Πανηγυρισμοί για… φυλακή (vids)

Πανηγυρισμοί για… φυλακή (vids)

Με αφορμή την πρόσφατη κίνηση της Άλεξ Μόργκαν στο Μουντιάλ Γυναικών που εξόργισε τους Βρετανούς, to10.gr θυμάται τους πιο αμφιλεγόμενους πανηγυρισμούς που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Οι πανηγυρισμοί στο ποδόσφαιρο αποτελούν έναν αναπόσπαστο κομμάτι της μυσταγωγίας του αθλήματος.

Ο συναισθηματισμός που πηγάζει και επιτέλους βρίσκει την αιτία να εξωτερικευτεί ή ακόμα και το μήνυμα που θέλει να προάγει ο αθλητής στον υπόλοιπο κόσμο.

Καμιά φορά, όμως, τα μηνύματα μέσα από τους πανηγυρισμούς δεν έχουν εκληφθεί και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Βάσει αυτού, στο συγκεκριμένο κείμενο θα θυμηθούμε τους δέκα πιο αμφιλεγόμενους εξ αυτών που είχαν το δικό τους ιδιαίτερο αντίκτυπο στον… πλανήτη της στρογγυλής θεάς.

Το… τσάι της Άλεξ Μοργκαν

Η Αμερικανίδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μετά τον τρόπο που πανηγύρισε κόντρα στην Εθνική Αγγλίας. Συγκεκριμένα, η 33χρονη αρχηγός των ΗΠΑ έκανε πως… πίνει τσάι, σε μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως περιφρονητική απέναντι στους Βρετανούς.

Η σέλφι του Τότι

Ο αρχηγός της Ρόμα σκοράρει στο ντέρμπι της πόλης κόντρα στη Λάτσιο και πανηγυρίζει με έναν αν μη τι άλλο… πρωτότυπο τρόπο. Ο Ιταλός αποφάσισε να αποθανατίσει τη στιγμή και τράβηξε φωτογραφία, με… φόντο πίσω τους οπαδούς των «τζιαλορόσι».

Όταν ο Βούτσινιτς… ζεστάθηκε

Έχουμε δει αρκετά ιδιαίτερους πανηγυρισμούς ανά καιρούς, όμως εκείνος του Μάρκο Βούτσινιτς αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους πιο ξεχωριστούς.

Σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Πεσκάρα το 2016, ο Μαυροβούνιος πετυχαίνει και τα δυο γκολ της Γιουβέντους και στους πανηγυρισμούς του έμεινε μόνο με το… εσώρουχο. Φυσικά η κίνησή του έκανε έξαλλο τον τότε προπονητή του, Αντόνιο Κόντε, ο οποίος δεν αντιμετώπισε με χιούμορ την ενέργεια του ποδοσφαιριστή.

Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Κατίδη

Τον Οκτώβριο του 2013, ο Γιώργος Κατίδης θα σκοράρει κόντρα στη Βέροια για λογαριασμό της ΑΕΚ, όμως οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν το λιγότερο απρόβλεπτες.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κάνει τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό προς την κερκίδα, η οποία αντιδρά με έντονες αποδοκιμασίες.

Γιατί πάντα εκείνος;

Μπορεί ο Μπαλοτέλι να μην έκανε ποτέ την καριέρα που πολλοί πίστευαν πως θα κάνει, όμως τα χρόνια που ευδοκιμούσε κατάφερε να προσφέρει αρκετό… θέαμα στο ποδοσφαιρικό κοινό. Χαρακτηριστικός ήταν ο πανηγυρισμός του σε ένα ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2012.

Με το γνωστό και cult πλέον μήνυμα «Γιατί πάντα εγώ;» ο τρελο – Μάριο άφησε σύσσωμη την ποδοσφαιρική κοινότητα να αναρωτιέται…

Πολιτική διαμαρτυρία στην Ιταλία

Αρκετές φορές ο χώρος του ποδοσφαίρου αποτελεί πρόσφορο έδαφος για… διαμαρτυρίες. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε ο Αργεντινός επιθετικός της Αταλάντα, Ζερμάν Ντενίς, όταν σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Ίντερ αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για την παρουσία της Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ  στον προεδρικό θώκο της πατρίδας του.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος μετά το γκολ που πέτυχε, έδειξε μια μπλούζα που είχε γραμμένο πάνω της με μαύρο το γράμμα «Κ», διαγραμμένο με κόκκινο μελάνι.

Οι εθνικιστικοί «αετοί» των Σακίρι και Τσάκα

Ακόμη μια περίπτωση πανηγυρισμών με πολιτικό υπόβαθρο.

Στο Μουντιάλ του 2018, ο Σακίρι και ο Τσάκα αποφασίζουν να… τιμήσουν τις αλβανικές τους ρίζες κόντρα στη Σερβία και στους πανηγυρισμούς τους προβαίνουν στον γνωστό εθνικιστικό συμβολισμό, επεκτατικής πολιτικής.

Το ποδόσφαιρο είναι σαν… ναρκωτικό

Το ποδόσφαιρο είναι τρέλα, είναι ναρκωτικό. Ή τουλάχιστον έτσι άφησε να εννοηθεί ο Ρόμπι Φάουλερ…Ο Άγγλος πανηγύρισε με έναν ιδιαίτερα αξιομνημόνευτο τρόπο κόντρα στην Έβερτον, δίνοντας τη δική του απάντηση στις φήμες που τον ήθελαν να κάνει χρήση ουσιών.

Ο Μέρτενς… μαρκάρει την περιοχή του

Ο Βέλγος επιθετικός βρίσκει δίχτυα κόντρα στη Ρόμα και στους πανηγυρισμούς του μιμείται έναν σκύλο που… μαρκάρει την περιοχή του.

Παρά το γεγονός πως οι οπαδοί των «τζιαλορόσι» το πήραν ως ξεκάθαρη προσβολή, ο ίδιος υποστήριξε πως ήταν μια κίνηση αφιερωμένη στον σκύλο του, Τζουλιέτ.

Η… ερωτική σκηνή του Λουκαρέλι

Ο πρώην Ιταλός ποδοσφαιριστής, Κριστιάνο Λουκαρέλι πανηγύρισε το γκολ του κόντρα στην Πισέντζα, μιμούμενος πως είναι πρωταγωνιστής σε ερωτική σκηνή με σύντροφο τη… φανέλα της ομάδας του.

Όπως ήταν φυσιολογικό, τα ιταλικά ΜΜΕ άσκησαν δριμεία κριτική στον παλαίμαχο άσο, με τον ίδιο ακολούθως απολογείται για τις πράξεις του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ