Ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωφών

Ολοκληρώθηκε η 2η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωφών

Η δεύτερη μέρα του 9ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Οι αγώνες ξεκίνησαν στις έξι το απόγευμα στα στάδια του Παγκρητίου, του Γέντι Κουλέ και του Ηροδότου. Με έναν δύσκολο πρώτο όμιλο οι ομάδες προσπάθησαν να υπερισχύσουν. Ήταν μια μέρα με πολλά γκολ, χαμένες ευκαιρίες αλλά και έναν σοβαρό τραυματισμό.

Στο στάδιο του Ηροδότου απολαύσαμε την ομάδα της Τουρκίας. Μια ομάδα που έχει πάρει το παγκόσμιο, μια ομάδα που έχει κατακτήσει τους Ολυμπιακούς, μια ομάδα που είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης. Και σήμερα κυριάρχησε απέναντι στην Δανία. Η Τουρκική ομάδα από νωρίς έδειξε τις προθέσεις της καθώς δεν άφησε καμία φάση να πάει χαμένη.

Έτσι στο 3΄λεπτό ο Σανμέζ καταφέρνει το πρώτο γκολ με σουτ και λίγο αργότερα στο 5’ άλλο ένα σουτ είναι νικητήριο για την ομάδα. Στο 27΄η Δανία προσπαθεί και με κεφαλιά του Συριπούρ έχουμε το 2-1. Από κει και πέρα η πορεία της Τουρκίας είναι ανοδική με τον Καγιά στο 31’ και στο 45΄ με σουτ, στο 87΄ο Άλτιν με σουτ και το παιχνίδι κλείνει πάλι με τον Καγιά στο 90΄. Τελικά η υπερίσχυση της Τουρκίας παρέμεινε μέχρι το τελικό 6-1 έναντι της Δανίας.

Στο Γέντι Κουλέ το παιχνίδι ανάμεσα στην Ιρλανδία και την Ουγγαρία έληξε με 4-0. Δεν είδαμε ιδιαίτερες φάσεις ενώ ο ρυθμός και για τις δυο ομάδες έπεσε μετά το 55΄. Τα γκολ πραγματοποίησαν στο πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα ο Μαγκουάιερ με κοντινό σουτ μετά από κόρνερ, στο 15΄ο Ρέα με πλασέ αφού πέρασε και από τον τερματοφύλακα, στο 24΄ο Κάσιντι με πλασέ εκμεταλλευόμενος την λάθος συνεννόηση της άμυνας της Ουγγαρίας και στο 42΄ο Μπερν με πέναλτι που κέρδισε ο Ρέα. Η ομάδα της Ιρλανδίας αποφασισμένη να πάρει την  νίκη έχασε και δυο δοκάρια στο 46΄και στο 49΄από τον Μιούρει και τον Κάσιντι, αντίστοιχα.

Τέλος, στο Παγκρήτιο Στάδιο παρακολουθήσαμε τον αγώνα μεταξύ Ιταλίας-Βελγίου με την πρώτη ομάδα να επικρατεί στο σύνολο καθώς έληξε με 2-1. Τα γκολ έβαλαν στο 29΄ ο Σίνια με σουτ μέσα από την περιοχή και με πλασέ το δεύτερο του γκολ στο 67΄σε κενή εστία.

Στο 92’ το Βέλγιο πέτυχε ένα γκολ από τον Βερστράτε με τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και ένα εξαιρετικό σουτάρισμα.

Δυστυχώς, στην εκπνοή του αγώνα  ο σοβαρός τραυματισμός του Βέλγου Ντιέρξ ανάγκασε την διακοπή του παιχνιδιού,  και την διακομιδή του αθλητή στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αργότερα, οι γιατροί εξέδωσαν ανακοινωθέν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών κος. Ιωσήφ Σταυρακάκης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στο ιατρικό προσωπικό και την ευγνωμοσύνη του για την αμέριστη προσοχή και συμπαράσταση προς τον Βέλγο αθλητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ