Αυγενάκης: «Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα μείωσης των αστυνομικών δυνάμεων στους αγώνες»

Αυγενάκης: «Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα μείωσης των αστυνομικών δυνάμεων στους αγώνες»

Διευκρινίσεις δόθηκαν για την φημολογούμενη απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από ερασιτεχνικούς αγώνες και για την μείωση της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. από εκείνους των επαγγελματικών κατηγοριών, από τη γενική γραμματεία αθλητισμού.

Στη σύσκεψη που είχαν τη Δευτέρα (12/8) ο Υφυπουργός Αθλητισμός, Λευτέρης Αυγενάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για το σχέδιο δράσεων περί αντιμετώπισης της βίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στους περιβάλλοντες χώρους, οι δύο άνδρες εξέφρασαν τη βούλησή τους να απελευθερώσουν έπειτα από χρόνια τις μετακινήσεις των οπαδών.

Υπήρξαν ωστόσο κάποια δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απόφαση περί απόσυρσης των αστυνομικών δυνάμεων από ερασιτεχνικούς αγώνες και  μείωση της αστυνομικής παρουσίας στις αναμετρήσεις των επαγγελματικών κατηγοριών. Με σχετική ενημέρωση από το ΓΓΑ διευκρινίστηκε ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο η παρόμοιο ζήτημα στη χθεσινή συνάντηση των Υπουργών.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ενημέρωση:

«Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συμφώνησε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από ερασιτεχνικούς αγώνες και για την μείωση της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. από εκείνους των επαγγελματικών κατηγοριών, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο ή παρόμοιο ζήτημα κατά τη χτεσινή τους συνάντηση.

Δεν θίχθηκε καν στη σχεδόν δίωρη συζήτηση για τις πρώτες συντονισμένες ενέργειες στο σχέδιο δράσεων «αντιμετώπιση της βίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στους περιβάλλοντες χώρους και συνέπειες των βιαιοπραγούντων», για το οποίο ενημερώσαμε αναλυτικά και ως εκ τούτου δεν ισχύει.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ