Ποδοσφαιριστές που τους… έπνιξε το αλκοόλ

Ποδοσφαιριστές που τους… έπνιξε το αλκοόλ

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με τον Μαρσέλο, to10.gr θυμάται τους ποδοσφαιριστές που είχαν παρόμοια προβλήματα με τη δικαιοσύνη λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Το αλκοόλ αποτελεί ένα πειρασμό, ο οποίος πολλές φορές έχει επηρεάσει ακόμα και τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Τελευταίο παράδειγμα σε αυτή τη λίστα είναι ο αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης Μαρσέλο, ο οποίος έπειτα από μια απογοητευτική χρονιά με τους «Μερένχες» φαίνεται πως αποφάσισε να το ρίξει στο ποτό.

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, ο βραζιλιάνος αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ, με συνέπεια να του επιβληθεί πρόστιμο 600 ευρώ, ενώ του αφαιρέθηκε και η άδεια οδήγησης στη χώρα του για ένα χρόνο.

Ο 31χρονος οπισθοφύλακας όμως δεν είναι ο μοναδικός που έχει «συλληφθεί» να πίνει ενώ οδηγεί. Στην παρακάτω λίστα θα δούμε τα πέντε πιο τρανταχτά ονόματα τα οποία που έχουν εμπλακεί σε παρόμοια περιστατικά.

Σέρχιο Αραούχο

Είναι γνωστό πως ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ είχε προβλήματα με τον αλκοολισμό, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα πολλές φορές να έρθει σε ρήξη με τη διοίκηση της Λας Πάλμας.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι πάντως ήταν η άρνησή του να υποβληθεί σε αλκοτέστ τον Σεπτέμβριο του 2016, με συνέπεια να του αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης για δυο χρόνια, ενώ καταδικάστηκε και σε εννέα μήνες φυλάκιση.

Αρτούρο Βιδάλ

Κατά τη διάρκεια του Κόπα Αμέρικα του 2015, το όνομα του Αρτούρο Βιδάλ κυκλοφόρησε σε όλα τα πρωτοσέλιδα του κόσμου, για λόγους, όμως, που δεν είχαν καμία σχέση με το ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Όπως έγινε γνωστό, ο Χιλιανός μέσος ενεπλάκη σε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα λόγω μέθης, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τη διάλυση του αυτοκινήτου του αλλά και τον τρόμο της γυναίκας και του παιδιού του.

Ευτυχώς, κανείς από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε σοβαρά, με τον 32χρονο ακολούθως να συμφωνεί να του αφαιρεθεί η άδεια για δυο χρόνια.

Μάρκος Αλόνσο

Η χειρότερη περίπτωση από όλες. Στις 2 Μαΐου του 2011, ο 21χρονος τότε Μάρκος Αλόνσο προκάλεσε τον θάνατο μιας 19χρονης στο κέντρο της Μαδρίτης.Ο νεαρός οπισθοφύλακας οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα υπό την επήρεια με αλκοόλ, γεγονός που προκάλεσε τον χαμό της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

Η απόφαση του δικαστηρίου έκανε λόγο για τετραετής φυλάκιση του Ισπανού, ο οποίος τελικά… έπεσε στα μαλακά, πληρώνοντας απλώς ένα πρόστιμο της τάξεως των 61 χιλιάδων ευρώ.

Ντέκο

Ύστερα από ένα παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στη Σεβίλη, ο πρώην μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα υποχρεώθηκε να περάσει από αλκοτέστ, λόγω επικίνδυνης οδήγησης. Τα αποτελέσματα του ελέγχου δεν ήταν τα… επιθυμητά για τον ίδιο, με αποτέλεσμα να δεχθεί κυρώσεις.

Γουείν Ρούνεϊ

Ο Σεπτέμβριος του 2017 δεν είχε ξεκινήσει ιδανικά για τον Άγγλο επιθετικό, καθώς μόλις στην πρώτη μέρα του μήνα συνελήφθη από την Αστυνομία για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Παρά το γεγονός πως δεν κλήθηκε να πληρώσει κάποιο χρηματικό πρόστιμο, ο 33χρονος τιμωρήθηκε με καταναγκαστική κοινωνική εργασία για δυο εβδομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ