Σισέ: Μια μεταγραφή του μονόστηλου

Σισέ: Μια μεταγραφή του μονόστηλου

Για όσους δεν τον θυμούνται ο Παπέ Σισέ ήταν η πρώτη μεταγραφή του φετινού Ολυμπιακού. Κάποιοι μέχρι ν’ αρχίσει η προετοιμασία δεν τον υπολόγιζαν καν. Μετά την προετοιμασία ήταν σίγουροι πως θα δοθεί δανεικός. Κοτζάμ Ενγκελς 7 εκατομμυρίων είχε αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Τον διεθνή Σέρβο Βούκοβιτς είχε αγοράσει επίσης. Ο Μποτία θα ήταν μία ακόμη […]

Για όσους δεν τον θυμούνται ο Παπέ Σισέ ήταν η πρώτη μεταγραφή του φετινού Ολυμπιακού. Κάποιοι μέχρι ν’ αρχίσει η προετοιμασία δεν τον υπολόγιζαν καν. Μετά την προετοιμασία ήταν σίγουροι πως θα δοθεί δανεικός.

Κοτζάμ Ενγκελς 7 εκατομμυρίων είχε αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Τον διεθνή Σέρβο Βούκοβιτς είχε αγοράσει επίσης. Ο Μποτία θα ήταν μία ακόμη λύση. Υπήρχε και ο Νικολάου. Ακόμα και ο Ρομαό που προτιμήθηκε σε κάποια παιχνίδια ως κεντρικός αμυντικός.

Οπότε πως θα έμενε στο ρόστερ ο 22χρονος Γάλλος; Μπορεί για τους ανθρώπους που τον διάλεξαν και τον πήγαν στον Ολυμπιακό να ήταν ένα ακατέργαστο διαμάντι. Ομως… αριθμητικά δεν είχε χώρο σε αυτό το ρόστερ.

Τελικά ο Σισέ έμεινε στον Ολυμπιακό. Κι όχι μόνο έμεινε αλλά αποδεικνύεται και X-Factor. Μία μεταγραφή που… οριακά μπήκε στα μονόστηλα των εφημερίδων (ακόμα και των… ερυθρόλευκων εφημερίδων) βρήκε θέση στο ρόστερ και στο rotation.

Βοήθησε και σ’ αυτό ο μόνιμα τραυματίας Μποτία, ο επίσης μόνιμα τραυματίας Βούκοβιτς αλλά και τα συνεχόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Τάκης Λεμονής του έδωσε ρόλο και ο Παπέ Σισέ τον εκμεταλλεύτηκε.

Γκολ στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο. Βασικός στη συνέχεια στο πολύ σημαντικό και δύσκολο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Και ο νεαρός στόπερ όχι μόνο ήταν καλός αλλά αποδείχθηκε και εκ των κορυφαίων.

Ο Σισέ τα πήγε εξαιρετικά απέναντι στον πιο φορμαρισμένο επιθετικό του πρωταθλήματος (μόνο μία τελική είχε ο Πρίγιοβιτς) αλλά ειδικά στο τελευταίο τέταρτο όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε αρκετές στατικές φάσεις ο 22χρονος έδειχνε να κρατάει μία άμυνα μόνος του.

Βλέποντας σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος τον Σισέ καταλαβαίνει κανείς πως είναι σίγουρα ένας από τους πιο αθλητικούς παίκτες του πρωταθλήματος και πως οι άνθρωποι που τον είδαν, τον επέλεξαν και τον πήγαν στου Ρέντη δεν είχαν και τόσο άδικο.

Δεδομένα είναι ακατέργαστος ακόμα. Ομως έχει στοιχεία που μπορούν να δουλευτούν. Ο Σισέ μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει. Το που θα φτάσει και πόσο θα εξελιχθεί δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Αυτο μένει να το μάθουμε κατά την διάρκεια της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ