Ο διάλογος Μαρινάκη – Βαλμπουενά μετά τις υπογραφές

Ο διάλογος Μαρινάκη – Βαλμπουενά μετά τις υπογραφές

Ο Ματιέ Βαλμπουενά βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αποθεώθηκε, μίλησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, υπέγραψε και ανακοινώθηκε. To10.gr αποκαλύπτει τι συζήτησε με τον ηγέτη του Ολυμπιακού και τις λεπτομέρειες του deal.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ο 34χρονος Γάλλος εξτρέμ πέρασε από ιατρικές εξετάσει το πρωί, μετέβη στη συνέχεια στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εκεί έβαλε την υπογραφή του συμβόλαιο που είχε ήδη συμφωνήσει με τους Ερυθρόλευκους. Μια υπογραφή που «έπεσε» εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από σχεδόν 150 οπαδούς των Πειραιωτών, που βρέθηκαν στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας, αποθέωσαν τον παίκτη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη και φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία να βγάλουν όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορούσαν με το σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το τυπικό σκέλος, υπενθυμίζουμε ότι η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Βαλμπουενά είναι μονοετής. Και αναλόγως με την πορεία της παρουσίας του Γάλλου στους Ερυθρόλευκους, οι δύο πλευρές θα καθίσουν ξανά στο τραπέζι το ερχόμενο καλοκαίρι. Ενα καλοκαίρι εξαιρετικά σημαντικό για τον Ολυμπιακό, καθώς στόχος δεν είναι άλλος από την επιστροφή στους τίτλους.

Αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας, τώρα, ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Βαλμπουενά σχεδόν με το 1/3 του ποσού που λάμβανε στη Φενέρμπαχτσε, δηλαδή κάτι παραπάνω από 1,2 εκατ. ευρώ. Ενα ποσό που μόνο υπερβολικό δεν θεωρείται για έναν τέτοιας ποιότητας παίκτη και τέτοιου βεληνεκούς αστέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το βασικό θέμα συζήτησης του Βαλμπουενά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον άνθρωπο που έδωσε το πράσινο φως για την απόκτησή του, δεν ήταν άλλο από την επιστροφή του Ολυμπιακού στον δρόμο των τίτλων. Με τον παίκτη να δεσμεύεται από την πλευρά του πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ό,τι περνάει από το χέρι του, για να ηγηθεί της ομάδας του προς την εκπλήρωση όλων των στόχων της. Με τον αρχικό (χρονικά) στόχο, βεβαίως, να είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Επιχείρηση διόλου εύκολη.

Επιπλέον, ο Βαλμπουενά είπε στον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού ότι είναι πάρα πολύ διψασμένος για τίτλους και έχει τεράστιο κίνητρο να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, αλλά και να παίξει ξανά στο Champions League. Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν αισθάνεται καθόλου «μεγάλος» και πως σωματικά είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Και θα το δείξει στο γήπεδο. Μάλιστα, επανέλαβε ότι ήθελε πάρα πολύ να αγωνιστεί στους Ερυθρόλευκους και για αυτό δεν συζήτησε άλλες προσφορές που είχε στα χέρια του.

Από την πλευρά του, τώρα, ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, είπε στον Γάλλο εξτρέμ ότι θεωρεί πως είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και παράλληλα του τόνισε πως περιμένει από τον ίδιο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.

Μάλιστα, ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών ανέφερε μεταξύ άλλων πως πιστεύει πολύ στον ίδιο και για ακόμη έναν σημαντικό λόγο. Και αυτό διότι έχει αγωνιστεί με επιτυχία και σπουδαία απόδοση σε ομάδες πολύ μεγάλες, με κόσμο και με ασφυκτική πίεση για νίκες και τρόπαια, όπως είναι και ο Ολυμπιακός. Αρα γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει για να αντεπεξέλθει.

Αναλυτικά και η ανακοίνωση του Ολυμπιακού με την απόκτηση του Βαλμπουενά

https://twitter.com/olympiacos_org/status/1133062096973963264

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ