Ο Ροσίτσκι «κρέμασε» τα παπούτσια του (vids)

Ο Ροσίτσκι «κρέμασε» τα παπούτσια του (vids)

Ο Τόμας Ροσίτσκι ανακοίνωσε σήμερα πως σταματάει το ποδόσφαιρο, σε ηλικία 37 ετών

Ο Τόμας Ροσίτσκι έβαλε σήμερα τίτλους τέλους σε μια σπουδαία καριέρα, ανακοινώνοντας πως σταματάει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 37 ετών. Ο Τσέχος μέσος που φόρεσε τη φανέλα της Άρσεναλ και της Ντόρτμουντ, είχε επιστρέψει εδώ κι ενάμιση χρόνο στην πατρίδα του για λογαριασμό της Σπάρτα Πράγας. Είχε έξι ακόμα μήνες συμβόλαιο με την Σπάρτα, αλλά όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το σώμα του είναι τόσο καταπονημένο που είναι αναγκασμένος να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Σπάρτα για τα όσα μου πρόσφερε απ’ το ξεκίνημα της καριέρας μου. Ήθελα να ολοκληρώσω το συμβόλαιο μου αλλά το σώμα μου δεν αντέχει άλλο. Είναι μια δύσκολη απόφαση αλλά πρέπει να σταματήσω»., υποστήριξε ο Ροσίτσκι ανακοινώνοντας την απόφαση του ν’ αποσυρθεί από τους αγωνιστικούς χώρους.

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και ο Βενγκέρ

Ο Τόμας Ροσίτσκι αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού για δύο καλοκαίρια και μάλιστα οι ερυθρόλευκοι είχαν κάνει εξαιρετικές προτάσεις στον Τσέχο μέσο για να μετακομίσει στη χώρα μας.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν προσπαθήσει μάλιστα να εκμεταλλευτούν τις εξαιρετικές τους σχέσεις με την Άρσεναλ, αλλά ο Τσέχος ήταν από τα αγαπημένα παιδιά του Αρσέν Βενγκέρ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι έμεινε για δέκα χρόνια στην ομάδα του Λονδίνου (2006-2016) παίζοντας σε 170 ματς με τη φανέλα των κανονιέρηδων.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος είχαν προσπαθήσει να δελεάσουν τον Τσέχο μέσο της Άρσεναλ προσφέροντας εξαιρετικό συμβόλαιο στον Ροσίτσκι, αλλά ο Αλσατός τεχνικός της ομάδας του Λονδίνου, κρατούσε πάντα τον διεθνή μέσο στο ρόστερ των πρωτευουσιάνων.

Το «μπαμ» στη Ντόρτμουντ

Η μεταγραφή του Τόμας Ροσίτσκι στη Ντόρτμουντ αποτέλεσε θέμα συζήτησης στη Γερμανία, τον Ιανουάριο του 2001, καθώς οι Βεστφαλοί είχαν δαπανήσει 8 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Σπάρτα Πράγας. Ο Ροσίτσκι έκανε εκείνη τη σεζόν ρεκόρ στην Μπουντεσλίγκα, καθώς γίνονταν η πιο ακριβή μεταγραφή στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η Μπορούσια είχε απόλυτο δίκιο με βάση την εξέλιξη που είχε ο παίκτης. Η Άρσεναλ απέκτησε τον Τσέχο από τη Ντόρτμουντ, χωρίς όμως να γίνουν γνωστοί οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας. Όπως προαναφέραμε ο Ροσίτσκι έμεινε στην ομάδα του Λονδίνου δέκα χρόνια και έκλεισε σήμερα την καριέρα του στην Σπάρτα Πράγας από την οποία ξεκίνησε.

Οι συχνοί τραυματισμοί

Κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει το ταλέντο του Ροσίτσκι, καθώς ο Τσέχος μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Ένας σύγχρονος για την εποχή του μέσος, μ’ εξαιρετική κατάρτιση που μπορούσε να έχει το ρόλο του «μαέστρου» στη μεσαία γραμμή μιας ομάδας.

Ο Ροσίτσκι έπαιξε στη Ντόρτμουντ και την Άρσεναλ αλλά ειδικά σε ότι αφορά τη θητεία του στην Αγγλία, θα μπορούσε να κάνει πολύ μεγαλύτερη καριέρα. Ήταν όμως πολύ επιρρεπής στους τραυματισμούς κι αυτό του κόστισε ακριβά. Έχανε μεγάλα διαστήματα της σεζόν λόγω προβλημάτων τραυματισμού κι αυτό δεν του επέτρεψε να έχει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη.

 

https://www.youtube.com/watch?v=V8DQiGXZJlk

 

https://www.youtube.com/watch?v=bU2dQMz1FF0

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ