάφερε να σκοράρει ή να δώσει κάποια ασίστ κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν και η Φούλαμ μένει να αναρωτιέται πιο θα είναι το μέλλον του για τη νέα χρονιά στην Τσάμπιονσιπ.

6. Μάλκομ (από Μπορντό σε Μπαρτσελόνα – 41 εκατ. ευρώ)

Έχοντας πετύχει το πρώτο του γκολ στην Λα Λίγκα μόλις τον Απρίλιο, είναι ασφαλές να πούμε πως ο Βραζιλιάνος σιγά-σιγά… καίγεται στους «μπλαουγκράνα».

Μένοντας αρκετές φορές στον πάγκο, ο 22χρονος πραγματοποίησε 21 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις σκοράροντας 4 γκολ και δίνοντας 2 ασίστ.

Αν και δεν έκανε τόσο κακή χρονιά, ο Μάλκομ δεν κατάφερε να πείσει τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα ότι μπορεί να μείνει στο «Καμπ Νου» και πως άξιζε η επένδυση των Καταλανών.

5. Αλεξάντρ Γκολοβίν (από ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε Μονακό – 30 εκατ. ευρώ)

Ακόμη ένας παίκτης που εντυπωσίασε στο Μουντιάλ, αλλά δυσκολεύτηκε την επόμενη σεζόν με τον σύλλογο του, έπειτα από μια δαπανηρή μεταγραφή.

Η απόδοση του Ρώσου στη Ligue 1 απλά δεν ήταν αρκετά καλή, με τον Γκολοβίν να καταφέρνει να πετύχει 2 γκολ και 2 ασίστ σε 28 εμφανίσεις.

Κι ενώ είναι ακόμα 22, οι οπαδοί του Μονακό δεν θα έχουν την τάση να δείξουν πάρα πολλή υπομονή μαζί του ύστερα από μια καταστροφική σεζόν για τον σύλλογο.

4. Τιμπό Κουρτουά (από Τσέλσι σε Ρεάλ Μαδρίτης – 35 εκατ. ευρώ)

Μετά την κατάκτηση του «χρυσού γαντιού» στο Μουντιάλ, ο Κουρτουά πραγματοποίησε το όνειρο του μετακόμισε στην Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι, ωστόσο η πρώτη χρονιά του στο «Μπερναμπέου» ήταν κάτι σαν εφιάλτης ορισμένες φορές.

Αν και δεν βοηθήθηκε από την κακή άμυνα των «μερένγκες», ο Βέλγος μπορεί να κατηγορηθεί για μερικά αβίαστα λάθη, κρατώντας μάλιστα μόλις εννέα φορές ανέπαφη την εστία του στο πρωτάθλημα.

Ενώ έχει κάνει αρκετά για να κλειδώσει τη θέση ένα, πολλοί οπαδοί της θα ήθελαν σε μεγάλο βαθμό να αποχωρήσει.

3. Λεάντρο Παρέδες (από Ζενίτ σε Παρί Σεν Ζερμέν – 40 εκατ. ευρώ)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Ρωσία, ο Λεάντρο Παρέδες φαίνεται αρκετά πρόθυμος να επιστρέψει στην Ζενίτ έπειτα από περίπου τέσσερις μήνες στο Παρίσι.

Ο 24χρονος μέσος δεν ήταν καλό στις εμφανίσεις του 14 στην Ligue 1 με την Παρί, χάνοντας μάλιστα τρία από τα 11 παιχνίδια που ξεκίνησε ως βασικός.

Οι οπαδοί σίγουρα δεν έχουν εντυπωσιαστεί με αυτό που έχουν δει, ενώ φαίνεται πως και ο ίδιος ο Παρέδες μετανιώνει για τα πολλά λεφτά που ξοδεύτηκαν για εκείνον.

2. Τόμας Λεμάρ (από Μονακό σε Ατλέτικο Μαδρίτης – 70 εκατ. ευρώ)

«Ξέρω πως περιμένουν πολλά περισσότερα από εμένα και θα έρθουν στη συνέχεια», είχε αναφέρει ο Γάλλος μεσοεπιθετικός που ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στα 30 παιχνίδια που αγωνίστηκε στη La Liga σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ, αφού δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού που έπαιζε ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο Λεμάρ δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο Champions League, στις επτά συμμετοχές που πραγματοποίησε με την ομάδα της Μαδρίτης, αν και πήρε χρόνο στο γήπεδο για να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Στα 23 του, ο Γάλλος μπορεί ακόμα να γίνει σταρ της ομάδας για το μέλλον, ωστόσο η πρώτη του σεζόν με τον σύλλογο ήταν απογοητευτική, ειδικά αν πάρουμε ως δεδομένο το ποσό «μαμούθ» που σπαταλήθηκαν για τη μετακίνηση του.

1. Φρεντ (από Σαχτάρ Ντόνετσκ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – 61 εκατ. ευρώ)

Ο Ρόι Κιν κατηγόρησε τον Φρεντ για την απόδοση του κατά τη διάρκεια του πιο πρόσφατου ντέρμπι του Μάντσεστερ και οι οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» θα αισθάνθηκαν ότι έχουν εξαπατηθεί λόγω του υψηλού ποσού που κατέβαλαν για τον βραζιλιάνο μέσο.

Πέραν της πολύ καλής απόδοσης που είχε στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο 26χρονος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και δεν μπορούσε να διατηρήσει τη θέση του ούτε με τον Ζοζέ Μουρίνιο, ούτε με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

«Για μένα βλέποντας τον Φρεντ κατά τη διάρκεια της σεζόν, να δυσκολεύεται, να χάνει τη μπάλα και να μην γυρνά πίσω για να καλύψει, κατάλαβα πως δεν έχει τα πόδια για να παίξει», είπε ο Γκάρι Νέβιλ στο Sky Sports τον Απρίλιο

Έπειτα από πέντε χρόνια στην Ουκρανία, δεν κατάφερε να αγαπηθεί στο Μάντσεστερ και ήταν μία από τις απογοητεύσεις των «κόκκινων διαβόλων» κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ